| lupoaicafioroasa a întrebat:

Stie careva vreo reteta de inghetata?

2 răspunsuri:
| LetMeHelp a răspuns:

INCHETATA DE CIOCOLATA

Ingrediente:
6 galbenusuri
300 gr zahar
1 litru lapte
100 gr ciocolata
50 gr cacao
1 baton vanilie/esenta vanilie


Mod de preparare:
Se fierbe laptele cu vanilia, se acopera si se ia de pe foc. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si se mai freaca (in acelasi sens). Apoi se adauga cite putin lapte. Fara sa se inceteze amestecatul, se pune la foc pina incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se da la rece.


INCHETATA DE VANILIE-cu frisca happy :X

Ingrediente
5 galbenusuri
200-250 g zahar
1kg lapte
1pahar frisca
1 baton vanilie

Mod de preparare
Inghetata de vanilie cu frisca se prepara astfel: se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga laptele fiert cu vanilie si racit, si se pune la foc amestecand mereu pana se ingroasa (nu trebuie sa fiarba).
Se lasa compozitia sa se raceasca si se pune in serbetiera. Cand com­pozitia este aproape inghetata,, se adauga 1 pahar frisca si se amesteca inca 10 minute.
Mod de servire
Poate fi servita cu frisca batuta.

| paaauul a răspuns:

INGHETATA DE CIOCOLATAlove struck

Ingrediente:
150g zahar
235ml lapte
2g sare
10g pudra de cacao neindulcita
3 galbenusuri batute usor
55g ciocolata semi-dulce, taiate bucatele mici
475ml smantana grasa
5ml extract de vanilie

Mod de preparare:

Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea si pudra de cacao, amestecand constant. Imediat ce fierbe da focul la mic.

Intr-un castron separat bate putin galbenusurile si adauga treptat 1/2 ceasca de lichid fierbinte, dupa care toarna-l inapoi in cratita de pe foc (la flacara mica), amestecand continuu pana se ingroasa.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatile de ciocolata amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Cand observi ca s-a racit complet poti incorpora smantana si vanilia, apoi asezi compozitia de inghetata la congelator pentru aprximativ 4-5 ore amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.

FUNDA?batting eyelashes

Întrebări similare