| D7Alina777 a întrebat:

Hei bună. Aș vrea să vorbesc sincer despre un subiect și să aflu păreri. Care e treaba ACUM cu feminismul? Adică ce rost are, având în vedere că femeile au drepturi și șanse egale. Dacă feministele vor să facă ceva, de ce nu se duc în țările în care femeile nu au șanse la nimic să le poată ajuta? Cred că în Europa termenul este expirat demult. Înainte avea o însemnătate și a ajutat lumea să ajungă ce a ajuns cu dezvoltarea, că altfel eram ca în țările sărace ale lumii în care nu a ajung feminismul cu wc în fundul curții, etc. Ce vreau e să spun că acum din moment ce totul e ok și corect din punct de vedere legal, ce mai face feminismul? Nu pot susține egalitatea când nu suntem egali biologic. Am observat că unele feministele cred că se pot bate cu bărbații și că au forță la fel sau că bărbatii au voie să se lupte egal cu fetele. Unele zic "nu ai cum să fi feministă și vegană în același timp, pentru că exploatează și se folosesc de aparatul reproductiv al animalelor," când cu aceleași animale, masculii sunt omorâți de mici pentru carne pentru că altceva nu oferă, iar femelele sunt cele care mor de bătrânețe, sunt hrănite și ținute în adăpost departe de animalele sălbatice care le-ar vâna instant, de exemplu cu vacile si găinile. Vacile când intră în călduri se chinuie, uneori se sinucid, dacă nu sunt duse la bou, nu înseamnă că se folosesc de sistemul lor reproducător. Și nu se chinuie nici o vacă când e mulsă, dacă nu îți place laptele nu îl bea, eu nu fac rău nimănui dacă beau lapte. Ce au feministele astea? Ori vrei să faci bine, ori ești toxică?

44 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns (pentru J0B0MAT):

Nu il laudam pe el ( Charlie KIRK). Ci doar unele lucruri spuse de el in unele circumstante aveau sens si au logica in spate.

Ceea ce am spus eu este chimie, genetica si biologie pura. Nu le-am inventat eu peste noapte pentru a va da "peste nas".

Voi o luati prea la extrem referitor la politically correct-ul vietii. Si negati efectiv toata stiinta din spate.
Nici nu mai spun, ca tu mi-ai luat cuvintele mot-a-mot si ti-ai format o parere eronata despre mine, fara sa gandesti logic ce am vrut eu de fapt sa explic.

Daca citeai printre randuri, iti dadeai seama ca eu nu am zis ca este litera de lege ca barbatii sa gandeasca logic si femeile sentimental. Ci am spus ca in majoritatea cazurilor, barbatii au o minte mai analitica si mai logica decat femeile. Adica e clar ca si femeile au gandire logica, ca nu sunt maimute laughing. Doar ca ele o au mai putin dezvoltata decat noi "MAJORITATEA".

Nu va mai atacati si va luati trigger emotional. Lucrul asta l-ai facut impulsiv, pun pariu pe ce vrei tu. Nu te-ai gandit nici macar o secunda dintr-o perspectiva logica.

| D7Alina777 explică (pentru J0B0MAT):

Ceeee? "Nu exista in Romania lege pentru care să bage la închisoare femeie însărcinată", ești ok? Bărbații merg la închisoare și dacă le lovesc fără să fie însărcinate, cunosc atâtea cazuri, de la câteva palme, și asta e ceva de bine, mă bucur că sunt pedepsiți! Mai ales dacă e însărcinată, și mai mare pedeapsa. Tu voiai să nu fie? E complet normal, bare minimum ca un bărbat de ajungă la pușcărie dacă lovește o femeie însărcinată! Nu suntem în junglă! Du-te și informează-te. Eu știu asta din mai multe părți plus din viața reală.

| D7Alina777 explică (pentru StoicAnalysis):

Pun pariu că nu te-ai informat o boaba legat de diferențele dintre bărbați și femei din punct de vedere științific. Ai auzit și tu de la taică-tu și de la alți bărbații aceeași placă dovedită invers de știință, am înțeles, dar când te informezi?

| J0B0MAT a răspuns (pentru D7Alina777):

Wtf, nu am zis că nu există lege care să nu bage la închisoare o femeie însărcinată.În punctul ăsta cred că nici nu înțelegi limba română prea bine.

| J0B0MAT a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Adevărul e că nu am timp să citesc tot ce scrieți cei cărora vă știu în general părerile și că sunt greșite.Ți-am luat ideea esențială, că femeile nu gândesc logic și numai cu asta tot ce ai scris tu acolo devine eronat.Plus că un lider bun nu trebuie să aibă o gândire strict logică, că un lider bun trebuie să aibă și inteligența emoțională și creativitate, să fie mai open-minded pentru a face față schimbărilor etc. Iar gândirea ta logică se măsoară strict în educație, nu pe baza de gen, asta e o discriminare de gen ce susții tu aici, pe care probabil ți-ai însușit-o de la extremiști de genul ăla. Dacă ai două cv-uri, un bărbat și o femeie, iar ambii au terminat facultatea de economie să zicem, doar că femeia a mai făcut și un master și are și note mai bune, cine crezi tu că are o gândire logică mai bună? Mulți nu aleg femeia, datorită gândirii asemănătoare cu a ta, și ea foarte logică la rândul ei.
Nu e chimie sau biologie, asta ține de educație, cât de inteligentă ajunge o persoană. O femeie micuță care luptă în armată să zicem, va fi mai puternică decât un bărbat civil, chiar dacă genetica îl face pe bărbat să fie mai mare, musculos.Și forța e un lucru ce se antrenează, la fel ca mintea, că altfel nu primeau femei în armată sau poliție, cum nu făceau pe vremea când nu exista democrație și discriminările pe motive de gen erau mult mai grave.
Ce e biologic și nu se poate antrena în niciun fel e capacitate femeilor de a da naștere.
Spune-mi tu mie ce avea logică din ce spunea Kirk? Că asta cu femeile nu prea gândesc logic, nu are nicio logică. Femeile sunt în general mai emotive, dar în același timp au și capacitatea mai bună de a-și gestiona emoțiile.Dar iarăși ăsta nu e un criteriu care să le facă lideri mai proști, chiar mai buni aș zice eu.Și te poți uita la țările conduse de bărbați care încep războaie și ucid oameni nevinovați, tocmai din lipsa empatiei sau a sensibilității pentru viețile omenești. Stalin gândea foarte logic, dacă îmi aduc bine aminte pentru el viețile oamenilor erau doar niște numere.Foarte buni lideri sunt ăștia cu gândire logică și atât.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru D7Alina777):

1. Aici trebuie sa vi cu o explicatie logica si cu dovezi reale in spate. Ca asa si eu pot spune ca "Bananele sunt bune pentru ca sunt galbene", dar chestia asta nu explica nimic concret.

2. Fara razboaie si fara competitie, nu ai mai fi trait in societatea construita astazi de majoritatea barbatilor inventatori de pana acum.

3. Intr-adevar, dar doar cu empatie pura, fara gandire logica si fara solutii concrete la problemele societatii, nu poti construi o natiune.

4. Persoanele care iau decizii fara sa gandeasca, nu prea sunt in majoritatea cazurilor la conducere. Indiferent ca este barbat sau femeie. Ca de era adevarat ce ziceai tu, trebuia ca toate tarile sa poarte constant razboaie. Sunt foarte multi lideri barbati care au disciplina pusa la punct.

5. Raportul ala se referea la faptul ca in companiile care "AU cel putin 30% din personal, femei". Adica care au SI femei. Aici e vorba de echilibru. Abilitatea logica si analitica a barbatilor combinata cu abilitatea de comunicare si empatie a femeilor. Daca erau doar femei in acea companie, nu s-ar fi aflat nici macar in top 10.000.

6. Da, femeile lideri au o mai buna comunicare pentru ca asa sunt ele construite, sa comunice. Studiul acela se referea la abilitatea de lider pe parte de comunicare. Nu la tot ansamblul companiei.

7. Da, femeile sunt mai reticente la riscuri, dar asta nu inseamna ca societatea merge 100% bine fara riscuri. In viata este necesar sa mai si risti, daca vrei sa faci ceva notabil.
O femeie poate sa nu se supuna unui risc, dar asta o limiteaza sa stea pe linia de plutire. In afaceri si in companii, economia functioneaza exclusiv pe baza riscurior. Insasi bancile risca constant pentru a face profit.

8.Pff... ce gluma buna. In realitate majoritatea femeilor sunt opusul. Nu sunt impartiale si nu au rabdare. De aia se duc toate de tinere dupa barbatii cu bani, ca au ele rabdare... laughing)
Exista si expresia "Te grabesti ca fata mare la maritat" pentru lucrul asta.
De fiecare data cand un barbat incearca sa faca un compromis cu o femeie, acea femeie aproape mereu va incerca sa obtina doar situatiile in care ele sunt in confort.

9. Corect, nu te contrazic. Femeile sunt capabile sa construiasca relatii mai profunde. Datorita gandirii lor profund emotionale.

10. Corect. insa cand vreodata un lucru bine facut, a fost facut in paralel cu alte 10? Cand faci multitasking, atentia ta este impartita, lucru ce paradoxal face ca persoana respectiva sa nu fie atent la toate detaliile.

11. Eronat. o femeie tine minte mai mult doar daca este vorba de gelozie, ura si critici. Cand vine vorba de detalii tehnice intr-un loc de munca, in majoritatea cazurilor, ajung sa intrebe un barbat inainte sa se apuce de treaba. Desigur sunt si exceptii, deci te rog nu o lua personal.

12. Pff... alta gluma buna. Sunt o gramada de meme-uri si de bancuri cum ca femeia este in general geloasa, predispusa la ura si la depresie. Pentru ca din nou, ele gandesc profund emotional...

13. Ai citit un studiu in mod gresit si l-ai interpretat cum ai vrut tu sa sune mai bine pentru tine. Nici un om de stiinta nu a zis vreodata asta, pentru ca nu este adevarat. Testosteronul si estrogenul sunt ambele prezente atat la barbati cat si la femei. Singura diferenta este ca la barbati este in cantitate mai mare. Astea doua nu influenteaza extraordinar de mult, asa cum crezi tu, gandirea. Intr-adevar, o influenteaza, dar nu la nivelul in care sa ne conduca psihic. Daca ar fi adevarat ce ai spus tu, Doar barbatii ar trebui sa fie criminali sau raufacatori. In realitate sunt foarte multe femei care se lasa stapanite de emotii si ajung sa comita crime, pentru ca nu gandesc logic.

14, 15, 16 - Ce frumos ai manipulat niste statistici si afirmatii scoase din burta... laughing Sunt o gramada de stiri si de evenimente in istorie unde si femeie sunt criminale si nelegiutoare. Si te rog nu mai adauga bazaconii cu injectari de hormoni ca in filmele SF. Ca nu pentru asta exista inchisorile de femei...

17. Sunt nenumarate cazuri in care femeile isi abandoneaza bebelusul la ghena de gunoi sau cum sunt neatente si il lasa nesupravegheat......Chiar acum 2 zile ma plimbam cu prietena mea pe strada si am vazut un barbat cum a prins cariciorul la limita din a se rostogoli in fata masinii pentru ca femeia lui, vorbea la telefon cu cineva...

18. in concluzie tu spui ca barbatii sunt niste montrii fara scrupule si femeile sunt usa de biserica. laughing) Bravo draga, Alina, Tocmai ti-ai condamnat tatal, bunicul, ( posibil fratele ), si toate neamurile de sex masculin la o calomnie grosolana bazata pe orgoliul tau de femeie. tongue

In realitate lumea functioneaza atat cu femei cat si cu barbati in egala masura. Barbatii sunt mai buni la x iar femeile sunt mai bune la Y. Lucrul asta exista pe pamant pentru a ne completa, nu pentru a ne certa ca intre noi pe forumuri despre cine are mai multa dreptate. Asa ca o zi frumoasa iti doresc, alaturi de familia ta si de cei apropiati! Te rog lasa orgoliul si empatizeaza pe bune cu oamenii. Asa cum eu inteleg felul cum gandesti si ma comport ca atare pentru a face compromisuri, asa si tu trebuie sa ma intelegi si sa dai dovada de aceleasi calitati.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru J0B0MAT):

De ce sunt pus in oala cnstant cu Charlie Kirk? laughing Nu a fost taicamiu laughing.

| J0B0MAT a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Ți-am dat un exemplu, de unde bănuiesc că te informezi tu pentru că aveți unele idei similare. Și vă țin minte în funcție de câteva chestii mai notabile, gen tu ești fanul Charlie Kirk, dar care totuși reușește să gândească mai logic decât Charlie Kirk dacă îi explici niște lucruri.
Ea e tipa care vrea ca femeile să aibă dreptul asupra corpului, dar nu să facă avort, că așa a citit ea despre niște legi de prin Rusia gen.

| Cipi1212 a răspuns:

Femeia are drepturi doar pe hârtie din păcate.

Tu glumești nu?

Ai dreptate în ce spui aici, nu știu ce are tipul ăla. Adică, toată lumea știe aceste lucruri

| D7Alina777 explică (pentru StoicAnalysis):

E amuzant că tu îți iei "informațiile" din ce ți-au spus cel mai probabil bărbații misogni, iar informațiile pe care eu ți le-am dat sunt de pe: 1 zeci de siteuri Google, 2 chatGPT, 3 Gemini, 4 YouTube, 5 cărți științifice - toate spunând fix aceeași chestie. Niciodată nu spun ceva de la mine din burtă cum faci tu. Logica ta e "femeile nu au memorie mai bună că nu am observat asta". Faptul că femeile au memorie mai bună am auzit din 100 de surse diferite. Habar nu ai cât m-am informat. Chiar crezi că nu s-au făcut studii deloc? Apropo, ar trebui să citești cartea"de ce femeie uită greu și bărbații repede", și cartea" de ce bărbații se uită la meci și femeile în oglindă ", dar și cartea"jumătatea mai bună, despre superioritatea genetică a femeilor ", toate cărți științifice, scrise de oameni de știință pe baza la sute de teste și statistici dovedite științific.
La fel și faptul că 97% din prizonieriii din închisori sunt bărbați îți dă asta ori unde cauți în sute de locuri diferite. Faptul că testosteronul determină emoțiile negative iar estrogenul empatia și inteligența emoțională la fel, ori unde cauți îți dă același lucru, nu ai cum schimba biologia.

| J0B0MAT a răspuns (pentru D7Alina777):

Am dreptate în cam tot ce spun în general, dar mulți nu vor să creadă.
Putem să concluzionăm că feminismul trebuie să existe unde există mentalități ca ale lui Charlie Kirk, deci inclusiv în SUA sau România.Că domnul de mai sus a înțeles până la urmă că Kirk era dus, însă sunt mulți români care cred cu tărie tot ce spunea individul ăla sau alții ca el.

Da mă, cred totuși că ai dreptate dar nu în totalitate, nu poți să contrazici faptul că majoritatea nu înțeleg acest termen. Eu zic că baza stă în educație sănătoasă, asta poate învinge propaganda misogină