| WMoJoS2016 a întrebat:

Ideea asta e egalitate cu conceptii gen toti sa fie tratati la fel,sa nu existe discriminari, sa existe numai oameni neutri fara bogati sau saraci,toti sa aiba joburi bine platite etc suna bine,oricine si le-ar dori dar sunt cerinte prea mari deja, adica nu poti avea pretentia ca toti elevii sa gandeasca la fel sau un profesor de romana sa aiba salariul cat al aluia care vinde sandwichuri si cola la chioscul de langa scoala sau unul care lucreaza la electrocasnice sa aiba acelasi salariu ca al unui manager de banca.
Discriminari vor fi mereu ca oamenii mereu vor face greseli pentru care sa fie aratati cu degetul ca asta e firea noastra, asta e realitatea.
Cam asta e ideea cu comunismul asta.
Dar vad ca nici cu (scuzati cacofonia)capitalismul asta nu ne apropiam de o societate care sa vrea intelegere si bunastare pentru toti si cu toate ca libertatile exista sunt limitate in unele cazuri.
Atunci intrebarea e, un regim combinat cu astea doua ar fi salvarea noastra? Gen un socialism democratic? Ce parere aveti? Bine perfect nu ar fi in nici un caz dar credeti ca s-ar apropia de perfectiune?

Răspuns Câştigător
| Nat1 a răspuns:

Nu ar fi chiar o ideile rea sa fim toti la acelaș nivel, dar cum nu se poate ar trebui macar respect si bani mai multi pentru fiecare munca in parte.Eu nu am inteles niciodata de ce unul care sta in fund pe un scaun si iti spune daca ai completat bine o hartie sau nu ia mai multi bani ca unul ce iti construiește o casă spre exemplu in care tu stai zeci de ani, sau unul ce iti procura hrana, sau iti confecționează hainele si obiectele fara de care nu prea ai cum sa trăiești.
De asta cred ca exista si discriminare, dar sti care este partea proasta? Ca tot aia care nu fac nimic si iau mai mult ii discrimineaza pe cei care fac tot dar iau putin.Deci problema asta nu e din cauza comunismului sau democrației, ci din cauza
minti umane ce gândește extrem de prost.

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cine conduce? Oamenii sau nevoile vieții? Teoriile sau realitățile? Ismele sau fundamentele? Cine are puterea, el generează dreptul și doctrinele? Societatea se auto reglează sau se auto distruge? Conducere de la centru sau aotodeterminare locală?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu sunt de acord cu gandirea comunista. Oamenii nu sunt la fel.
Mai pe romaneste, e plin de prosti, lenesi, si toti astia sunt inutili.
Oamenii trebuie sa castige dupa cat sunt de priceputi si de implicati. Proful de romana ar putea sa castige mai putin decat cel care vinde in chiosc, pentru ca s-ar putea sa stie doar sa predea romana, fara sa se implice in pedagogie, de exemplu, fara sa aiba o clasa careia sa ii fie diriginte, fara sa ajute elevii buni sa ajunga unde isi propun. Profesorul ala s-ar putea sa fie doar un elev care a repetat materia bine, vine in clasa, dicteaza, nu e atent la cat au inteles elevii, si pleaca acasa cu durere in pix. Exemplu clar ca multi sunt asa: vezi pe Facebook cati agramati sunt, si toti au fost la scoala = profesorii sunt de 2 lei, ca si cum nu ar fi. Invata copiii 12 ani cu romana in fiecare zi, iar la final nu stiu nici materia din 5 clase. Ce fac profesorii de romana? Mai putine decat vanzatorul care aduce zilnic mancare si socoteste, cu siguranta!
Alt exemplu sunt cei care isi iau un job necalificat, si incep sa se planga de Romania, ca nu au ce face aici, ca nu pot evolua, ca nu isi permit ultimul model de Iphone, si televizor smart de 120cm. Ii intrebi cu ce se ocupa: "am facut facultatea de litere la distanta, redactez formulare pentru adeverinte". Om foarte important, mai exact, fara care, economia s-ar prabusi. Ar merita o casa cum au patronii care au riscat datorii de miliarde prin investitiile si planurile lor, ce-i drept.
Sunt sigur ca Tiriac si Becali au stat acasa si s-au jucat, pe la 16-18-25 de ani, iar norocul le-a picat de nicaieri. Pur si simplu au inceput sa se trezeasca cu miliarde de nicaieri, ei n-au facut decat sa mearga la job. Nu s-au chinuit deloc.

| Laura1962 a răspuns:

Nici un regim nu salveaza pe nimeni. Fiecare trebuie sa ajunga la recunoasterea faptului caci schimbarea trebuie sa vina din interiorul sau, fiecare sa-si dea seama ca fericirea nu o sa gaseasca niciodata in lucruri exterioare ci in interiorul sau.Perfectiune exista atunci cand ajungi sa gasesti ce te face echilibrat psihic si asta nimeni nu-ti poate da numai tu trebuie sa gasesti acest lucru.

| Eugen80 a răspuns:

Discriminarile sunt facute de oameni. Societatea este compusa din oameni. Lumea nu este dreapta. Este clar ca mai libertate decat in democratie nu exista. Problema este ca odata cu ea vina si coruptia, furturile si libertatea de a reusi sa de a muri de foame.