| AmFostOdataEuOBaba a întrebat:

Pentru cei care ați copilărit prin '90:
Ați fi vrut să copilăriți în era asta (după 2000)?

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Erau mai putine porcarii ca smartphone-urile si teveul si mai multa copilarie adevarata, aia pe care o petreci julindu-ti picioarele si coatele pe afara cu restul copchiilor de la bloc, si de obicei nu erau nici talentele si mofturile pe care le au de multe ori acum unii copii si parinti. Era o perioada... mai simpla, ca sa ii zic asa.

41 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

In 1990 aveam varsta de 9 ani si pot spune ca de dimineata pana seara tarziu la 22-23 stateam cu copiii la joaca, ma rugam de parinti sa ma mai lase. Iar vara in vacanta eram la bunici si acolo avand un grup mare de copii. Ne jucam cu mingea diverse jocuri, sotronuri, la piata banutii nostri erau frunzele si inventam tot felul de legume ce gaseam pe pamant ori prin copaci. Ne duceam la furat fructe si legume pe la gradinile vecinilor laughing si apoi impreuna cu copiii mai mari decat varsta noastra aprindeau focul in spatele blocului si parleam rosii, capia, cartofi si ii mancam impreuna. Coboram pe Valea portului (am locuit in Constanta) la cules dude, le mancam pana mi se facea rau.
Apoi prin anul 2000 eram deja la facultate, gasca pe care o aveam se imprastiase prin diverse locuri ale tarii, desi ieseam cu colegii de facultate la pizzarii, plimbari pe malul marii, excursii, cinema, cu rolele si multe altele. Tocmai ce primisem primull telefon mobil gen caramida laughing desi nu prea il foloseam ca nu prea aveam multe contacte, era aproape mai inexistent.
Am dus o copilarie chiar frumoasa. Acum copiii in ziua de azi, de la ani de viata, parintii le dau smartphone-ul sa se joace sad, eu una nu sunt de acord cu asta. Vremurile nu o sa mai fie ca pe vremea noastra, tehnologia a avansat si noi adultii suntem tentati sa stam cu nasul numai in telefon. sad

| RAY a răspuns (pentru MihaelaDart):

Ce vremuri, in ce oras ai copilarit?

| MihaelaDart a răspuns (pentru RAY):

In buricul Constantei

| RAY a răspuns (pentru MihaelaDart):

Cum se face ca cu cine ma inteleg bine de acolo vin

| RAY a răspuns:

Nu

| AmFostOdataEuOBaba explică (pentru RAY):

De ce?

| RAY a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Aia era copilarie, azi ce copilarie aveti?

| AmFostOdataEuOBaba explică (pentru RAY):

thinking
Cred că era mai bine pe vremea aia.

| RAY a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Pai era nu cred, asa era, tu ce faci in vacanta? TPU, noi ne traiam copilaria, ne jucam

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Erau mai putine porcarii ca smartphone-urile si teveul si mai multa copilarie adevarata, aia pe care o petreci julindu-ti picioarele si coatele pe afara cu restul copchiilor de la bloc, si de obicei nu erau nici talentele si mofturile pe care le au de multe ori acum unii copii si parinti. Era o perioada... mai simpla, ca sa ii zic asa.

| RAY a răspuns:

PuyaTimonel copile dai eronat ma, iti platesc alocatia

| anonimg a răspuns:

Nascut cu putin pana in '80, n-as fi dat vremurile de atunci pe cele de acum -chiar daca si atunci au existat unele inconveniente. Dar aerul curat, sania de pe ulita, viata in general la tara...; nimic din toate acestea nu se compara cu cele de astazi. Astazi satele au ramas pustii mai ceva ca dupa un razboi.

| Hammurabi a răspuns:

În 1990 aveam un an.
Nu prea îmi mai aduc aminte. laughing

| AmFostOdataEuOBaba explică (pentru Hammurabi):

laughing
Dar cum a fost cam până-n anul 2000? Era mai „interesant" decât după anul 2000?
tongue

| Hammurabi a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Poate sunt subiectiv dar mie mi s-a părut mult mai frumoasă copilăria noastră decât a generațiilor "computerizate" din zilele noastre.
Ne strângeam gașca de pe stradă, jucam fotbal, ne alergam cu bicicletele, mergeam prin pădure, jucam tot felul de jocuri, stăteam la poartă până la 10 seara. Oricum eram pe afară, în natură, la aer curat. Nu stăteam 12 ore în fața unui monitor.

| sofisis a răspuns:

NEVER! Sunteti o generatie mult prea trista pentru gusturile mele...

| Endoryus a răspuns (pentru sofisis):

Cata rautate..Nu vezi ce zic copiii mai sus, ca nu mare diferenta laughing. Vai de viata lor. Oricum, se vede care au avut copilarie adevarata mai sus si care e generatia Facebook.

| Ineys a răspuns:

Dupa parerea mea, generatia 95-2000 e cea mai norocoasa.
E acea generatia care a avut si o copilarie cum au avut generatiile anterioare ( petrecuta in marea majoritate a timpului afara asa cum e si normal si prin interactiune cu alti copii de varsta lor ) dar a avut parte si de acces la tehnologie mai avansata.

Multe persoane nascute prin 85-90 care au acum in jur de 30 de ani nu au habar sa foloseasca un PC la adevaratul potential, pe smartphone stiu doar FB si sa faca selfie... intelegi ce vreau sa zic.

Practic, pentru ei tehnologia a avansat degeaba ca nu au habar s-o foloseasca.

Bine, sunt exceptii cei care au fost interesati de subiect, dar ce vreau sa spun este ca generatia nascuta dupa 2000 a avut contact si stie ca vrea ca nu vrea sa foloseasca mai bine tehnologia curenta decat generatia '90.

Au avut mai multe avantaje decat generatiile anterioare, mai multe surse de dezvoltare, etc.

| RobertMoon a răspuns (pentru Ineys):

Totul s-a stricat cand au aparut calculatoarele si sa fie la moda, stiu ca eram prin generala prin anul 2005-2006 sau ceva de genul si toata lumea incepea sa vorbeasca despre jocuri pe calculator, iar dupa ce ne-au cumparat parintii am stat mai mult in casa si uite asa am pierdut minim 2 ani in fata calculatorului, iar dupa ce am realizat ce timp am pierdut era prea tarziu, deja crescusem si devenise demodat sa te mai joci pe pres afara cu jucariile happy sad

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Crede-ma ca eu am copilarit dupa anul 2000, bine eu atunci aveam doar 3 ani si la mine a fost altfel pana in anul 2007 cand am intrat in UE a inceput sa se strice totul, dar de la cei de dinaintea mea am inteles ca totul era mai frumos si mai simplu + ca copii erau altfel asa am inteles de la cei mai mari ca mine, bine ca si atunci erau neintelegeri si dusmani dar de bine de rau se impacau, dar acum copilaria nici nu mai exista sa tehnologizat si sa smecherit/cu+rvit mult prea mult zic eu.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Eu sunt nascut in 1997 deci pot spune ca am copilarit dupa anul 2000 si sa stii ca a fost o copilarie cu bune si cu rele dar la mine au fost mai mult momente de rahat si putine clipe frumoase adica ce vreau sa spun e ca pana in 2007 a fost ce a fost dar chiar si atunci era naspa dar dupa 2007 cand am intrat in UE a inceput sa se strice tot chiar si copilaria au aparut telefoanele si restul si s-a dus totul de rapa. Copilaria pana in anul 2000-2006 a fost frumoasa zic eu pe urma s-a stricat tot.
Sa sti ca din cate am inteles de la cei mai mari ca mine e ca copii nascuti dupa 89' sunt mai prosti fata de cei nascuti inainte de 89' adica ce au vrut sa spuna prin asta e ca generatiile devin din ce in ce mai proaste si sa stii ca intr-un fel au avut dreptate chiar si eu am observat asta la copii din generatia mea si la cei care vin din urma mea e ca deveni mai prosti si asta se vede si dupa sistemul de invatamant. E exaact ce ti-am spus eu cand ti-am raspuns la intrebarea pusa de tine "Ce țară vă place?".

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

O generatie tine 10 ani, tu esti nascuta dupa 2000' deci inseamna ca faci parte din generatia 2000-2009.

| RAY a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

La fiecare schimbare de generație, numărul strămoșilor se dublează. Dacă se consideră că o generație durează cam 25 de ani (de la nașterea unei persoane până când ea are copii), o persoană născută în 1975 are opt strămoși născuți în 1900, 2.048 strămoși născuți în 1700, ..., 2.147.483.648 strămoși născuți în 1200, deși populația mondială nu a depășit un miliard de oameni decât în secolul XIX.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Implex

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Inainte copilaria era copilarie, eu imi aduc aminte ca nu aveam curajul/taria sa comentez s-au sa vorbesc urat cu copii mai mari ca mine trecuti de 14 ani s-au chiar de 18 ani imi era frica acum toti s-au smecherit s-au dat pe golaneala si prostie deci e clar ca nu mergem intr-o directie buna si sa stii ca cei care vin din urma noastra vor fi si mai rai pentru ca si preotii au spus ca din rau o sa mergem in mai rau si sa stii ca au avut dreptate.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Uite ce inainte copilaria era mai simpla nu erau calculatoare chiar asa de multe si telefon nu avea oricine ca na nu toti copii aveau si copii stateau mai mult pe afara acum vezi si tu cum e. Acum e care pe care intelegi tu, cine e mai smecher mai tare mai frumos, Facebook, sex, prostie, droguri, tatuaje, acum care il face pe dracu in patru e cel mai tare pricepi.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Viata e de rahat.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Cand o sa vina vrema sa devi mama si o sa ai un copil s-au mai multi ai sa te lamuresti cum sta treaba cu copii si cum se manifesta ei fie ca e fata s-au baiat, viata noastra chiar ca e scrisa de Dumnezeu absolut tot ce e scris in Biblie e adevarat. Deci in concluzie omul e o fiinta dificila, cretina, insuportabila, intelegatoare, ceva de groaza etc.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Numai un pic te retin, cand parintii tai sunt liberi s-au cand stai la masa cu ei si mananci poti sa ii intrebi "mami, tati dar voi in copilarie cum ati fost?" si vezi ce iti vor spune, deci caracterul uman te lasa des fara cuvinte.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Copii sunt ceva de groaza nu toti dar sunt si unii care sunt cu capul pe umeri dar in general cam asa stau treburile in ceea ce priveste copii.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

În ultima zi a creaţiei, Dumnezeu a spus: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră" (Geneza 1:26). Astfel, El Şi-a finalizat lucrarea cu o "atingere personală". Dumnezeu a făcut omul din ţărână şi i-a dăruit viaţă suflând peste el din suflarea Lui (Geneza 2:7). Astfel, omul este unic între toate fiinţele create de Dumnezeu, fiind format atât din parte materială (trup) cât şi din parte imaterială (suflet / spirit).

A fi făcuţi după "chipul" sau "asemănarea" lui Dumnezeu înseamnă, spus în termeni simpli, că noi am fost făcuţi să Îi semănăm lui Dumnezeu. Adam nu a semănat cu Dumnezeu în sensul că Dumnezeu ar fi avut trup. Scriptura spune că "Dumnezeu este duh" (Ioan 4:24) şi astfel El există fără a avea trup. Totuşi, trupul lui Adam a oglindit cumva viaţa lui Dumnezeu, în sensul că a fost creat având o stare perfectă de sănătate şi că înaintea căderii în păcat era nemuritor.

Chipul lui Dumnezeu face referire la partea imaterială din oameni. Îl face pe om diferit de lumea animală, îl aşează pe om ca administrator pentru celelalte creaturi ale lui Dumnezeu (Geneza 1:28), şi îi permite să comunice cu Creatorul său. Este vorba despre o asemănare în sens mental, moral şi social

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Daca stai un pic si te uiti, vezi cum sunt copii la scoala si cand ies afara prin fata blocului s-au pe ulita in sat iti dai seama care e prost si care nu chestia e ca omaul inainteaza in varsta se schimba unii in bine altii in rau dar prostia cea mai mare la unii e ca sunt unii care nu se schimba deloc dar chiar deloc prosti s-au nascut prosti o sa ramana ma jur.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Generatia 2000 este handicapata emotional in cea mai mare parte a ei. Aud la pustani de 20-23 de ani glume pe care eu nu le mai fac de prin generala. Cu cei sub 20 de ani nici nu ai cum sa discuti, chiar nu mai ai nicio tangenta, ei sunt in lumea lor departe rau de ceea ce inseamna cu adevarat viata. Deci da, se resimte puternic lipsa de socializare asa cum am avut parte noi, cei din generatia anilor 80-90.

| RobertMoon a răspuns:

Eu m-am nascut in 94, deci nu pot spune ca am copilarit in anii 90 deoarece eram prea mic, am copilarit dupa anul 2002, adica atunci incepeam sa realizez unele lucruri, incepeam sa imi fac prieteni si sa ne jucam in fata portii pe covoare cu cartonase Yu Ghi Oh, Duel Masters, titireze si chestii de genul, am copilarit aici in Bucuresti si imi aduc aminte ca strada mea nu era asfaltata, iar dupa fiecare ploaie se faceau niste balti pe care le coloram cu vopsea pentru oua de la magazin laughing cred ca aveam rezerve intregi de vopsea pentru fiecare balta in parte, una era rosie, una verde si asa mai departe. Aveam animale de companie, caine si pisica, chiar aveam si telefon mobil din acela cu antena care se ridica, doar ca nu eram atras de tehnologie pe vremea aia, intr-o zi chiar l-am spart cu ciocanul deoarece mi se parea enervant sa ma sune mama sa intru in casa cand putea sa iasa afara sa ma cheme rolling on the floor, apoi am mai crescut putin si ca social media era Hi5, dar era o prostie si o consideram ca un joc, nu un lucru de agatat sau pentru urmaritori ca acum, a fost foarte frumos si sper ca atunci cand voi avea copil sa ii fac si lui o copilarie asa frumoasa cum am avut eu.

| Dalmore a răspuns:

Da, nu mi se pare prea diferita. Stau in fata unui parc, e PLIN de copii de toate varstele, toata ziua, nu am liniste deloc. Nici noaptea, ca e plin de adolescenti care joaca fotbal. Se dramatizeaza prea mult pe tema asta cu computerele.

| Endoryus a răspuns:

Ce sa faci in "era" asta? Sa dai in depresie ca nu ai ""n abonati pe Facebook? Ca nu ai "iubita" la 12 ani? Ca nu ai n "prieteni"? Ca sa stai toata ziua pe pc mintindu-te ca tu " socializezi"? De la prostia asta cum dau multi in anxietate sociala. Nu. In nici un caz. Altceva era cand eram 15 copii pe strada si ne jucam, ne bateam, ne alergam. Puneam iarna apa pe strada si faceam gheata (prostie, stiu) si ne dadeam acolo. Ne rupeam picioarele si mainile laughing. Vara ne bateam cu apa pe strada. Ne alergam cu bidoanele de 5L. De revelion cu artificii pe afara. Vara la mare, toata "satra", mergeam pe jos ca era la un km. Nu. Ce e in ziua de azi? Un rahat de toata jena. La 12 ani cu "relatii", cu fumat, cu basini in cap.

| Theo94 a răspuns:

Fiecare generatie spune ca pe vremea ei era mai bine dar nu este asa, poate doar la unele aspecte dar per total nu. O sa apara multi la intrebarea ta mai in varsta decat tine care o sa spuna chestia.
Uite un video interesant despre chestia asta:

https://www.youtube.com/watch?v=uopyaag2i78

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu pot să zic că am copilărit după 2000, fiind născută în 1999, dar am avut o copilărie frumoasă, după părerea mea.Mai ales vara, stăteam de dimineața până seara afară(22-23,poate chiar miezul nopții),ne jucam tot felul de jocuri : de-a v-ați ascunselea, prinsa, rațele şi vânătorii etc. sau alte jocuri inventate de noi, ne aduceam fiecare pături şi păpuşi, ne puneam pe iarbă şi ne jucam cu ele.Umpleam sticle, pungi cu apă şi ne udam unii pe alții ca nebunii.Ne cățăram toată ziua prin copaci după mere, cireşe, corcoduşe. Într-adevăr, după ce au apărut încet-încet telefoanele, nu a mai fost ce era odată. Ajungeam să ieşim afară şi nici măcar nu prea mai vorbeam între noi.Fiecare stătea pe telefonul lui, iar după ceva timp, nu am mai ieşit deloc.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Maimutica mica ce erai

| brokxy a răspuns:

Eu am copilarit prin 2004-2007 si era foarte ok. Nu au fost atatea telefoane si electronice. Doar de tv imi amintesc si unele telefoane mai de moda veche cu butoane. Doar cu butoane. Si ne jucam pe afara in grupuri, toata ziua afara! ne obligau parintii sa intram in casa pe la 9 seara ca nou nu ne saturasem de jucat.
2000-2008 inca au fost copii ok. Acum dupa 2010 s-a stricat totul de cand au aparut atatea tablete. Deja de la 3 ani parintii le dau la copii lor tablete si telefoane -_- Primul meu telefon l-am avut la 12 ani nu la 2 ani ca cei nascuti acum

| LupusDei1993 a răspuns:

Absolut nu. Pot spune Thank God ca am copilarit bine in anii 90's.

Întrebări similare