| Killer200 a întrebat:

Stiu ca pare stupid, dar cum sa ma opresc din rosul unghiilor? straight face

3 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Ardei iute ai în casă?

| HighByTheBeach a răspuns:

Buna! Orestete imediat! Iata un articol care cred ca te va opri din ros ungiile:
Iti rozi unghiile cand esti nervos, nelinistit sau doar plictisit? Ai unghiile despicate sau cuticulele roase pana la sangerare?



Rosul unghiilor este mai mult decat un obicei prost. Doctorii spun ca este un simptom al stresului sau a unei afectiuni obsesive, intalnit mai ales la adolescenti si la copii si care poate duce la desfigurari si infectii grave


Un fost promoter al industriei cosmeticelor, Alain-Raymon van Abbe, estimeaza ca numarul celor care isi rod unghiile in toata lumea a ajuns la 600 milioane sau poate chiar mai mult.


El a pornit o afacere cu produse-tratament pentru aceasta afectiune si spune ca in patru saptamani, o persoana ar putea scapa de acest obicei pentru totdeauna.


Studiile arata ca circa 45% dintre adolescenti isi rontaie ungiile. Pe masura ce cresc si invata sa-si stapaneasca anxietatea sau devin prea rusinati de uratul lor obicei, doar 20% isi mai rod unghiile.


In public, aceste persoane isi tin mainile ascunse in buzunare sau la spate, pentru ca sunt rusinati. Astfel, ajung sa evite contactele sociale si sa se simta exclusi.


Solutia lui van Abbe este o proteza care se aplica atat pentru dintii de jos cat si pentru cei de sus. Cu greu vizibila, aparatul dentar impiedica muscatul, dar poate fi data jos la masa.


"Dupa patru sapatamani in care impulsul roaderii unghiilor devine atat de dificil, persoana reuseste sa-si controleze pornirea", spune van Abbe.


Doctorul a amenajat un salon de manichiura unde specialistele repara pielea mainiilor si unghiile deteriorate. El spune ca a intalnit si persoane de 40 de ani care isi rodeau unghiile.


Rosul unghiilor este o afectiune obsesiv-compulsiva, care se afla din ce in ce mai mult in atentia specialistilor. Alte astfel de afectiuni sunt trasul de par, piscatul pielii sau muscatul neintrerupt al interiorului obrazului.


Laurence Micheletti, profesor asistent de psihiatrie la universitatea Medicala din Texas spune ca cele mai recente cercetari asupra rosului unghiilor se axeaza pe stresul psihologic si pe terapiile care trateaza aceasta problema.


Dar problema se complica, pentru ca stresul nu este doar cauza unui astfel de comportament, ci insasi mutilarea degetelor provoaca stres si anxietate.
Pa! O seara placuta!

| NanoMaria a răspuns:

Spune-i la persoana cu care iti petreci majoritatea timpului sau membrilor din familie, de cate ori te vad facand acest gest sa te atentioneze. Eu asa am " scapat", tatal meu imi dadea cu palma peste degete de cate ori ma vedea facand.

Întrebări similare