|

Aceasta intrebare este pentru romanii care sun in strainatate... Voi cum va intelegeti cu strainii? Va intreb fiindca eu nu prea ma inteleg bine cu ei fiindca sunt unii care chiar fac diferentestraight face...astept raspunsuri:X

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa stii ca nu ma simt o straina aici, probabil am invatat sa nu bag in sema anumite comentarii rautacioase. este imposibil sa mergi intr-o tara si unul sa nu se uite urat la tine pentru simplul fapt ca esti romanca. si in Romania exista persoane care fac difereta intre noi si moldoveni, unguri sau mai stiu eu ce. rasismul a existat si va exista intotdeauna. aici am invatat ca toti suntem egali, am prieteni francezi, iatalieni, spanioli, moldoveni, cehi, unguri si cam atat deocamdata laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu ma inteleg cu toti bine egal de unde sunt, deci nu mai cauta la ei raspunsul, ci la tinewinking
PS locuiesc de 20 de ani in Germania si am prieteni si cunostinte de multe nationalitati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In general ma inteleg bine. Pe cei care fac diferente ii ignor pur si simplu desi nu am intalnit multi pana acum de acest gen. Fii naturala si nu incerca sa pari mai mult decat ceea ce esti, ca oricum celor ce fac diferente, e greu sau chiar imposibil sa le schimbi ideile. Succes! happy
Pt. myname1s: da` cu romanii din strainatate cum te intelegi? Cu aia din nord in special. big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt in grecia de 5 ani, ma inteleg bine cu ei, chiar daca pe uni i deranjeaza faptul ca suntem multi straini care lucram pe bani mai putini, eu ii inteleg pentru.ca au si ei dreptatea lor, cu greci nu am probleme in schimb cu uni italieni da, deoarece lucrez intr-un hotel unde avem turisti exclusiv italieni, ei sunt putin mai rasisti, dar daca esti o persoana harnica si cinstita, eu zic ca in orice tara ai fi poti sa-ti faci prieteni de orice nationalitate ar fi ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu locuiesc in Londra de un an jumate.
Ma inteleg bine cu toti cei pe care ii cunosc, si am multi prieteni de toate natiile. Pana acum nu am avut probleme, desi exista priviri urate din partea la mai multi.
Nu ii bag in seama, rasismul a existat si va exista mereu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am lucrat in suedia si nu am intilnit asa ceva sa fac diferenta si la medic am fost cu un coleg care a avut un accident de muca ia intrat span in ochi si la spital au adus si un translator care sa vb romana si ne-a dat prescris tratamentul in romana, nu am avut probleme multi credeau ca suntem din africa pina cand le aratam brasovul si dracula uni stiau de ceausecu sau nadia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt in Italia si cum romancile noastre sunt frumoase am c-am avut de furca cu italiencele.lucrand in casa, la fixs sau oriunde se c-am uitau urat, si mai ales daca erai frumoasa.credeau ca le furam barbatii.in rest bine.numai ca la bani daca stie ca esti romanca mai mult de 6-7 euro la ora nu-ti da, pe cand marochincele si braziliencile le dau 10 la ora! asa ca::trage concluzia!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai din punctul meu de vedere, sunt okthinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acum depinde si de tara unde esti, apoi depinde si de varsta strainilor. De ex daca studiezi da, colegii de clasa si unii profesori fac diferenta. la fel si ceilaltzi si majoritatea pentru ca au avut de a face cu ei si aia i.au "facut", fie pentru ca au auzit numai lucruri rele de noi si cand aude de noi se schimba totul.si oriunde ai fi diferentze sunt si se vor face, dar sunt si oameni care STIU ca nu suntem toti la fel, si nu judeca o intreaga populatzie pentru 1, 2 sau 3 oameni care au facut prostii. Oricum, asa e peste tot, sunt oameni care fac diferenta, oameni pentru care nu conteaza, si oameni care gandesc si stiu sa aprecieze persoana care esti, nu de unde esti. happy Oricum, cei mai rasisti sunt germanii si italienii (parerea mea)
p. s. o diferenta va fi mereu intre ei si noi (cei straini) si e logic sa fie una.si aceasta diferenta este accentuata de faptul ca ei zic ca noi le ocupam locurile de munca si eu nu mai au de munca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu stau in Australia de 8 ani, si ma inteleg foarte bine cu toata lumea.Desi nu stiu cat de relevant e la mine, pentru ca australia e o natiune de imigranti, la fel ca si SUA, canada, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am intalnit f multe cazuri de rasism, au facut diferente, si fac in continuare diferente, asa ca stai linistita. Unii chiar ajung sa te priveasca efectiv ca pe un gunoi. Si acum cu criza mai mult se fac diferente, pentru ca uni straini nu au de lucru, si alti romani lucreaza, iar ei se gandesc ca daca nu mai ereau straini la ei in tara, aveau ei de munca.Este crudul adevar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează