| Lukasssz a întrebat:

Este scoala o pierdere de timp? Ne ucide ea creativitatea? Credeti ca profesorii joaca un rol important in asta?

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Lipsa de ocupatie cu scoala, baga elevii in depresie mai mult decat sai formeze ca la carte. Aia care fac fata sistemului destramat reusesc sa plece in alte tari. Cine nu merge la scoala o duce mai bine in ro, interlopii si nu are rost sa zicem ca daca ai carte ai parte, asta o vezi in filme nu in realitate

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Pierdere de timp sunt orele care nu au ce cauta la scoala, ori care ar trebui sa fie optionale. De exemplu religia. Alt exemplu muzica sau desenul, unde se dau note desi nu toti sunt talentati, astfel ca unii primesc note mai mari, ceea ce nu e corect. Se pune accept pe tocit si memorat dar deloc pe partea practica. Normal ca profesorii joaca un rol important, ei ne formeaza. Din pacate, unii nici nu pot fi numiti astfel. Sistemul educational are multe lipsuri, din pacate. happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și da, și nu. Dacă te strădui să înveți, îți ascute mintea, îți lărgește orizontul, ca să ai pe ce să aplici creativitatea.

| oglindasultanului a răspuns:

Scopu e sa-ti folosesti creativitatea acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoala in sine e inevitabila pentru oricine, dar felul in care functioneaza are multe goluri.
Ca sa fiu mai explicita: 80% este benefica si 20% pierdere de timp.
Da, profesorii joaca un rol esential. Cum profa de franceza, de istorie si de română ma fac sa le iubesc materiile, profa de mate si fizica ma fac sa le urasc.
Ba chiar o apreciez atat de mult pe profa de franceza, ca invat mai mult din respect pentru ea, nu ca-mi pasă de materie in mod deosebit.

| isemilia a răspuns:

Sistemul educational are multe goluri. Nu ucide creativitatea, creativitatea si-o face singur elevul, insa da, in mod indirect poate fi un factor, uneori bun, alteori rau. Da, profesorii sunt foarte importanti. Cum profesoara de romana / chimie / istorie / franceza si profesorul de fizica / geografie m-au facut sa le indragesc materiile si sa imi doresc sa devin cat mai buna la ele (desi sunt sigura ca altfel nu mi s-ar fi parut la fel de interesant acel subiect), la fel exista si profesori / profesoare (desen, engleza, matematica etc) care, desi inainte sa ii / le cunosc imi placea maxim acel subiect, dupa o perioada pur si simplu mi-am pierdut complet interesul. (recunosc ca inca imi este frica inainte de matematica si de engleza, desi inainte iubeam aceste materii)

| Anonimm30 a răspuns:

Da si nu.

Întrebări similare