| HUAWEHUAWE a întrebat:

Salut.
Are cineva traumă si poate spune mai multe despre ce problema are, ce traieste fiind traumatizat?

5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Da, am trauma ca nu m-am nascut foarte bogat, sunt un om atipic cu multi gargauni in cap, si m-ar fi ajutat mult influenta si banii ca sa pun in aplicare ce am in bibilica.

Plus problema mea de sanatate pe care nu o pot rezolva depresia care e in tulb bipolara pe care o am, daca eram mai smecher poate aveam alte posibilitati de incercat tratamente care nu sunt pe piata si nu vor fi, sau nu sunt inca.

Unele din ce am eu in cap:

1 - Sa pedepsesc mult mai aspru infractorii.
2 - Sa interzic pe piata zaharul si sa-l inlocuiesc cu alti indulcitori care nu fac rau.
3 - Interzis dulciurile cu zahar, facute cat mai hipocalorice, se poate dar nu e interes acum, ca de aia obezitatea ia amploare mai ales la copii.
4 - Sa nu mai existe droguri deloc pe piata, nici alcool si tigari.
5 - Conducatorii sa faca ce trebuie pentru oamenii de rand.
6 - Sa nu mai lasam statul in mana privatilor, ca de aia nu face nimic pentru om.

Si mai sunt.

| Simpatic a răspuns:

Da, eu traiesc o trauma, ca s-a umplut acest site de trolli si de chatGPT-isti
deci este si asta o trauma nu?
uite ti-am dat exemplul traumei mele, dar m-am referit la ea din punct de vedere psihologic laughing

in ceea ce priveste trauma si implicit traumatismele fizice iti voi da un copy-paste (nu precum chat-GPT-istii retarzi care pretind ca ceea ce au copiat de la softul AI le apartine):


"Termenul de traumatism desemnează deteriorarea corpului din cauza unui eveniment extern, cum ar fi cel al unei coliziuni. Rănirile sunt foarte frecvente, în special în cazul unui accident de mașină sau al căderii de la înălțime, și pot cauza deteriorări atât ale oaselor, cât și ale țesuturilor moi, în funcție de tipul accidentului. Traumatismul poate implica membrele, capul, pieptul și coloana vertebrală.

De exemplu, este foarte frecvent ca o persoană să sufere leziuni ale capului ca urmare a unui accident rutier sau unui accident casnic, a unei căderi sau a lovirii cu un obiect extern, cum ar fi o minge aruncată. Aceste tipuri de traumatisme sunt frecvente și reprezintă unul dintre principalele motive de prezentare la camera de primire urgențe, în special în cazul traumelor la copii. De fapt, copiii sunt în mod special sensibili la rănirea capului, încă de la naștere, aici intrând căderea lor dintr-un pat, căderea de pe o masă sau din cărucior, dar și incidentele din timpul jocurilor și activităților sportive.

Care sunt simptomele asociate cu traumatismele?

Dacă accidentul a afectat un membru, pacientul va simți durere, pot apărea și inflamații sau hemoragie, membrul poate să fi deplasat într-o poziție nefirească sau poate fi deformat din cauza accidentului.

Traumatismul poate fi ușor, mediu sau sever, în funcție de accident și persoana implicată. Traumatismul ușor apare, de obicei, cu durerea, care își are originea la cap, unde subiectul poate să se fi lovit și are un sentiment de amețeală ușoară. Dacă situația este gravă, pot să apară dureri de cap puternice, amețeli, greață, vărsături, paloare, iar în unele cazuri severe se poate ajunge la pierderea cunoștinței și chiar comă. Uneori pot apărea răni la cap, care includ hemoragii.

Dacă persoana afectată este un copil mic, care nu poate explica în cuvinte ceea ce simte, atunci este important să i se urmărescă comportamentul; dacă în urma contuziei copilul plânge, și apoi este mângâiat și se oprește plâns, situația nu este alarmantă. În cazul în care copilul este foarte palid, are greață sau somnolență, sau dacă leșină sau încep vărsăturile, traumatismul ar putea fi grav și trebuie să se acorde îngrijire medicală cât mai curând posibil.

Ce se recomandă în caz de traumatism

Dacă vătămarea este ușoară și situația nu este atât de gravă, aplicați gheață pe zona afectată, pentru a reduce inflamația. Este recomandabil să se trateze rana dacă aceasta sângerează sau dacă victima nu este în măsură să miște membrul afectat sau dacă membrul pare a fi deformat sau într-o poziție nefirească, atunci este important să sunați la ambulanță și să solicitați îngrijire medicală cât mai curând posibil.

Dacă victima cu vătămări ușoare ale capului este copil și incidentul a avut loc înainte de somn sau noaptea, trebuie trezit periodic, pentru a se vedea dacă pot dormi și dacă au reacții.

În cazul în care, ca rezultat al unei vătămări la cap, situația pare îngrijorătoare, este important apelul la ambulanță sau mersul la camera de primiri urgențe.

Dacă traumatismul afectează coloana vertebrală, este important să înțelegeți cum se simte pacientul. Dacă simte doar durere, dar se poate mișca, ridica și merge, puteți vizita camera de urgență cu calm, deoarece nu poate fi o vătămare gravă. Atunci când victima este imobilizată sau inconștientă, este necesar și esențial să apelați serviciul de ambulanță cât mai curând posibil.

Ce nu se recomandă în caz de traumatism

Nu consumați alimente, băuturi sau medicamente.

Nu scuturați rănitul dacă pare somnoros sau confuz.

Nu încercați să fixați un membru care pare a avea o poziție nefirească."

| siriusblack98 a răspuns:

Mai nu pot sa zic ca am neaparat o trauma dar am o repulsie in privinta a tot ceea ce inseamna bullying. Prin liceu in Bucuresti am fost genul de tocilar care isi vede de treaba si nu are mai mult de 1-2 amici asa ca am devenit tinta pentru bullying in special din partea celor de etnie rroma care actionau in stol la orice fel de scandal ( ceva tipic natiei lor ). Cu toate ca practicam sport de contact si ma aparam, 1 vs 15-20 cati ma asteptau dupa ore in fata liceului ca am batut un taciune de al lor, iti dai seama cam care erau sansele ( si nu mai zic ca mereu aveau cate o lama prin buzunare ). Treaba a fost ca eu am terminat liceul la 18 ani dar pana la 20 am purtat briceag in buzunar din obisnuinta de a avea ceva suplimentar cu care sa ma apar. Vreau sa cred ca am trecut peste respectiva trauma deoarece nu mai simt de multi ani nevoia de a purta la mine arma alba ori dorinta de razbunare pe respectivele specimene.

| Mosotti a răspuns (pentru siriusblack98):

Astia trebuiesc sa fie rasi de pe fata pamantului.
Eu nu am avut asa necazuri, ca la scoala si liceul unde am fost erau okey elevii, dar daca pateam ca tine sincer nu stiu ce faceam, cred ca nu mai conta nimic si aluia ii luam gatul si dadeam ex celorlalti! Si stiu ca la rromi daca faci pe unu, fug toti ceilalti, chiar si sa-l bati bine doar.

Sau cautam si eu 15 nazisti si ii ardeau aia de ii zapaceau. Ca aia is mai ai dracu si nu ii suporta si abia asteapta sa aiba de tocat rromi.
Am cunoscut un nazist in 2003, avea 19 ani, pfuai de mine, avea gasca de altii cat usa si bateau la rromi de ii zapaceau cu stol cu tot, aveau lanturi si box din ala la maini.
Nu le pasa de consecinte, sunt mai agresivi ca rromii.

Avantajul era de partea nazistilor ca erau toti masivi, ceea ce nu era cazul la rromi.
Ii batea pe unde ii prindea si daca nu faceau nimic rau, si pe femei si pe barbati.
Ii ocoleau toti rromii din zona apoi. La politie aveau parte de trat bland ca nici politia nu ii suporta pe rromi.

Daca unii rromi sunt okey, nici un nazist nu este! Prin doctrina sunt foarte rai, de aia am si rupt relatia cu acela diplomat.
Cu mine nu avea nimic dar se vedea ca este intruchiparea raului, violentei, lupsa de empatie.

| Lupică27 a răspuns:

Daca spun ca ma doare la ciocan se pune ca trauma?