Întrebare recomandată | Fatamuntilor a întrebat:

Mai este sanatatea o prioritate pentru noi?
Curand mi-am facut analizele anuale dar mi s-a intamplat sa fiu intrebata,,Te simti rau'?' " De ce as face analize doar la urgente?
DACA suntem asigurati,DACA avem si familie e IMPORTANT sa avem grija si de sanatatea noastra!
DA, stiu ca analizele se mai platesc, stiu ca sunt oameni care nu sunt asigurati!
Apropo...voi cand v-ati facut ultima data analize?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Analizele nu se fac doar de nevoie,nu e normal.
Ar trebui facute anual cel putin si mai des daca banuim vreo afectiune!
In familia mea,analizele se fac de doua ori pe an,analize generale,toti,mari si mici,fara exceptie.
Cum am putea functiona, altfel?
Viata fiecaruia e plina de neprevazut si surprizele, placute sau neplacute, se tin lant.E preferabil sa le prevenim pe cele pe care putem, nu?
Sa ai grija de propria sanatate e prudenta si educatie, cel putin!

| Fatamuntilor explică (pentru greece12):

Problema e ca nu te programeza imediat.Eu am cerut analize la sfarstitul lui martie, trebuia sa programeze in iunie, dar a facut-o in mai sa nu expire trimiterea! Daca era la urgente plateam.
E preferabil sa descoperi o afectiune in faza incipenta, pana se poate face ceva!

| greece12 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Chiar ma gandeam cum merg lucrurile astea in tara si cat de prompti sunt medicii, in afara urgentelor...
Jalnic, intr-adevar!

17 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Stai liniștită că și eu pățesc la fel, ori de câte ori merg la medic mă întreabă de ce vreau să fac analizele?
Dacă nu mă doare nimic, pentru ce?
Păi pentru mine, ca să știu doctore!
Dacă nu ne îngrijim noi de sănătate, doctorii nici atât!
O zi bună.
Pa, pa.

| Fatamuntilor explică (pentru Legiuitoarea):

Nu medicul de familie m-a intrebat de asta.
Din contra din cate stiu sunt platiti pentru fiecare pacient.
Acum 3-4, am dat urina cand eram la mestruatie, desteptele de la laborator spuneau ca nu-i nicio problema. Doctorita mi-a spus sa nu mai dau cand sunt la ciclu ca ies eronate.
Tu poti schimba medicul de familie daca nu esti multumita.Desi e operatine greoie!

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Bună din nou.
Toți medicii fac așa, nu neapărat cel de familie și stai liniștită că știu traseologia schimbării!
Sănătate maximă.
Pa, pa.

| trisha88 a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Asa este eu cer totdeuna analize sa-mi fac ca daca n-am gija de mine doctorul nu ma trimite la analize niciodata desi am niste probleme de sanatate.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Ma bucur ca "intrebindu-te daca iti este bine" ai avut inspiratia de a pune intrebarea pe site.
Nu a fost cu rautatea acea intrebare.
Era o intrebare de rutina, si eu imi fac analize anualewinking
O seara bunahappy

| Fatamuntilor explică (pentru caramela):

Intrebarea o aveam in minte de ceva timp si nu are legatura cu discutia noatra (privata) Si afla ca nu esti singura care m-a intrebat!
E bine ca iti faci analizele anuale.E o datorie fata de tine, familie si fata de societate!

| caramela a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Total de acord cu tine, mai putin faza cu societatea.
Nu ma incalzeste cu nimic societatea indiferent daca as fi sanatoasa/bolnava.
Pentru mine fac acele analize si da, si pentru linistea familiei.
O zi buna!

| PedoBarbie a răspuns:

Pentru unii nu. Anul precedent.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna intrebarea, si ai dreptate in ce ai spus. Sincer, eu nu mi-am mai facut analizele de 3 ani. Stiu ca nu e bine dar din pacate am o fobie la ace de mor sad. Si daca nu ma simt rau totusi, de ce sa le fac laughing?

| Fatamuntilor explică (pentru anonim_4396):

Hai bre, e un ac mic mic de tot! E adevarat ca pe mine m-a cam chinuit pana sa-mi gaseasca vena m-a intepat in ambele mainilaughing
Dar tu poti da si probe de urina care sunt la fel de importante!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Stiu, mi s-a mai spus ca e un simplu ac dar pur si simplu cand il vad parca simt durerea de atunci cand imi ia sange si nu pot. Si in legatura cu problema cu venele, nu esti singura. Acum 3 ani (de altfel si ultima data cand mi-am facut analizele laughing ) am avut o problema (logic) si a trebuit sa imi ia neaparat sange pentru ca eram leguma si nu ma mai tineam nici macar pe picioare si dormeam unde stateam jos. Si ia ghici ce? Un hal de asistenta mi-a rupt vena de sange si am stat 3 zile fara sa pot misca de la mana aia nici macar un deget. Dar totusi nu e asta chestia, de cand eram mic de tot mi-a fost frica de asta. Nu sunt ca altii care plang daca isi ia un pumn in mecla (sa nu ma crezi genul care plange la analize, in nici un caz), eu am chestia asta.

| Fatamuntilor explică (pentru anonim_4396):

Da, se pare ca ai o fobie pentru ace!
Lasa ca gasesti tu o asistenta draguta care sa-ti ia sange, de-ti faci analize de doua ori pe an! Ba mai donezi zi sange!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Bine ar fi, dar pur si simplu nu am ce sa ii fac. Eu nu am simtit durere nici cand mi-am spart capul la 5 ani, dar pur si simplu ma doare de mor la analize.

| Preafericitul555 a răspuns:

Trebuie sa ai grije de tine sa faci analizele anuale etc. pentru a nu te simti rau si daca mori (moamne fereste) tu nucred ca o sa stii dar multi prieteni rude si membri din familie vor suferi pierderea mai bine ai grije de tine merita sa traesti oricat de greu ar fi!
P.S: nu am facut analizele anuale pana acum dar ma simt foarte bine ca am grije ce manac si ce fac!

| Luca2005 a răspuns:

Acum un an mi-am facut analizele.