| Adyy5 a întrebat:

De unde pot sa cumpar coliva? Imi place mult ca desert si nu vreau sa stau prin biserica in speranta ca cineva imi va oferi un păhărel.
Si nu, nu vreau sa iau la comanda.
E vreun loc de unde as putea sa cumpăr?
Daca nu ma puteti ajuta nu va obosiți sa răspundeți.
Funda!

3 răspunsuri:
| CoRoDa08 a răspuns:

Nu cred ca ai de unde sa cumperi. In schimb, poti sa-ti faci singur. http://retete.unica.ro/recipes/coliva-traditionala/

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Poți să îți faci singură, fiindcă e ușor de preparat și mult mai delicioasă decât cea care ți-o oferă cineva ca pomană, în biserică. Mulți o fac din arpacaș, însă tu să cumperi grâu curat, nu arpacaș.
Găsești în magazinele naturiste. Cumperi o punguță (500g), speli grâul, îl fierbi bine, după ce s-a răcit, jumătate din cantitate o dai prin mașina de tocat, pe urmă o amesteci cu cealaltă jumătate, adaugi e esență de rom, nucă pisată, zahăr, coajă de lămâie, cacao, iar opțional poți adăuga stafide, scorțișoară praf. Și un pic de apă, pentru a fi mai apoasă (poți păstra din apa unde a fiert grâul). Deasupra o poți orna cu pudră de cacao (unii preferă nuca de cocos) și bomboane de ciocolată.
De-a gata, poți cumpăra doar prin comandă, însă în cantități mari. Sunt firme funerare care se ocupă cu toate cele necesare înmormântării (colivă, colaci etc)

| Intum a răspuns:

Daca ai grau, ti-o poti produce.