| Mădă0611 a întrebat:


Ce plusuri ar avea un apartament/o garsoniera fata de o casa? Statul la bloc vs statul la casa/curte.

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Facturi si taxe mai mici de platit, daca esti la etaj 1, 2, 3 ai putina caldura mai buna fata de cei de la parter, nu ai parte de sobolani sau gandaci daca esti curata. La casa vin mai usor pentru ca ies din pamant

| vladutcornel a răspuns:

Avantajul blocului: vecinii. Dacă fac căldură în casă, e posibil ca tu să nu ai nevoie să faci atât de mult.
Dezavantajul blocului: vecinii. Întotdeauna se găsește un vecin cu bormașină pe care o folosește zilnic sau copil mic care ori plânge ori țopăie prin casă sau câine care latră toată noaptea. Dacă nu ai izolație fonică, sunt mari șanse să înnebunești.
La casă, întreținerea va fi mai scumpă, dar ai liniște până se decide un vecin că are nevoie de câine să îi păzească grădina.
Dacă ai curte, probabil ai loc de parcare pe care sigur nu ți-l ia nimeni, poate chiar și un garaj, dar cam trebuie să ai grijă de grădină, gazon etc.
La bloc, sunt mai mici șansele să îți spargă cineva casa (în afara cazului în care apartamantul e la parter).
La casă, poți să instalezi ce sistem de siguranță vrei, inclusiv un câine care să enerveze vecinii.
Și apropo de câini, dacă îți plac, vrei sau ai unul și nu vrei să îl chinui, ia-ți casă cu curte

| RAY a răspuns:

Diferenta e si intre garsoniera si apartament, una e sa stai intro camera mica, bucatarie, wc, o mica bucatarie si atat si alta e sa ai 2, 3 camere, o baie cu vana mare, o bucatarie vorbim de ceva decent, daca ar fi sa aleg intre un apartament si a sta la casa eu cum am stat la casa toata viata as alege casa pentru ca ai o curte mai iesi vara afara mai vorbesti cu un vecin mai te barfeste cate unu sau tu pe alti, intretinerea e mai ieftina la casa plus ca si la casa poti avea ai intr-un apartament banii sa ai, desigur o vila ar fi perfect cu o psicina, la bloc cand iesi afara ai iesit afara te imbraci de oras, la casa iesi un curte si stai mai ales daca ai si curte sau daca te pasioneaza bio mai pui plante bio

| Wøodenpints a răspuns:

Nu trebuie să dai zăpada din curte iarna și nu-ți intră așa multe insecte în casă. Cam atât.

| CinevaNou a răspuns:

Poti sa te plimbi cu liftul smug

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Depinde doar de ce ai nevoie sau dupa posibilitati, zona.

Daca e vorba de o casa la curte si undeva mai la tara, departe de vreun centru urban important...clar prefer cutiile de chibrituri si aglomeratia din metroul de Pipera dimineata.
Daca vreau relaxare, atunci varianta cealalta doar prin weekend, vacante / concedii.

| MistretulPufos a răspuns:

Apartamentul/garsoniera are numai minusuri...aer poluat, vecini zgomotosi, n-ai curte, maidanezi pe strada, galagie pe strada, camere mai mici, etc.