| Teodor168 a întrebat:

Dacă eu vreau de luni sa ma apuc de sala, credeti ca e risc mare de infecție cu corona?
Funda

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Spatiu inchis unde lumea face efort, respira, gafaie... Umezeala spatiul perfect

| Violleta2022 a răspuns:

La momentul asta, da, risucl este foarte mare, deoarece cazurile au crescut alarmat, deja s-a ajuns la 700 de cazuri pe zi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Riscul nu este foarte mare, dar este suficient s[ te pună pe gânduri asta dacă obișnuiești să gândești. Să începi să gândești în termenii de riscuri în raport cvu beneficii. O să vezi că nu merită să îți asumi acest risc.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Spatii inchise, ingramadeala - risc maxim. Depinde cum se respecta distantarea si masurile de protectie la salaa unde vei merge...

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Da, normal ca este riscant. Acolo nu o sa poti sta cu masca si pot sa vina persoane care au virusul si sa il iei si tu.

| AnastasiaK a răspuns:

Cunosc doctori care au reinceput sa mearga la sala de cand a fost redeschisa...deci trage singur concluzia.

P.S. Bineinteles, alegi o sala unde sunt respectate masurile impuse si le respecti si tu la randul tau.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut!

Studiu: Mersul la sală NU creşte riscul de infectare cu Covid-19

https://www.mediafax.ro/......9-19350963

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu

| Paul754880338 a răspuns:

Sincer cred ca da. Virusul asta gonit si haituit de toate restrictiile, emisiunile tv, declaratiile oficiale si statistici, s-a refugiat in salile de gym si pregateste de acolo un contraatac numit "valul intai cocoasa a doua " sau mai scurt "camila la mare ". Dar daca ai umbrela o sa supravietuiesti sau daca nu vei fi contaminat, dar intr-o forma fizica de invidiat.
Hai lasa! Inchide televizorul si mergi la sala!

| Lowkee a răspuns (pentru Paul754880338):

Asa e. Virusul exista doar la tv. Dovada e ca, eu cand am iesit afara, nu am vazut niciun virus. De unde conclud ca nu exista. Succes la sala! Si nu uita sa te atingi la gura dupa ce atingi chestii. Bafta!

| Kevinn2000 a răspuns:

Salut, dacă vrei te pot ajuta eu să faci antrenament de acasă. Și unul destul de bun, care nu necesita echipament.
( Eu am vrut să mă apuc de antrenamentul ăsta înainte de pandemie, doar că nu aveam chef și am mai așteptat, abia acum 2 zile m-am apucat )
Dacă vrei, spune-mi.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Prin " te pot ajuta eu să faci antrenament de acasă " m-am referit că îți pot arata exercițiile pe care le fac eu.

| Arna a răspuns:

Bună! Da, riscul este enorm de mare, din multe puncte de vedere. Nu cred că se întâmplă nimic dacă mai amâni această dorință câteva luni, până trece situația aceasta, nu cred că este ceva ce trebuie să faci urgent și ceva ce nu poate aștepta vremuri mai bune și mai sigure. Dacă îți dorești să faci sport, faci oriunde, inclusiv în casă. Găsești pe net o grămadă de antrenamente, pentru care nu ai nevoie de nimic decât de propria ambiție, niciun aparat, nimic. Te poți menține în formă, sau poți lucra la corpul tău și în interiorul casei tale, nu este un capăt de țară dacă nu te duci la sală ceva timp și optezi pentru exercițiile de acasă. Multă sănătate!

| AndreiMardi a răspuns:

Da, normal. Ai sanse mari sa te infectezi de corona. Toate aparatele si toate "instrumentele" pe care le folosesti la sala pot fi infectate, deoarece nu ai de unde sa stii daca cineva infectat cu covid a tusit in mana si apoi a pus mana pe acele aparate. Recomandarea mea e sa nu mergi la sala pana cand se mai calmeaza un pic toata pandemia asta.

P. S. Poti sa faci si workout si acasa