anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut la toti!
Tocmai am vazut o postare pe TPU despre "baietii cu muschi" si majoritatea raspunsurilor erau gen "daca ar avea si ceva in cap" sau "majoritatea nu au nimic in cap"
si ma intrebam de ce crede lumea astfel de lucruri?
Eu personal cred ca un "sportiv" are mai mult creier decat un obez care nu face decat sa se planga de infatisarea lui...adica eu fac sala de mult timp..ma mandresc cu corpul meu nu vreau ca un gras care nu stie ce ii ala efort sa vorbeasca aiurea fara sa faca nimic...Sunt oameni care nu au un fizic "perfect" dar macar muncesc pentru ei insisi si ii respect pentru asta.

7 răspunsuri:
| GabrielaIoana a răspuns:

Lumea considera ca persoanele care acorda prea multa atentie muschilor sunt persoane care le pasa doar de aspectul fizic dar nu este inotdeauna asa. Aceasta este explicatia.

| neutrino a răspuns:

Raspunsul tau e partial corect, iar restul denota ca ceilalti au dreptate, dupa modul defectos in care si tu pui problema.

| OoBunnyoO a răspuns:

Perceptia despre care ai adus vorba nu vine neaparat de la ideea ca cei cu multi muschi sunt prosti, ci superficiali, iar superficialitatea duce de multe ori la prostie. La fel si tu dai dovada de superficialitate in comentariul tau.
Efortul nu este intotdeauna fizic. Tu depui efort fizic si te mandresti cu corpul tau, ok. Insa nu inseamna ca toti pe care ii numesti tu "obezi" ori cei care "nu au un fizic perfect" nu stiu ce este ala efortul. Majoritatea dintre ei stiu ce este efortul intelectual. De ce crezi ca ajung supraponderali? Pentru ca isi dedica timpul facand altceva in afara de efort fizic si au activitati precum citiul, studiile etc. Majoritatea persoanelor supraponderale ajung in situatia asta pentru ca duc o viata sedentara. Si care sunt persoanele sedentare? Cele care lucreaza de obicei la birou, iar cei care lucreaza la birou sunt cei care depun efort intelectual (acum nu ma refer la toti) insa o mare parte dintre ei, precum profesorii, it-stii, economistii etc. Este normal ca despre un sportiv sa se creada ca are mai putin creier decat o persoana supraponderala, pentru ca este cel mai probabil ca un sportiv sa petreaca mai mult timp conturandu-si muschii de pe abdomen, decat citind. Este o deductie perfect logica si de cele mai multe ori adevarata. Cat despre persoana supraponderala, despre ea este mai putin posibil sa isi petreaca prea multe ore la sala, deci de aici vine si deductia ca le petrece altundeva si ca duce o viata sedentara. Si am explicat mai sus la te duce cu gandul stilul de viata sedentar.
Evident eu nu spun ca asa se intampla de fiecare data si nu spun ca nu exista "obezi" fara nimic in cap si sportivi intelectuali. Insa genul asta de oameni sunt exceptia care confirma regula.

| Sociopat a răspuns:

Dezvolta o obsesie pentru a-si mentine trupul in acel fel.La fel si la persoanele supraponderale, viciile intuneca mintea prin urmare nu mai e loc de acumulare de cunostinte pentru ca singura preocupare este satisfacerea dependentei de nesatisfacut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum si tu crezi ca un obez plange pentru el si numai aia face, asa si altul crede despre unu cu muchi ca numai aia are in cap. depinde tot si de caracter

| lastOne a răspuns:

Din pacate realitate ne arata ca marea majoritate a "masculilor cu muschi" atat i-a dus capul mai coroborezi asta si cu faptul ca toti smardoii/smecherasii/interlopii sunt masculi plini de muschi (si burti) si ti-ai cam format o idee (in cazul unora gresita).

Ai vazut la viata ta vreun profesor/cercetator plin de muschi, eu nu.

Acum, cu ce esti mai bun tu decat cei pe care ii critici in conditiile in care tu deja ii judeci, poate nu sunt niste putori sedentare (grasi cum zici tu) cei care muncesc cu capul.

| Cătălin11 a răspuns:

Depinde de fiecare, sunt tot felul de oameni pe lumea asta. dar intelectul si masa mulscuara sunt doua categori diferite, deci nu putem face comparatie.