Numai românii sunt așa de curioși și bârfitori, sa nu zic aroganți, dezbinați etc. Un război ne-ar mai trezi la realitate, prea răi am am ajuns și nesimțiți. Pe front la multi o sa le piara șmecheria și smardoi-ala! Mai ne dăm și creștini adevărați când de fapt suntem cei mai răi oameni!
Normal că atrage, noi trebuie să vedem și lucrurile bune în oameni, nu doar partea nasoală, mai ales când cineva are mai mult.
Total de acord, insa ar trebui sa se limiteze la un cadru restrans de oameni care au o anumita valoare. Eu observ ca multi dintre cei ce practica asta tind sa generalizeze foarte mult si ajung sa-i sufoce si pe alti oameni din jurul lor. Cu alte cuvinte parca ajung sa idolatrizeze pe altii iar pe ei insisi sa se neglijeze. Mie mi se pare extrem de enervant.
Normal ca asa a fost omenirea dintotdeauna, de ce crezi ca s-au dus atatea razboaie de cucerire?
Nu toti oamenii sunt asa.
Exista oameni care isi vad de viata lor, isi cunosc limitele si potentialul, isi duc crucea si durerile, sunt impacati cu ei insisi si nu se compara cu altii. Ai cunoscut un astfel de om? Poate niste bunici, parinti? Poate preoti, calugari?
Oamenii intelepti exista, doar ca nu sunt la vedere.
Pe "scena" sunt doar oameni nemultumiti de ei insisi, care alearga dupa lucruri trecatoare si efemere: putina faima acum, o masina scumpa si alte obiecte care sa le confere status, calca pe cadavre pentru a ajunge mai sus etc.
Nu sunt oameni impliniti si nici fericiti.
Bârfa și gura lumii exista de când lumea și pământul! Totuși cu cât avem mai mult și cu cât nivelul de trai este mai ridicat și timpul liber este mai mult cu atât barfa și vorbitul pe la spate sunt din ce in ce mai frecvente și mai nocive, glumele pe care le făceau oamenii pe la spate despre alții se transforma in insulte și etichete răutăcioase de obicei fără sa știi prin ce a trecut acea persoana