| Roby67 a întrebat:

Fica mea, de 14 ani, m-a intrebat daca are voie sa-si faca un piercing in buza. Si eu am spus NU. Voi ce ati raspunde ca parinti? Fetelor de 14 ani voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| nobody_9468 a răspuns:

Deci acum 3 luni eram hotarata sa'mi fac si chiar am pus o intrebare pe site despre chestia asta.Si ce crezi? A fost doar un moft de'al meu, care a trecut foarte repede. Poate la un moment dat imi voi face, dar doar in momentul cand voi fi mai matura, acum este doar o faza a adolescentei ca sa fii/pari cat mai "cool" si rebel.Inca mi'as mai face, insa astept sa fiu majora, m'ai am de crescuthee hee, doar atunci voi putea lua astfel de decizii si asa le fac viata un infinit infern parintilor meilaughing
Ideea e ca daca ii spui nu, e posibil sa'si faca fara sa stii si sa'l poarte doar la scoala, in oras, acum depinde de cum a fost crescuta si de maturitatea ei.Eu daca as fi in locul ei mi'as face doar ca sa le fac in ciuda parintilor, dar specific sunt doar un copil si eu! si ea!
Daca ii zici da, isi va lua lumea in cap si se va crede deja majora! Oricum ai lua'o tot vor exista problemebig grin

Bafta.

21 răspunsuri:
| Barajag a răspuns:

Sunt impotriva, mi-am dorit si eu cand eram adolescenta, dar am zis ca voi fi placuta si farabig grin

Abh
| Abh a răspuns:

Eu sunt mama de fete si cu siguranta nu le-as lasa sa se mutileze.

| juniper a răspuns:

Eu chiar daca inca nu sunt parinte, tot NU as spune, eu nu as vrea ca fiul/fiica mea sa-si distruga fata sau corpul cu prostii din astea si oricum intreab-o la ce o sa-i foloseasca? Sa fie mai cool? Nu cred ca o sa-i pese cuiva cand isi cauta loc de munca sau dupa ce termina scoala.

| costymaximus a răspuns:

Nu sunt de acord cu aceste procedee care "mutileaza"corpul intr-un fel sau altul.Trebuie explicat si la ce se intimpla in viitor, cind va fi matura.Acum totul i se pare roz si cool, dar nu va dura o vesnicie starea asta.

| Roby67 explică:

Dupa raspunsurile voastre vad ca nimeni nu este de acord cu un piercing la varsta asta, parinti ca copi. Va inteleg pe toti, dar o inteleg si pe fica mea, cu toate ca ea nu primeste aprobarea mea sa-si puna pana la varsta de 18 ani, cand nu mai are nevoie de aprobarea mea.

| Symona a răspuns:

Y am 14 ani si normal ca sunt inpotriva "mutilarii'' corpului... happy
Nu o lasa sa faca asa ceva ca mai tarziu o sa regretewinking

| dynasmile21 a răspuns:

Imi amintesc cand mi-am dorit si un piercing, iar mama mea era contra. Cu cat ea zicea ca nu ma lasa cu atat mi-am dorit eu mai mult. Insa cand mi-a dat acordul ei, nu am vrut. Bine eu m-am si documentat si am decis ca mai bine nu.
Iar hai sa nu exageram cu "mutilarea", este si asta o forma de arta. Sa ne gandim asa ca corpul nostru este o panza, iar de exemplu un tatuaj sau un piercing il poate face mai frumos.
Sunt sigura ca 85% dintre cei care si-au dat cu parerea, daca ar vedea un tanar cu tatuaje si/sau piercinguri ar zice ca este un pierde-vara si nu este bun la nimic sau probabil este un consumator de droguri, dar poate are mai multa scoala de cat noi toti la un loc si asta o spun fara sa fac aluzii si fara intentia de a jigni oamenii, insa noi spunem ca suntem fiinte emancipate si civilizate, dar unde este toleranta?
Ma scuzati ca ma trecut la alt subiect insa am simtit nevoia sa clarific unele lucruri. Incercati psihologia inversa cu fiica dvs. Dati acordul dvs, bineinteles stabiliti unele conditii, ca isi va face piercingul intr-un salon si ca se va informa. Va asigur ca isi va schimba parerea, dupa ce vede cata "treaba" ar avea va renunta. La varsta asta simte nevoia sa rebeleze sa faca ceva cu care sa iasa in evidenta, chiar si in fata dvs. Iar daca chiar isi doreste unul, nu cred ca este sfarsitul lumii, daca il ingrijeste. Chiar daca in unele momente veti simtii nevoia sa spuneti un NU categoric mai bine ati discuta cu ea, caci chiar daca lasa impresia ca nu doreste sa vorbeasca cu dvs, ea are nevoie de dvs.
Mult noroc si sper ca v-am fost de folos.
PS: nu peste mult timp vine si dorinta pentru tatuaj, va asigur laughing

| dienuk a răspuns:

Gandeste-te ca. e ca un fel de moft, pana la urma o sa si-l dea jos, nu te gandi ca o sa stea cu piecingu` in buza pana la adanci batraneti, pe de alta parte, daca are un piercing in buza. asta nu o face o persona mai rea, sau mai neingrijita, neatenta, neascultatoare, etc decat daca nu ar avea un piercing. Si ti-am spus, o sa si-l dea jos. pana la urma, o sa vezi, dar daca tu nu o lasi si n-o vei intelege, ea o sa se ambitioneze, probabil ca o sa-si dea oricum gaura, fara sa stii tu, si il va pune cand va iesi din casa, si te va minti ca acolo are un cos.( cunosc o fata care face asa) deci in fond si la urma urme, nothing to lose, so take it easy, tot fata ta e, si cu piers si fara big grin

| pedaladeacceleratie a răspuns:

E o moda trecatoare, nu iti face griji.

| hominid dreak a răspuns:

Ca si parinte nici eu nu sunt de acord cu chetiile astea, insa noi gandim ca si adulti. Un NU inexplicabil ii determina sa nu mai comunice cu noi.

| ani63 a răspuns:

Si eu am o fiica de 24 ani dar nu este interesata de asa ceva. Ce mamica fericita sunt!

| asdffghjjkl a răspuns:

Draga taticule, eu sunt o fata de 14 ani, dar nu mi-as pune asa ceva niciodata. Daca Dumnezeu m-a lasat asa cum sunt, adica fara piercing-uri, doar nu le-as cere parintilor sa ma lase sa imi pun. Desi stiu ca nu ma vor lasa. Explica-i ca Dumnezeu o vrea asa cum e acum, adica fara piercing-uri. Daca Dumnezeu o vroia cu piercing-uri ii dadea din nastere. Sper sa reusesti sa o convingi happy Noroc! happy

| o fetitZa dulCeE :X a răspuns:

Nu o lasa, ...se poate infecat!

am patit-ohee hee

| someone_8322 a răspuns:

Eu am 13 ani. dar niciodata nu mi-as face un piercing straight face
wtf, nu's porc sa am belciug rolling on the floor
Vrea sa demonstreze ca e curajoasa si rebela? Nu se demonstreaza prin punerea piercing-ului, fugitul de acasa, apucarea de fumat si luat droguri .etc...acum nu fac referire la fiica d-ta...trebuie doar sa fie ea insasi si sa invete sa infrunte viata cu toate nedreptatile eiwinkingSi nu prea cred ca asta se invata ca o lectie happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu o lasa ca dupa aia o sa-i para rau, pentru ca gaura ramane acolohee heesi va fi nevoita sa il poarte apoi toata viata daca nu vrea sa arete ciudat haha big grin... dar ma rog trebuie sa vorbesti frumos cu ea si nu cu ceartahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca as fi fost in locul d-vs, as proceda la fel, pentru ca mi-as iubi copii, si i-as lasa sa se mutileze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pardon! si nu i-as

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cele facute in limba sau buze sparg dintii, asta, una la mana.Alta, ar fi ca cicatricea se largeste destul de mult si peste 2-3 ani cand o sa treaca moda, o sa observe ca are o gaura in buza care nu foloseste la nimic. A treia, si cea mai grava, daca aparatele se sterilizeaza in "chioscul" vreunui nemernic, sa stii ca nu su potenta suficienta de a steriliza fata de un sterilizator profesional. O sa observati ca exusta o diferenta de pret intre "cabinetele" de genul asta, si la tatuaje la fel, diferenta de pret este facuta de sterilizarea ustensilelor.Cu cat este mai scump inseamna ca au fost facute la o clinica specializata in sterilizare, dar nici asa nu esti sigur ca acea persoana a dus ustensilele la cineva profesional.Cu totii stim(oare stim?)ca exista o marja de cel putin 6 luni-1 an de zile pana cand se poate face o donare de sange de catre cineva care a facut un piercing sau un tatuaj, pentru ca in timpul asta pot apare afectiuni care au fost "luate", precum sida sau hepatita.
Un nu, nu ajunge unui adolescent, trebuie sa. i prezinti riscurile si sa-l faci sa inteleaga, logic, de ce isi poate face sau de ce nu isi poate face un piercing sau un tatuaj.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer. am prieteni cu pierce-uri in limba, nas, spranceana, urechi, si pana acum nimeni nu a avut probleme cu invfectatul. un prieten a avut si caspa de 1 cm in ureche, si-a dat-o jos si acum gaura nici nu se mai observa.
nu cred ca o sa rezolvati ceva interzicandu-le copiilor sa-si faca un amarat de pierce in limba care, daca il porti mai putin de 2 ani, se astupa la loc.
daca vrei sa dovesdesti ca esti parinte cat de cat intelegator, da-i voie sa-si faca. si buza se astupa. dupa ce si-l da jos nu se mai observa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da e un ton de moment adevarathwinking
dar este decizia eiwinking
si eu sunt de varsta ei si imi doresc big grin

| ianisVGB123 a răspuns:

Da ca ii dați permisiunea aveți voie