| D7Alina777 a întrebat:

Hei bună. Aș vrea să vorbesc sincer despre un subiect și să aflu păreri. Care e treaba ACUM cu feminismul? Adică ce rost are, având în vedere că femeile au drepturi și șanse egale. Dacă feministele vor să facă ceva, de ce nu se duc în țările în care femeile nu au șanse la nimic să le poată ajuta? Cred că în Europa termenul este expirat demult. Înainte avea o însemnătate și a ajutat lumea să ajungă ce a ajuns cu dezvoltarea, că altfel eram ca în țările sărace ale lumii în care nu a ajung feminismul cu wc în fundul curții, etc. Ce vreau e să spun că acum din moment ce totul e ok și corect din punct de vedere legal, ce mai face feminismul? Nu pot susține egalitatea când nu suntem egali biologic. Am observat că unele feministele cred că se pot bate cu bărbații și că au forță la fel sau că bărbatii au voie să se lupte egal cu fetele. Unele zic "nu ai cum să fi feministă și vegană în același timp, pentru că exploatează și se folosesc de aparatul reproductiv al animalelor," când cu aceleași animale, masculii sunt omorâți de mici pentru carne pentru că altceva nu oferă, iar femelele sunt cele care mor de bătrânețe, sunt hrănite și ținute în adăpost departe de animalele sălbatice care le-ar vâna instant, de exemplu cu vacile si găinile. Vacile când intră în călduri se chinuie, uneori se sinucid, dacă nu sunt duse la bou, nu înseamnă că se folosesc de sistemul lor reproducător. Și nu se chinuie nici o vacă când e mulsă, dacă nu îți place laptele nu îl bea, eu nu fac rău nimănui dacă beau lapte. Ce au feministele astea? Ori vrei să faci bine, ori ești toxică?

62 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns (pentru D7Alina777):

Intr-o lume paralela poate. La facultate unde merg, in inginerie se inscriu 80% din locuri doar barbati. Femeile fug de inginerie. Mai mult se duc la litere, sport, pedagogie, etc.

Pe linkedin unde poti vedea companiile si angajatii, in domeniul de inginerie vezi in cam in aceleasi proportii doar barbati.

Firma unde lucrez eu colaboreaza cu peste 100 de companii, compuse din furnizori si din clienti. In departamentele lor de inginerie, sunt din nou in aceleasi proportii doar barbati.

Majoritatea femeilor din companii lucreaza ca secretare, asistente, contabile, si cam 50% din manageri.

Nu stiu de pe ce site-uri obscure iti iei tu informatiile, cand realitatea este fix invers a ceea ce descrii tu.

| D7Alina777 explică (pentru StoicAnalysis):

Păi asta zic, ce ai zis și tu jumătate din manageri sunt femei, nu majoritatea bărbați cum ziceai tu. Deci cum realitatea fix invers când am zis același lucru zici.
Că am spus că știu mai multe femei inginere, evident nu înseamnă că sunt mai multe ingineri femei decât bărbații. Tocmai de asta ți-am și spus asta, ca să vezi că dacă cunoști câțiva oameni într-un fel nu înseamnă că aia e realitatea. Doar așa s-a întâmplat, să văd mai multe femei inginer, nu înseamnă că sunt mai multe femei inginer decât bărbații logic! De asta nu e bine să îți bazezi realitatea pe ce vezi in viață reală și nu pe statistici și informații stabile!