|

Doar mie mi se pare absolut tampita exprimarea 'trafic de carne vie'?

15 răspunsuri:
| a răspuns:

Suna ciudat altfel cum putea sa zica trafic de romance naive

| explică (pentru mgtow):

Trafic de persoane, nu de romance, ca nu doar romancele sunt racolate, e un fenomen global, plus ca sunt copii si de 11-15 ani de care se abuzeaza cel mai des.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Era o varianta. Romancele sant cel mai usor de vanat pentru proxenetism arata statistica la nivel european. Si alea trag la ordinari nesuferiti. Cine e de treaba nu.i bun de nimic pentru ele. Asa eram multi familisti cu copii raspanditi daca stiau sa aleaga omul potrivit

| explică (pentru mgtow):

Sunt mai multe tiganci, de fapt, majoritatea. Indiferent de etnie, e vorba ca acele femei au crescut in medii sarace, in care au fost abuzate, n-au avut parte de educatie/scoala, anturajele din care fac parte sunt negative. Si tot haosul asta psihic le-a facut vulnerabile. Si e o diferenta intre a fi obligata sa faci asa ceva, amenintata si prostita si a alege de bunavoie, cunoscand termenii.
Omul, barbat sau femeie, care face ceva rau, dizgratios in viata nu este 'defect' de la nastere, ci ajunge asa din cauza mediului care l-a format. Si parintii lor, la randul lor, probabil au fost la fel de abuzati, traind in conditii mizere, fara reper, deci e un cerc vicios. Nimeni nu are vina in mod direct.

| a răspuns:

Nu, și mie mi s-a părut mereu sinistră și insultătoare exprimarea asta. Parcă s-ar referi la niște bucăți de carne, nu la niște persoane.

| a răspuns:

Pai cumva trebuie sa ne lase un gust amar dupa ce folosim acest termen nu? big grin

| explică (pentru DoarBogdan):

De ce sa ne mai lase gust amar termenul cand cunoastem ideea faptei? Care este, evident, teribila. Chiar nu mai era nevoie de hiperbole, mie una mi se pare exagerat.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Si cum ai fi vrut tu sa se numeasca? happy (daca pot sa imi permit sa pun aceasta intrebare)

| explică (pentru DoarBogdan):

Trafic de persoane

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

O, pai dar chiar asa se numeste. Chestia cu "vie" este folosita, dupa cum am spus pentru a starni exact acea stare.
De ce? Nu stiu. De ce se corbul nu este cioara si toata lumea ii spune cioara cand il vede ca zboara?

Dar ca raspuns la intrebarea ta, sa nu o mai lungim laughing (sau putem sa o si lungim), nu, nu doar tie ti se pare. Nu este cazul meu, pentru ca sunt doar niste cuvinte pentru mine (chestia cu "gen" imi pare mie tampita), dar refuz sa folosesc termenul de "tampit". Dar sunt sigur ca undeva acolo in lume, si altii sunt de aceeasi parere cu tine happy.

Sau hai uite ca si eu sunt de aceeasi parere pentru 1 minut, asa sa fie.

| explică (pentru DoarBogdan):

De fapt, daca e sa apelam la psihologie, media exact asta face, manipuleaza emotii si comportamente, printre altele. Asa s-ar explica dorinta de a folosi expresii cat mai morbide. Pana la urma, important este sa cascam ochii si sa ne dam seama cand se incearca experimente de panica, teroare pe noi. Mai ales in ultima vreme big grin

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Ai dreptate tu acolo, dar eu personal nu ma las influentat de asa ceva. Neacceptarea unui adevar ca fiind unul absolut imi pare ideal. Cat despre ceilalti care o fac, asta e, nu pot sa schimb acest lucru.

Cat despre chestia cu media, cam asa se intampla. Daca ar fi sa il citez pe Mark Twain despre paradoxul ziarelor, ar fi cam asa: „Dacă nu citești ziarele ești neinformat, dacă le citești, ești dezinformat."

| a răspuns:

Nu este tampita pentru ca chiar asta inseamna aceasta fapta. Niste smecheri ordinari transporta persoane (fete/femei) pentru servicii sexuale in diferite tari din lume. Pentru ei acele persoane nu sunt nimic, sunt doar niste mijloace prin care ei fac bani (foarte multi bani). Cum vinde macelarul carne in macelarie asa vand si astia persoane pentru export. Este o realitate cruda care se petrece in toate tarile lumii cu precadere in tarile sarace cum sunt Mexic, tarile din Europa de est, Africa, etc. Fetele sunt prostit ca merg sa faca un ban cinstit si cand ajung acolo se schimba placa si nu le mai vede nimeni niciodata. Proxenetii sunt pe mana cu politia si alte organe ale statului. Toata lumea stie ce se petrece dar inchid ochii pentru ca au primit si ei ceva in portofel.
Asa ca nu este o exprimare tampita. Este ad literam ceea ce se intampla in lumea de azi. Crezi ca unu care duce fete la prostitutie incepand de pe la 11 ani in sus ii pasa de vreo una? Vrea banul gras si gata. Vedeam ceva documentare pe Youtube cum ca din prostitutie se fac mai multi bani decat din droguri, alcool si alte prostii. Asta e realitatea.

| explică (pentru DaniNovember):

Stiu ce inseamna trafic de carne vie. Voiam sa subliniez doar faptul ca suna morbid. Trafic de persoane suna la fel de oribil, ca fapta in sine, dar nu e ridicol precum termenii 'carne vie'... Parerea mea.

| a răspuns:

E ca si cum ai spune echivalent si egal. La alegerea fiecaruia.