| TamplaruAnisoara a întrebat:

Inca un deces datorat lui covid in orașul in care o sa merg la banca miercuri. Ieri l-a îngropat. L-am cunoscut, era din Biserica Adventista din care am făcut si eu parte. A fost cu sotia la Târgoviște la copii si după ce s-a întors la o săptămână a murit. Sotia e in carantina + o prietena de ale mele cea mai buna pe care o vizitase. Nu li se face testul decât daca o sa aibă febra mare. Nu e de glumit cu acest intrus care nu alege ci ii ia de-a valma. Respectați restricțiile pentru ca nu doar viață voastră o veți pune in pericol ci a tuturor celor care i-ați întâlnit.
De ce nu se ia in serios aceasta pandemie?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Wr3nch a răspuns:

Ca asa is romanii. Pana nu ajunge *ceva* la gat, ei nu se tem si se fac ca ploua. Dupa plangem ca e vina guvernului, a lui Soros sau orice altcineva dar nu a noastra.

| Lowkee a răspuns (pentru Wr3nch):

Si americanii, si suedezii etc

24 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Sincer ma mir ca tu TamplaruAnisoara ai ajuns la concluzia asta, esti de apreciat pentru postarea asta, de ce uni nu cred? pentru ca mai bine negi o frica decat sa o accepti, si eu am negat multe apoi am acceptat, asta cere si ceva gandire critica, felicitari

| TamplaruAnisoara explică (pentru RAY):

Când Maria, sora lui Moise s-a îmbolnăvit de lepra Dumnezeu i-a zis lui Moise sa a o închidă afara din tabără pana la vindecare. Iar cel ce verifica daca s-a vindecat sau nu era preotul care după 7 zile o vizita si daca era vindecata putea intra in tabara, daca nu era vindecata mai trebuia sa stea alte 7 zile izolata. Daca nici după 14 zile lepra nu se vindecase se prelungea izolarea pana la vindecare. Dar nu s-a opus nici Maria restricției, si nici poporul, ci au stat pe loc nu și-au continuat drumul spre tara promisa pana ce Maria s-a vindecat. Acest caz este un exemplu nu numai pentru creștini ci si pentru restul.
Am internet pe cartela si telefonul nu e așa performant si nici semnalul bun.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se ia in serios pandemia din prostie, din lipsa de educatie, din infleunta altora samd.
Un om intleginet este capabil sa citeasca si sa inteleaga ce se intampla in lume si ca atare se protejeaza cat poate de bine, sa nu se contamineze, izolandus-e de lume, de multime, iesind afara numai daca trebuie si eventual, unde nu exista multa lume.

| Mosotti a răspuns:

Iti explic de ce nu se ia in serios:

Eu unul iau in serios si ma protejez, eu si mama mea, dar am mai discutat cu lume si au zis ca nu iau in serios pentru ca acest virus dupa ei nu e serios. Zice ca daca foarte multi tineri, copii au virusul si nu se simte, asta nu e virus serios.

Pe undeva asa la prima vedere este asa! Tu nu stii ce e ala virus serios. Virus serios e ala care nu are trat si vaccin, si rade tot ce prinde, TOT, nu ca tineri, copii nu, sau nu prea, sau aia, ailalta.
Si atunci s-ar respecta tot strict, si nu obligati, ci ei ar face-o de frica.

Nu ca mor 1-2 la sute de mii de oameni. Avem 1900 morti in 5 luni da? Ce procent din populatie e?
E 0, 01 %, e infim! Asta nu e..actiunea unu virus smecher.
Si deci lumea ce sa zica?
Un virus serios in 5 luni iti radea 50 % din populatie nu 0, 01 %. Sau mult mai putin daca era carantina stricta.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Crezi? Daca ar fi sa zicem un satelit mortal care ar trece zilnic pe deasupra Romaniei intre ora 12 si 12 si 10, iar singurul lucru pe care ar trebui sa il faci ar trebui sa fii la interior, garantat am avea zi de zi macar cate 10-15 morti din diverse motive. La fel si cu virusii. Cica nu e serios. Da, multi scapa. Iti asumi riscul sa fii tu ala care crapa? 10% dintre cei infectati ajung la ATI, dintre astia aproape jumatate crapa. E mult, e putin? Nu stiu, nu vreau sa aflu.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu am spus ca eu iau in serios si ma protejez tocmai ca nu vreau sa fiu ala care crapa, mai exact nu vreau sa fie mama aia care crapa.
Eu doar am spus pulsul societatii, cum gandesc multi, inclusiv unchiul meu "eee, se exagereaza da-i dracu". Am explicat de ce oamenii nu iau in serios, adica ce a intrebat initiatorul.

Chestia asta e prea slaba sa faci masa de oameni sa se conformeze. Se bazeaza pe probabilitatea foarte mica, aici e cheia.
La inceput luau in serios, cand nu stiau cat de tare e, ai vazut? Se aprovizionau in prostie, deja se pregateau, erau disperati.
Cand au trecut 2-3 luni si au vazut ca un procent mic si-au luat-o, si unul mai mic a murit, gata.
Au si zis psihologii in Martie "oamenii se gandesc la gravitate, nu la probabilitate ca e mica", deci era invers.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Asta cu aprovizionatul era indusa de debilii aia cu tembelizorul...

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

N-au zis ei sa aspire omu magazinu`, ziceau mereu ca e destul, ca nu vor rationaliza nimic, ca., insa psihologii au explicat, chiar le era frica de nasoleli. Acuma e invers, se bazeaza pe probabilitatea foarte mica, atunci erau focalizati pe efectele bolii, nu stiau ce si cum inca.

Pentru simplu fapt ca pentru ei sa nu ii lasi sa iasa, sa se distreze, e ca si cum ar fi infectati cu 5 coviduri! Asa ca n-au nimic de pierdut dupa sistemul lor de valori. Decat "boala" sigura, prefera risc mic de a avea o boala. Asta e psihologia.
Ei se gandesc in raport diferenta intre ce e mai rau pentru ei, nu intre ce e mai rau pentru mine, tine si altii care gandim altfel. Noi gandim dupa sistemul nostru de valori, sistem care nu este si al lor.
In mintea lor e okey asa cum au gandit.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Mdah, noi sintem niste dinozauri. Pe cale de disparitie, intr-un mod sau altul. Numai timpenii vad ca se intampla pe planeta asta de ceva vreme. Nu ma refer la pandemie cit la timpeala cu blm, feminismul dus la extrem, intreaga nebuneala cu identitatea de gen, baieteii pensati, dati cu fond de ten si epilati din cap pana in picioare care urla sus si tare ca nu sunt gay, imbecilii care se bat cu pumnul in piept ca pesedeul sau peneleul salveaza galaxia, doar ca nu ii lasa ceilalti, si tot asa. Ne ia dracu' mai repede sau mai tirziu. Poate avem noroc de o invazie extraterestra sau o mardeala atomica finala, dar nu suficient de rapida cit sa apuc sa imi desfac si eu sticla de whisky pe care o tin pentru ocazii speciale, sa pun albumul asta - https://www.youtube.com/watch?v=jbT7dQIhqVE, si sa ma bucur de moment macar 15 minute.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Corect, deschid topic despre feminism la convesatii acum, ca sa nu facem offtopic aici.

| Lowkee a răspuns (pentru Mosotti):

Cand zici ca mor 1-2 la sute de mii de oameni. Dar 1900 de morti la vreo 30.000 de cazuri e ceva mai mult decat ce zici tu. Cate procente vine asta?

| Mosotti a răspuns (pentru Lowkee):

Eu am zis procente din populatie ca aia conteaza, 0, 01 % morti si 4 % infectati, am zis ca daca la 20000 teste ai 800, am zis ca la 20 milioane ai avea 800 de mii.

1900 morti din 30000 sunt 6, 4 %.
Insa ideea este ca testele alea se fac in orfelinate, camine, spitale, deci tot la oameni vulnerabili, foarte multi infectati nici nu-si dau seama ca au problema.

| Panamax a răspuns:

Se murea si scum un an si jumatate de gripa:
https://www.digi24.ro/......li-1087806

| TamplaruAnisoara explică (pentru Panamax):

Dar nu era atât de contagioasa. Asta nu e gripa si nici virus, e ceva mai specială ca sa decimeze rasa umana.

| Panamax a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu mai credeti orbeste tot ce vedeti la tv.
Am un prieten pozitiv la test si decat el este pozitiv din familie si de la locul de munca, a descoperit acum cand a vrut sa plece in Grecia.
Nu are niciun simptom.Numiti asta decimare?

| TamplaruAnisoara explică (pentru Panamax):

Eu nu am televizor. Pe internet intru doar pe TPU. Radio nu il mai ascult de 2 luni. Dar cele 4 decese din biserica adventista de care am scris cat si numărul de îmbolnăviri a celor care au avut tangenta cu ei ma face sa cred ca am dreptate. Am auzit la începutul pandemiei la Radio Romania actualități un invitat dintr-o emisiune care si el era convins ca acesta nu este virus deoarece conține si proteina animala. Așa ca se pare ca nu a apărut din neant. Noapte buna!

| Panamax a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Trebuie sa mai moara si dintre adventisti, ca doar nu sunteti imortali.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Internet cum ai? pe cartela?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rezumand cam asta este

Cântarea 294.Cu Isus ah fata-n fata,

1.Cu Isus ah, fata-n fata
Fericit ma voi simti,
Sa privesc o vesnicie
Pe Cel ce ma mantui

Ref: Am sa-L vad, da, fata-n fata,
Sa ma satur de privit,
Sus cu Domnul pe vecie
Am sa-L vad necontenit.

2.Ah, de multe ori gresit-am
Tare-am mai pacatuit,
Vreau sa vad pe cel ce-mi zice:
"Esti iertat si esti primit!"

3.El murit-a pentru mine,
El mult bine mi-a facut,
Dar nicicand eu pan-acum
Fata Lui nu am vazut.

4.Te-am vazut dar ca-n oglinda,
Scumpul meu Mantuitor,
Dar sa Te privesc in fata
Tare mult mi-e dor, mi-e dor!

5.Cu Isus ah, fata-n fata,
Ce-am sa-I spun cand L-oi vedea?
Am sa strig cu voce tare:
"Mare e iubirea Ta!"

| TamplaruAnisoara explică (pentru anonim_4396):

Amin!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce ai fumat? VREM SI NOI, sigur e marfa de-aia buna!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

CE FUMATI? Vrem si noi! Sigur e ceva bun de tot. @DelphSky: Asa, ignora-ma. Crestinoid cronic ce esti...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ar trebui sa fim triști ca murim, doar mergem la Isus pe care L-am mărturisit o viață.