| TamplaruAnisoara a întrebat:

Vesti bune de peste hotare. O femeie in varsta de 102 ani s-a vindecat după 20 zile de spitalizare. La fel si un bărbat de 101 ani. Sa fie gândirea pozitiva cea care a dus la câștigarea luptei cu intrusul?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| SimonaPSI a răspuns:

TamplaruAnisoara, aveti dreptate. O componenta fundamentala in vindecarea si echilibrarea fizica si psihica, este gandirea pozitiva. Dar e important ca aceasta sa fie conectata la realitate, sa fie adecvata si generatoare de emotii si stare de bine. Acest mod de a privi viata se "antreneaza" cu hotarare si consecventa, propunandu-ne permanent sa gandim in perspectiva in termeni favorabili si sa cautam solutii pertinente pentru situatii concrete. Numai bine!

21 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este doar o exceptie care intareste regula, dar faptul ca sunt azi, 10 aprilie 2020 - peste 102.600 de morti in lume si peste 50.000 in stare critica, care vor murii in urmataorele saptamani, nu pare a fii o veste deloc buna, dimpotriva.
Vom mai vorbi peste 3-4 luni, cand se va incheia izolarea, daca ascultati si stati in casa in perioada asta, ca sa nu mai raspanditi virusul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Anticorpii si medicamentele trateaza bolile organismului, nu gandirea, nici rugaciunea nici aghiazma

Bula
| Bula a răspuns:

In primul rand, conteaza psihicul omului.
O persoana optimista si prevazatoare /ganditoare lasa loc mai mult organismului pentru a se reface /vindeca natural. Asta inseamna ca, creierul nu este supra-ocupat cu alte probleme, ii raman suficiente resurse pentru a se ocupa de comanda eficienta a sistemului imunitar.
Complicatii severe sunt atunci cand sistemul de autoaparare are resursele distribuite spre alte boli sau unele organe sunt slabite. In aceste cazuri, reactia de aparare a organismului (puls/temperatura si tensiunea arteriala ridicata) pot suprasolicita organele slabe, care pot ajunge in situatia de a nu mai putea face fata suprasolicitarii, cedeaza. Unele aparate medicale (in cazul infectiei cu coronavirusi, gripa etc.) sistemul respirator poate fi mai afectat, iar ventilatia artificiala ajuta pe durata atenuarii problemelor (de exemplu in caz de "aprindere de plamani").

| Adry05 a răspuns:

Da, gândire pozitivă într-o țară unde medicii au echipament de protecție, nu e nevoie să facă selecție și sunt pregătiți pentru asta.
La noi în multe orașe nici măcar mânuși nu au, de măști nici nu mai punem problema

| Mosotti a răspuns:

Nu are nici o treaba, nu te mai amagi cu gandirea pozitiva, se scapa si la varstele alea, le rezista organismul si aia e. Oricum sansa sa iei boala e foarte mica ca probabilitatea este foarte mica daca te protejezi, iar si daca o iei, sansa sa nu scapi e iar foarte mica, mortalitatea e mica 2-3-4 % maxim. Ca asa se moare si cu gripa normala, deja aveam 57 morti de gripa normala acum 2 saptamani.

Si vestile alea nu ne incalzesc, faptul ca s-au facut aia bine nu elimina dezastru care se tot amplifica.
Protejeaza-te si va fi bine.

| ania a răspuns:

E harul lui Dumnezeu.

| Digikey a răspuns:

Este clar ca ajuta gandirea pozitiva chiar daca exista destui ignoranti care nu cred asta.
Dar trebuie sa recunoastem ca nu prea stim nimic despre virusul asta.
Sper doar ca cine l-a inventat stie mai multe.

| DarthNiger a răspuns:

Exista 2 forme de care te poti imbolnavi de acest virus, forma usoara si forma severa, la forma usoara poti sa nu ai simptome sau sa ai simptome, dar simptome usoare cum ar fi tuse, nas infundat, putina febra, exact ca o gripa sezoniera, deci simptome care nu iti pun in pericol viata si te poti vindeca repede daca esti tratat la timp, persoanele care fac forma usoara a bolii, se insanatosesc repede, dar cealalta forma, forma severa, aceea este periculoasa si poti sa si mori daca suferi de alte boli sau daca ai sistemul imunitar slab, forma severa este cea mai raspandita in Italia si cam in toata Europa, probabil cele 2 femei au facut forma usoara a bolii si au putut sa se vindece tratate corespunzator si rapid, batranii nu mor de la forma usoara.

| InvatamProgramare a răspuns:

Ai niste stiri oficiale? sau ne zici de pe Facebook? Link te rog.

| TamplaruAnisoara explică (pentru InvatamProgramare):

Știri Europa Fm ora 7 sau 8 azi dimineața.

| floresdemayo a răspuns (pentru InvatamProgramare):

Am auzit si eu despre ei, insă mă îndoiesc că ar mai fi fost in viață dacă erau europeni.
Îți dau eu link, dacă vrei:

http://www.independent.co.uk/......93991.html


http://www.thesun.co.uk/......t-disease/

| DarthNiger a răspuns (pentru floresdemayo):

Deci stirile acelea sunt din China? laughing nu prea stiu ce sa cred, din moment ce nu cred nici ca China ar fi avut doar 3.000 de morti din moment ce in marile tari din Europa si in SUA virusul face ravagii.

| floresdemayo a răspuns (pentru DarthNiger):

În mod sigur, nu i-au pus la socoteală și pe cei care au murit in casele lor sau pe străzi. Probabil i-au numărat doar pe cei care au murit in spitalul ridicat in regim de urgență.
Uite statistica in lume:
http://www.worldometers.info/coronavirus/

| Digikey a răspuns (pentru InvatamProgramare):

Sunt si niste italieni de 101 ani care s-au vindecat. Daca nu citesti ziarele macar nu mai comenta aiurea.

| TamplaruAnisoara explică (pentru floresdemayo):

Sunt din Italia, cred ca am reținut bine.

| floresdemayo a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Să știi că așa e, abia acum văd...
Au avut zile.;)

http://edition.cnn.com/......755b89abd2
http://www.thelocal.it/......oronavirus
http://abcnews.go.com/......fers/story

Mi-ar plăcea să se vindece toți. :)

| TamplaruAnisoara explică (pentru floresdemayo):

Mi-aș dori sa se vindece toți, indiferent de vârstă sau clasa socială. Iar acei utilizatori care nu încap pe Planeta din cauza lor sa caute o alta planeta. Viață este o lupta intre bine si rău. Daca nu ar exista răul s-ar termina lupta. Chiar si sa te bucuri de moartea cuiva este un lucru rău.

| Ioana1312321 a răspuns:

Caută cazul unui preot care avea coronavirus si a avut un ventilator cumparat de enoriasii lui, dar a murit.

| Salontanul a răspuns (pentru Ioana1312321):

N-ai citit stirea pana la capat. Preotul a cedat aparatul lui unui enorias mai tanar. https://bit.ly/39vXN7k

| Ioana1312321 a răspuns (pentru Salontanul):

Să știi că am citit-o, dar era vorba dacă gândirea pozitivă de scapă de acest virus.La asta m-am referit.Nu că a făcut ceva rău.Imi pare rău dacă nu mai înțeles.