Nenea, nu europeni creștini, hetero și albi au inventat conceptul de căsătorie, ritualul de căsătorie există la toate culturile, mai apoi un homosexual nu își ia "soție" ci "soț", apropo știi de unde vine cuvântul soț/soție? De la verbul a însoți, se referă că cei doi (cuplu ) se vor însoți întreaga viață, în unele culturi și după, moarte.
Deci familia fără bărbat, sau fără femeie nu există?
Sau o persoană singură care adoptă un copil, doi nu cei 3 formează o familie.
Și că tot vorbim de familie, da ideal ar că copii să aibă ambi părinți, dar uni nu îi au pe ambi, ba chiar sunt copii fără părinți, crescuți prin orfelinate sau pe străzi. În concluzie asta nu e lume ideală, deci e de preferat varianta de-a fi crescut de doi bărbați sau două femei decât să crească într-un orfelinat unde e maltratat, sau să fie homeless.
Ce calitate ai tu incat sa faci astfel de afirmatii? L-ai cunoscut pe Dzeu si nu e cum zicem noi? De unde esti tu asa sigur ca nu exista, ai batut la usa si nu a raspuns nimeni?
Aceeasi opinie pe care o am despre vegani. Sa fie sanatosi! Ei cu ale lor, eu cu ale mele. Putem oricind bea o bere, merge la un concert, discuta despre cate in luna si in stele, atita vreme cit nu ne apucam sa predicam unuii altora cit de bine e sa maninci iarba/sa fii cu o persoana de acelasi sex.
Nu este o afirmație.Nu sunt ateu, cred că există ceva care ne-a creat și cam atât.
Am zis că sunt șanse mici să existe divinitatea pe care o numiți "Dumnezeu" cum o percepeți voi, drept un bărbat cu barba homofob, care dorește să crezi in El fara dovezi(crezi și nu cerceta) și care sta printre nori înconjurat de îngerași.
Și da, șansele să existe sunt foarte mici.Este o invenție a oamenilor cel mai probabil cu scopul de a tine societatea într-un oarecare echilibru. Oamenii simt nevoia sa creadă în ceva și le este greu sa accepte ideea de moarte.
Sigur, poate exista.Nu avem de unde știi.
Dar aceste șanse sunt minime având în vedere că exista atâtea religii, in fiecare "Dumnezeu" fiind diferit.
Totuși în fiecare religie ideea este aceeași. Exista o divinitate.Si da, in asta cred și eu.
In felul în care a fost "creat" de către creștini nu.