| dianapietrar12 a întrebat:

Bună.
Aș avea și eu o mică întrebare dacă se poate bine înțeles...
Dacă prietenul meu a introdus penisul cu sperma uscată în vagin este posibil să rămâi însărcinată? Sau măcar sunt șanse sau riscuri mici de a fi?
Mulțumesc

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, sunt sanse mari de sarcina, dar nu din cauza spermei uscate de pe penis, ci din cauza spermei vii de pe tractul urinar, care a ramas de la acea e j a c u l a r e.
Acum, daca tu esti in perioada fertila, sperma ramasa pe teava se scurge in vagin si ramai imediat insarcinata.

| sierra1 a răspuns:

"sunt șanse sau riscuri mici de a fii?"

deși ai pus un "i" în plus, ai dreptate. Sunt șanse!

| dullcat a răspuns:

Buna.In sperma uscata nu mai traieste nimic. Spermatozoizii sunt activi atat timp cat si lichidul seminal exista.Dar tot trebuie sa citesti aici :

https://www.sfatulmedicului.ro/......cina_17592

Daca doresti sa fii safe, atunci folosesti protectie, daca nu, te joci de-a ruleta ruseasca, varianta cu sarcini.Tu alegi.

,, Sexul fără protecție este riscant indiferent de situație și poate duce la apariția unei sarcini nedorite în orice moment al ciclului menstrual, chiar și în timpul sau imediat după perioada menstruației. Foarte important de reținut este faptul că nu există un moment „sigur" al lunii, în care să poți face sex neprotejat și să nu riști să rămâi însărcinată, dar există momente în timpul ciclului menstrual în care femeia este mai fertilă și atunci sunt cele mai mari șanse de sarcină.
Mai mult de atât, în cazul unui ciclu menstrual scurt sau neregulat, riscul apariției unei sarcini nedorite este mai mare.'' - https://contracept-m.ro/blog/sex-neprotejat-dupa-ciclu/

| VoidEternal a răspuns:

Șanse foarte mici sunt la fiecare penetrare neprotejata in teorie. Ce înseamnă uscată? Cât timp de la ej.aculare?

| Miruna333 a răspuns:

Da, fiecare contact neprotejat are riscurile lui. Daca tot este prietenul tau, nu trebuie sa folosesti neaparat prezervativ, mai sunt si alte metode contraceptive pentru evitarea unei sarcini nedorite

| GinaBlackMira a răspuns:

Încearcă sa te protejezi! Nu prea ai șanse sa ramai însărcinată dar uitat-te sa nu ai vreo infecție!

| belecoiu a răspuns:

De cand era sperma pe penisul domnisorului? daca au trecut 3 zile de cand o avea poti sa stai linistita si sa trantesti o mamaliga peste