|

Voi ce va gatiti la camin, atunci cand e cantina inchisa sau cand nu mancati in oras?

46 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ce gateam la camin (cand am stat acolo) era in principiu cam tot ce contine carne si cartofi laughing
De la carne prajita pana la carne la cuptor, atat de pui cat si de porc. La fel si in cazul cartofilor/legumelor/orezului(care il pun separat) si a celorlalte legume folosite ca si garnitura. Mai faceam paste cu diferite sosuri facutein tigaie (si nu numai in tigaia mea big grin ). Nu prea ai mult loc sa te desfasori si timp la camin (in conditiile in care esti la facultate).
Supe am facut abia dupa ce m-am mutat de la camin.
Deci in mare, minuturi de acest fel. A si salate de toate felurile cu toate felurile, sau cel putin cat ma tinea frigiderul aglomerat duminica care se golea pe zi ce trece.
Plus ca primeam si pachet de acasa, iar acolo era un singur cuvant :microunde. Era cumva (si inca mai e) duhul meu care imi indeplinea dorinte si ma salva in orice situatie laughing

| explică (pentru DoarBogdan):

Da, m-am regasit in raspunsul asta. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
45 răspunsuri:
| a răspuns:

Sunt solutii, dar nu stiu daca merita; ma gandesc ca daca tot trebuie sa dai o fuga pana la Carrefour ca sa cumperi ingredientele, poti sa si mananci acolo. Eu nu stiu ce ai la camin, ca sa imi dau seama ce poti face.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru minrest):

In viitor, ma gandesc sa studiez la Cluj / Bucuresti si am vazut ca au in caminele confort 1 bucatarii destul de dotate. M-am gandit si c-as putea manca in oras, dar cu timpul ma voi satura sa tot dau fuga-n oras pentru mancare, cand e cantina inchisa. De asta, voiam sa vad ce-si gatesc studentii la camin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Dacă vii la Cluj, mi-ar face plăcere să ne întâlnim.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sadrian46):

Eu am sosit în oraș în 69.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Esti clujean veteran deja!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Bine, eu nu mai sunt student de mult, si oricum nu am stat la camin. Cand vizitam eu prieteni in camine, nu se putea gati, daca puteai sa incalzesti mancare la un resou detinut in secret, te considerai norocos. Dar in schimb, la gatit ma pricep. Daca ai o bucatarie cat de cat in camera, poti gati aproape orice. Tocanite, de orice fel, poti sa faci foarte usor, caci ingredientele se adauga, pe acelasi foc. Carnea o poti face intr-o tigaie acoperita cu piatra, doar unsa cu ulei. Doar mancaruri foarte laborioase nu vei putea face, si friptura de vita la cuptor, sau deserturi si sufleuri coapte; dar oricum nu mergi acolo sa gatesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Apoi ca agent imobiliar am bătut străzile 23 de ani. Dar se construiește în asemenea ritm mai ales în ultimii doi ani, că dacă ieși în oraș mai rar, ajungo să nu mai recunoști peisajul. Unele clădiri sunt proiectate de firma fiului meu, dar numai aici, ci de la Sofia la Barcelona. Trans Form SRL Cluj.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Am inspectat-o nitel acum. Hmm, din 2016 pana in 2018, i-a mai scazut si ei cifra de afaceri, ca si multor altora din sectorul ala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

M-as bucura, daca nu as mai fi pe lista lui de ignorati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Nu i-a scăzut, a rămas constantă. În acel an 2012 a prins un concurs să facă o lucrare mai mare, din cauza asta a fost un an excepțional.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

In 2016-2018 are panta descendenta cifra de afaceri cu cateva sute de mii de lei in scadere de la an la an. Dar nu-i nimic, bine ca-i merge.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Afaceristi romani de succes, felicitarile mele.
Cum se numeste firma?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thecurious):

N-ai vazut conversatia despre firma fiului lui sadrian, nu? smug

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Nu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Eu sunt din familie, poate că știu mai multe ca tine când afirm ceva, cu toate că nu mă bag în afacerile fiului meu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thecurious):

Pentru ca te are la ignor. Vorbea de o firma de proiectare din Cluj.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Nu sunt afirmatiile mele, ci raportarile publice ale cifrei de afaceri, hehe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Cu ce se ocupa o firma de proiectare urbana mai exact?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thecurious):

Cu arhitectura. Proiectare cladiri. Ce ma-ntrebi pe mine? laughing Pentru o definitie mai exacta, vezi pe net.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Răbdări prăjite.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Cata lipsa de inspiratie laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Și picioare de scaun fripte ( mi-am regăsit expirația).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

N-am gatit niciodata la camin, iau de la cantina si pentru ziua urmatoare daca este nevoie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Frank51):

Pai, si unde ti-o depozitezi? In frigiderul comun? Eu n-as putea face asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

In frigiderul personal din camera, daca exista. Daca nu, pur si simplu mergi in oras si mananci in weekenduri, nu este mare scofala. Eu de exemplu in timpul saptamanii mananc la cantina iar in weekend merg acasa la tara, nici macar nu e nevoie sa imi depozitez mancare. Tot ce iau pentru camera este apa si snacksuri si eventual alcool cand se da un party.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Frank51):

Asa, da! Dar cum de aveti frigider in camera? Vi l-ati cumparat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

PE vremea mea, multi aveau frigider in camera.
In primul an am dus eu, in urmatorii ani alti colegi...

Ce gateam?
Pai cand aveam timp si nu eram obosit, mai faceam cate o ciorba de legume, (cu carne slaba sau fara), si uneori orez sau paste cu carne fripta sau cabanos usor prajit (fara ulei).
Cartofi nu am mancat niciodata la camin, desi asta se gatea 99% pe acolo.
De acasa mai aduceam sarmale vegane care ma tineau cateva zile (de fapt contineau un ou), plus chiftelute, snitele.
Iar pe langa acest fel de carne, ca sa mearga repede, aveam mereu mixuri de legume in micul congelator din frigider (amestec mexican si chinezesti... legume cu orez, etc)
Si uneori mai mancam la prietena.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Ori are un coleg, ori se pun bani si se cumpara impreuna. Depinde ce fel de persoana esti, eu cel putin am renuntat sa mai fac mancare, chiar am facut mult inainte, si acum ca pot manca la cantina este o usurare, plus ca este foarte foarte buna mancarea si ieftina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Frank51):

Mersi de raspunsuri!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu gatesc niciodata la camin.
Bucataria e jegoasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Nu te-ai gândit niciodată să pui mâna să faci tu curat acolo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sadrian46):

De ce as face curat pentru unii ce nici nu stiu sa multumeasca?
Eu imi gasesc mancare pe toate drumurile, n-am nevoie de bucataria lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Caut niste pomi fructiferi prin oras.
Toacmai mi-am amintit sa mai carpesc desaga.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thecurious):

De cand a-ti gati tu singur e un semn de saracie? ("mi-am amintit sa mai carpesc desaga"). E foarte important sa poti gati tu singur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Era o gluma.
Imi garesc diverse mancaruri : ciorbe, salate, supe tocanite etc.
Nici prepararea deserturilor nu ini este necunoscuta : prajituri, cozonaci, tarte etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Thecurious):

Virgula intre "supe" si "tocanite"
imi in loc de "ini"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thecurious):

Normal ca era o gluma.
Si-al doilea raspuns pare-n gluma, altfel mai ai un pic si-ti deschizi restaurant. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Ar fi o afacere profitabila pe timpul verii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Desaga ii trebuie ca sa isi puna fructele in ea, iar de gaurit, s-a gaurit de la codite si crengute. Nu e semn de saracie, asta e viata culegatorului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru minrest):

Culegator, dar nu student. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Student culegator

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thecurious):

De verzisoare. Pardon, verzisori.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

De ce nu ai sters verzisoare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thecurious):

Pentru ca era un joc de cuvinte, o gluma. laughing
Culegator de verzisoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează