| NonZarek a întrebat:

Salut, de când a apărut virusul acesta, lumea a început sa se schimbe, în sensul în care nu mai sunt oameni pe străzi, nu ii mai interesează multe lucruri etc.
Credeți ca lumea va reveni la normal după ce se termina perioada asta cu virusul? Vom putea reveni la viata noastră normala pe care am avut-o?
Am o teama ca va dura foarte mult perioada asta cu virusul și când se va termina, totul va fi foarte diferit, nu vom mai putea avea o viata fericita.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
10 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vom reveni la normal dar atunci norma va fi alta.
Iar cu fericirea, te împiedecă cineva acum?

| Frank51 a răspuns:

Ar trebui sa fi fericit. Rata de mortalitate 2-3%, copii copiilor nostri nu vor avea norocul asta la pandemiile viitoare.

| Ineys a răspuns:

Defineste "Viata fericita". Asta e ceva subiectiv.

| Apokales a răspuns:

Sper din tot sufletul sa nu revenim la normal. La acel normal care ne impinge sa poluam in draci, sa alergam dupa lucruri materiale pana la moarte, sa trecem indiferenti pe langa suferinta altora doar pentru ca nu suntem noi in locul lui. Sper sa ramanem cu sechele, asa cum au spus-o si altii inainte mea, sper sa va doara stomacul cand tine-ti la jobul vostru mai mult decat la binele comun, sper sa va i-a durerea de cap atunci cand vrei sa luati la bataie pe cineva in intersectie si asa mai departe.

| Mogiojojo a răspuns (pentru Apokales):

Frumos ce ai zis.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Apokales):

Marry me! Wait... nevermind. Sper sa si crape destui idioti, desi nu prea o sa fie cazul. Nu avem noi norocul ala...

| JicaContra a răspuns:

O sa tina destul de mult starea asta NENATURALA, eu imi pun banii pe vreo 3-4 luni, maxim 7-8luni
DAR
se v-a termina intr-un fel sau altul, asta nu e T-Virus sa faca 99. 9999999999999999% din populatie zombi, a afectat pana acum 1milion de oameni din 8miliarde, adica 1 din 8000 de oameni, si a omorat 3% din afectati, iar in momentul asta se iau masuri drastice, se cauta medicamente care sa atace direct virusul, si se dezvolta vaccin (ambele au nevoie de 3 luni de teste pana sa fie acceptate ca viabile)

iar cand o sa se termine NIMENI nu o sa vrea sa revina la normal, toti, toti, TOTI VOR VREA SA SE DISTREZE, deci vor muri inca cativa oameni de coma alcolica sau alte chestii d'astea, dar vor murii feciriti big grin

| JulyDreams a răspuns:

Pai si inainte aveam o viata fericita adica? Acum unii n-or sa mai aiba serviciu, altii n-or sa-si mai gaseasca, poate or sa creasca putin preturile la niste produse.
O sa se revina la viata usor usor. Doar nu o sa cada in depresie toata populatia.

| Maxxxi a răspuns:

Te referi la normalul in care oamenii vor merge pe strada si vor fi liberi? Eu ma gandesc doar la normalul plin de crime, accidente, jafuri si alte orori.Pe pamantul pe care stam nu cred ca va fi vreodata normalitate...din pacate...

| dianacosma a răspuns:

Bună, OmuletulCelom!

Deja această pandemie ne-a schimbat mult vieţile, unora mai mult decât altora, aşa că e firească teama şi întrebarea dacă nu cumva lumea după această perioadă va rămâne schimbată.

Ce apreciez foarte mult în mesajul tău este că tu eşti conştient că aceasta este doar o perioadă, care se va încheia. Deci poţi gândi şi dincolo de schimbările care au avut loc.

Lumea este în permanentă schimbare oricum. Nu putem şti dinainte cât de diferită va fi lumea în viitor, după ce se termină pandemia, dar schimbarea poate fi şi în bine sau chiar neutră, nu doar în rău.

A avea o viaţă fericită depinde de o mulţime de aspecte, dintre care multe stau şi în puterea fiecăruia dintre noi: atitudine, perspectivă (căror părţi ale realităţii le oferim mai multă atenţie?), a ne hrăni propria vitalitate cu relaţii frumoase, pasiuni şi sens. Orice s-ar schimba (sau nu) în urma perioadei acesteia, ne rămân posibilităţi şi alegeri prin care ne putem construi vieţi fericite.