| Ciprian_Dragut_1999 a întrebat:

Uitati am un prieten care are multe probleme, este impins de parint, face pe cocalarul cand e despept si mereu e violent.Cand e cu mine si cu un coleg e normal dar cand e la scoala e nebun(cred ca are o criza de personalitate deoarece mereu imita pe cineva:eminem si manelisti).
Alt lucru este ca sincer sunt o persoana care sta cu aia de gasca si ei zic sa nu mai stau cu un tip ca el ca imi dauneaza statusul social si e serioasa treaba odata era sa injunghie un coleg cu un ciob la gat.
Ei bine nu stiu ce sa fac, sugestii?

2 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

Mai mult decat sa stai de vorba cu el si sa-i explici ca nu este normal ce face,nu prea ai ce sa faci!
Poate si proasta educatie,lipsa de supraveghere din partea parintilor,poate si influenta unor "amici de gasca",poate si faptul ca doar asa incearca sa se evidentieze in fata colegilor,il face sa fie mai "cool". Apoi, sa nu uitam si hormonii, care la aceasta varsta ii creste adrenalina.Dar cum omul este dotat cu creier, al trebui sa-l foloseasca.
Sigur, ca anturajul poate influenta, negativ sau pozitiv.Asa ca,daca nu puteti sa-l faceti sa inteleaga cu vorba buna,ca nu este bine nici pentru el, nici pentru voi, modul lui de a se comporta, poate, ar fi mai bine sa-l evitati si doar asa o sa inteleaga ca nu este bine ceea ce face.

| Ciprian_Dragut_1999 explică (pentru pietrean):

Ai drepatete cel mai mult este influentat de prietenii lui de gasca, dar are o educatie, cei se intampla este in familie are probleme acolo.
El are creier dar pentru asta il foloseste, este ignorat in familie si nu ne vede ca prieteni siprostii clasei il impingla prostiiplus are si ceva in cap, adica cand scrie da cu penita sus si jos si se uita la pereti dar uneori e normal. Daca il gnor se supara si face ca un animal.parintii lui nu-l duc la oscoala speciala ca nu e chiar ceva grav.