| anonim14653876 a întrebat:

În ultimele zile am avut multiple dezbateri despre feminism cu mai multe prietene. Și sincer aș vrea să înțeleg mai bine despre cum stă treaba cu feminismul modern. Așa că am destul de multe întrebări despre feminism(cele mai multe sunt generalizări nedrepte, dar feministele fac astea mereu deci nu îmi pasă) Dacă sunteți persoane care se identifica cu această ideologie, aș vrea sa imi raspundeti:
1. Ce înseamnă mai exact feminism. Știu ca cele mai multe persoane care încearcă sa argumenteze pro feminism invoca definiția din dicționar, dar sunt extrem de multe tipuri de feminism, fiecare cu idei conflictuale. Avem feminism liberal, radical, cultural, socialist/marxist, anarhist, analitic, individual, intersectional, sex pozitive feminism, sex negative feminism, fat feminism, libertarian, labour feminism, eugenic, lesbianism politic, maternalist, multicultural, anti avort, ateu, evreiesc, creștin, islamic, budist, separatist, ecofeminism, conservator, feministe care spun ca sunt 10000 de sexe, cateva feministe autoproclamate precum Christina Hoff Sommers pe care toate celelalte feministe le urăsc, feministe care spun că feminismul luptă pentru egalitate, feministe care vorbesc atât despre problemele femeilor cât și ale bărbaților ca Emma Watson, feministe care spun că sexismul împotriva bărbaților nu există, feministe care spun că barbatii nu pot fi feministi etc. Există chiar și feministe care spun ca violul nu este ceva rău dacă li se întâmplă femeilor albe. Dar nimeni nu pare sa definească clar ce este feminismul sau care ar trebui sa fie. Pare că singurul lucru asupra carora toate feministele sunt de acord e că trăim intr-o societate patriarhală(lucru total fals dacă vorbim de tarile de lumea 1 btw)
2. De ce feministele au această mentalitate de victimă? Ele mereu vorbesc despre "female empowerment" si ca sunt femei "puternice și independente", deci de ce pretind mereu ca sunt victime si au nevoie de "safe spaces" doar pentru ca anumite au păreri diferite?
https://www.independent.co.uk/......67191.html
3. De ce feministele din Occident se plâng de chestii triviale precum "manspreading" sau scene din filme in care femeile vorbesc despre bărbați, în timp ce femeile din tari precum Arabia Saudită sau Iran nici nu își pot arata fețele în public, iar fetelor din Somalia li se taie clitorisul și în unele tari ale lumii fetele încă nu sunt trimise la școală? Pare că feministele nu stiu să își aranjeze prioritățile.
4. De ce feministele folosesc argumente care au fost demonstrate false demult, precum faptul ca barbatii sunt platiti mai mult.
https://www.theguardian.com/......-the-myths
5. De ce feministele nu au niciun fel de respect pentru prezumpția de nevinovăție?
https://www.buzzfeednews.com/......rape-cases
http://www.saveservices.org/......e-apology/
6. De ce feministele promovează obezitatea cu chestii aberante precum fat acceptance?
https://thoughtcatalog.com/......-movement/
https://www.bbc.co.uk/......fat_bodies
https://www.vice.com/......-fatphobia
https://www.youtube.com/watch?v=OaaV-F5_3zk
Feministele astea realizează ca ideea ca poti fi obeză si sanatoasă este complet ridicolă nu-i așa? Bolile cauzate de obezitate sunt responsabile pentru un sfert din toate decesele americane.
7. De ce feministele acuza bărbații de sexism pentru lucruri care pur și simplu nu sunt sexiste?
https://medium.com/@PriestessofLove/dont-hold-the-door-f or-me-82e073774f27
De asemenea, de ce de fiecare dată cand cineva le face un compliment, îl interpretează drept insultă?
https://www.msn.com/......ss-AAyxo33
https://mashion.pk/8-sexist-compliments-women-arent-acce pting-anymore/
8. De ce transforma totul intr-o problemă de sex? Serios, chiar există persoane care cred că bărbații nu sunt întrerupți sau nu li se spune să nu înjure?
https://learning.linkedin.com/......g--do-this
https://medium.com/......7d4072643e
9. De ce sunt ofensate pentru cuvinte care nu sunt nici vulgare si nici nu sunt jignitoare la adresa unui sex?
https://www.youtube.com/watch?v=6dynbzMlCcw
Si de ce promovează cenzura?
10. De ce se plang de faptul că femeilor le este frică să umble noaptea pe străzi cand bărbatii au șanse mai mari sa fie victime ale aproape tuturor formelor de violenta. exceptând cea sexuală?
https://www.cbs.nl/......o-violence
11. De ce mereu cand sunt intrebate de ce am avea nevoie de feminism, vin cu motive ridicol de absurde?
https://thetab.com/2013/06/20/i-need-feminism-because-51 53
12. De ce de fiecare dată când cineva nu este de acord cu ele, spun ca asta e dovada ca avem nevoie de feminism? Si de ce acuza femeile care nu sunt de acord cu ele ca ar avea "misoginism interiorizat"?
https://graziadaily.co.uk/......sm-s-clue/
https://www.ellevatenetwork.com/......a-feminist
13. De ce feministele se comportă de parcă feminismul ar deține conceptul de egalitate și că oricine nu ar fi de acord cu ele sunt sexisti? Foarte multe filozofii au promovat egalitatea de-a lungul istoriei, deci sa spui ca daca nu ești feminist ești sexist este ceva extrem de arogant.
14. De ce se plâng ca nu sunt destule femei politicieni sau CEO dar nu se plâng niciodată că nu sunt destule femei în constructie?
15. De ce se plang ca nu sunt destule femei in domenii stem precum matematica, ingineria, computer science și fizică, dar nu si de domenii in care femeile sunt majoritare precum medicina veterinară, psihologia, biologia și farmacologia?
16. De unde a venit conceptul de "rape culture", când toate formele de viol sunt ilegale peste tot, violul este considerat ceva oribil în toate culturile, pana și oamenii din închisori urăsc violatorii, iar o simplă acuzație de viol este suficient să distrugă viața unui bărbat indiferent dacă e vinovat sau nu? De asemenea RAINN, cea mai mare asociație anti violenta sexuala din SUA spune clar ca o "cultura a violului" a violului nu există și doar conceptul în sine este periculos pentru prevenirea violentei sexuale.
https://time.com/30545/its-time-to-end-rape-culture-hyst eria/
17. De ce feministele spun că barbatii sunt violenti prin natura lor? De asemenea, femeile sunt statistic vorbind cele care initiaza cele mai multe cazuri de violenta domestica, au șanse mai mari de a abuza copii, iar majoritatea copiilor omorati sunt omorati de femei. Deci, de ce se spun ca barbatii ar fi cei violenti si de ce nu spun ca femeile trebuie sa inceteze tot ce am spus?
https://www.health.harvard.edu/......_one_sided
https://www.news.com.au/......344c0c5de6
https://bmjpaedsopen.bmj.com/content/1/1/e000112
18. De ce este posibil un asa nivel de prostie?
https://twitter.com/ellysa_maye/status/42941781708387942 4
19. De ce feministele apără femeile care comit statutory rape?
https://www.theguardian.com/......in-comment
20. De unde ideea că femeile nu pot fi sexiste sau ca oamenii de culoare nu pot fi rasisti?
21. De ce feministele invocă eroarea de logică "Niciun scoțian adevărat" de fiecare dată cand vorbesc de feministe cu care nu sunt de acord?
22. De ce nu acceptă ideea că nu toti barbatii sunt vinovati pentru anumite lucruri?
https://everydayfeminism.com/2017/01/not-all-men-just-en ough-of-them/
23. Care e scopul programelor de affirmative action? Personal aș prefera ca oamenii sa fie alesi pentru un job pe baza competențelor nu pe baza organului genital sau rasei.
24. De ce promovează ideea ca sexul este construit social, in ciuda dovezilor clare ca nu este?
25. De ce se plâng că nu sunt lăsate sa își arate sănii în public și de asemenea de faptul că bărbații se uită la sânii lor?
26. Poate să îmi numească cineva o singură lege într-o singură țară din Occident care le oferă bărbaților avantaje incorecte?
27. Dacă feminismul este despre egalitatea dintre sexe, de ce feministele nu vorbesc mai des despre faptul ca bărbații au rate mai mari de sinucidere, sărăcie, au șanse mai mari sa ajungă în închisori, au șanse mai mari sa fie victime ale majoritatii formelor de violenta, iar in multe tari occidentale baietii întâmpină dificultăți în educație?
28. Femeile au multe avantaje legale in ceea ce privește drepturile reproductive, custodia copiilor, serviciul militar voluntar in majoritatea tarilor cu serviciu militar obligatoriu, cercetarile in ceea ce priveste bolile femeilor primesc mult mai multe fonduri decat cele in ceea ce priveste bolile barbatilor, femeile primesc sentinte mai scurte decat barbatii pentru exact aceeași crimă si au mult mai multe optiuni de adăposturi sau support groups dacă sunt victime ale violentei domestice. De asemenea, in ultimul caz de obicei femeile nu sunt ridiculizate pentru asta și nici nu li se spune ca au facut ceva sa merite, iar violenta domestică și violul sunt luate in serios aproape numai cand li se intamplă femeilor. si desi se fac multe eforturi de a opri mutilareaa genitală feminină, nu există aceeași reacție pentru oprirea mutilarii organelor genitale ale baietilor. Deci cu toate aceste avantaje pe care femeile le au, cum se face ca barbatii sunt cei "privilegiati"?
29. Cum se face ca exista un nivel de prostie mai ridicat decat la punctul 18?
https://www.youtube.com/watch?v=MNH0bmYT7os
30. De ce atunci când cineva menționează problemele incomparabil mai mari pe care fetele și femeile din lumea a treia le suferă, majoritatea feministelor spun că doar pentru ca cineva are probleme mai mari nu inseamna ca nu se pot plange de propriile lor probleme, dar cand barbatii mentioneaza problemele lor, de obicei feministele spun ca femeile o duc mai rau deci shut up(asta mi s-a intamplat)
31. De ce feministele iubesc Islamul atat de mult? Este o religie care tratează femeile drept proprietate, promovează poligamia, abuzul fizic al sotiilor, sclavia sexuală, casatoria copiilor, pedofilia, violul marital, mutilarea genitală feminină, niste legi de divort oribile si complet discriminatorii fata de femei, considera ca femeile sunt doar pe jumatate la fel de importante ca barbatii si care le interzice femeilor sa isi arate pleoapele?
Islamul este de departe cel mai mare dusman al drepturilor femeilor, iar feministele nu par deloc dispuse sa il critice. Dimpotrivă.
https://everydayfeminism.com/2017/07/badass-muslim-femin ists/
https://everydayfeminism.com/2014/09/islam-and-feminism/
https://everydayfeminism.com/2015/01/islam-intolerance-l gbtqia-lie/
https://www.huffpost.com/......_b_9877692
https://www.youtube.com/watch?v=5JPpfdbbs8Q
https://www.theguardian.com/......this-venom
https://www.youtube.com/watch?v=i4jzlxlpJLM
32. Feministele stiu ce inseamnă termenul de "asuprire"?
33. De ce feministele tot cer pentru mai multe personaje feminine, de culoare, lgbt etc. in filme si carti? Dacă personajele sunt bune, ce contează aceste aspecte? Mi se pare penibil sa spui ca nu te poti identifica cu anumite personaje decat daca sunt de un anumit sex sa o anumita rasa, orientare sexuală.
34. De ce feministele promovează violența împotriva bărbaților?
https://pulpitandpen.org/......g-all-men/
https://www.dailymail.co.uk/......l-men.html
35. De ce se plang feministele de "masculinitate toxica" dar tot ele fac glume cu "male tears"?
36.De ce feministele se adresează in moduri extrem de vulgare si penibile. Spre exemplu, ele chiar cred ca vor realiza ceva umbland cu sanii goi pe stradă? De asemenea, care e treaba cu feministele ce se lauda ca nu se epileaza. Ce vor sa demonstreze cu asta?
37. Majoritatea oamenilor au ajuns constienți de faptul ca feminismul a ajuns un label toxic, așa că de ce persoanele feministe care sunt mai putin radicale nu pot sa schimbe termenul cu ceva mai putin negativ. Ce este rau in a te numi umanist sau egalitarian?
38. Feministele au facut viata barbatilor mult mai grea prin chestii precum Deluth Model sau toxic masculinity, sa nu mai vorbsec ca multe organizatii feministe au luptat impotriva drepturilor si obligatiilor egale pentru femei. The national organization for women cea mai mare organizatie feminista din SUA a fost mereu impotriva custodiei comune. De asemenea, feministele nu au niciun fel de respect pentru prezumția de nevinovăție iar in Occident a fost creată o isterie in legatură cu violurile si cu idei false precum ca 1 din 5 femei sunt violate la Universitati. Feministele mentionează numai statistici ce le confirma mentalitatea de victimă, stigmatizeaza toti barbatii drept potentiali violatori sau oameni care isi bat sotia, încearcă să interzică accesul bărbaților in anumite locuri in campusuri, incearcă in mod frecvent sa oprească adresarea problemelor suferite de barbati, intrerup conferintele despre problemele barbatilor, numesc barbatii misogini numai daca vorbesc despre propriile probleme(mi s-a intamplat), resping parerile barbatilor numai pe criteriul de sex, au luptat impotriva drepturilor barbatilor si pentru discriminarea barbatilor si sunt destule feministe care nici macr nu neagă ca urasc barbatii. Asa ca am o intrebare finală pentru fiecare persoană ce se identifica cu aceasta ideologie: de ce urati barbatii?
Astea au fost toate intrebarile pe care le am despre feminism. Va astept parerea.

1 răspuns:
| lpavel a răspuns:

Sper ca nu te astepti ca cineva sa-ti raspunda la toate intrebarile... laughing