|

Am o problema! Astazi la ora 9 in prima zi a ciclului m-am apucat de anticonceptionale. Am luat pastiluta dupa cum am mentionat mai sus, la ora 9 dimineata iar la ora 4 am facut sex cu iubitul meu si a ejaculat in mine. Inainte sa fac sex neprotejat am citit pe prospectul anticonceptionalelor ca sunt protejata din prima zi de utilizare. Sunt sanse sa fi ramas insarcinata?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca PRIMA pastila AC de pe blister/folie este administrata in intervalul celor 24 de ore ale PRIMEI zile de menstruatie, adica in PRIMA ZI a noului ciclu menstrual, in acel caz, chiar din acel moment activitatea OVARELOR este complet inhibata, blocata, oprita si acestea sunt in IMPOSIBILITATEA de a mai dezvolta si maturiza ovului. Din acest motiv in organismul femeii protectia contraceptiva totala se instaleaza chiar din prima zi a ciclului si se mentine pe toata perioada cat va fi folosita aceasta metoda de protectie. Fiindca in proportie de peste 99, 99% formarea si eliberarea unui OVUL VIABIL devine imposibila, actul sexual se poate finaliza cu ejacularea spermei in vagin de fiecare data fiindca atat teoretic cat si practic este IMPOSIBIL sa se formeze o sarcina atat timp cat pastilele AC sunt administrate zilnic si la aceeasi ora de fiecare data. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu trebuie sa te panichezi, dar trebuie să știi că există riscuri sa ramai însărcinată chiar daca iei pastile. Sunt minime, dar exista. Nu am de unde sa știu care sunt șansele in cazul tau... Normal daca ești pe stop nu ai cum sa rămâi însărcinată.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AndaAlexandra):

Garantat, SANSELE sunt 0 (ZERO)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează