| Loremary a întrebat:

daca ciclu m-ia intarziat cu o saptamana.in loc de 18 m-i-a venit in 27. exista sanse de bebe pentru ca eu si sotu ne dorim foarte mult. am usoare ameteli de o saptamana ca si cum sa-r invarti totul cu mine. ciclu nu mi s-a parut a fi normal ca de obicei. a fost doar 4 zile. Multumesc

6 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Poate ca o vizita la medic ar fi mult mai sigura decat un site pe care nici o parere nu e avizata...
Inteleg dorinta pe care o ai, dar e mult mai sigur sa faci o vizita medicului ginecolog, el poate sa-ti calmeze toate nelinistile si-ti poate raspunde la orice intrebare.
happy

| Loremary explică (pentru greece12):

Multumesc frumos tuturor happy

| greece12 a răspuns (pentru Loremary):

Mult curaj si cat de curand asteptam vesti bune!
happy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă ai avut menstruaţie timp de 4 zile, atunci NU cred că poate fi vorba de "ciclu peste sarcină" şi nici de o eventuală sarcină ( încă ).

Există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).

Dacă menstruaţia ta a avut aceste "caracteristici", atunci e POSIBIL să fi însărcinată!

Dacă, în schimb, menstra a fost "normală" şi a durat 3-7 zile cu o cantitate acceptabilă de sânge, atunci NU cred să fi însărcinată.

"Ciclul peste sarcină" este o denumire GENERICĂ ( de aceea am obiceiul s-o pun în ghilimele ) pentru o FALSĂ menstruaţie, adică o sângerare care apare DUPĂ fecundarea ovulului.

Pot exista 2 ( sau chiar 3 ) situaţii :
1. poate fi vorba de o sângerare de implantare a ovulului fecundat în peretele uterului ( numită şi "sângerare de nidaţie" ), care apare la 5-10 zile după fecundare
2. poate fi vorba de "sângerare deciduală", care este o sângerare similară menstrei şi poate apărea din cauza unor disfuncţii hormonale ( care provoacă desprinderea unei părţi din mucoasa uterină )
3. mai RAR, apare "Ciclul menstrual regulat" - situaţia este întâlnită mai ales atunci când femeia rămâne însărcinată în apropiere de debutul următoarei menstruaţii.

Vezi detalii la linkul :
http://www.mami.ro/......na-1819757

http://www.sfatulmedicului.ro/......cina_10870

Faptul că menstra a întârziat timp de o săptămână indică doar o dereglare hormonală...



Ca "metodă casnică" ( pentru a rămâne însărcinată mai uşor/repede ) se poate calcula perioada ovulaţiei şi perioada cu fertilitate ridicată, folosind "metoda calendarului".

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare.

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile ).

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după ).

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste ( când este cazul ).

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

În perioada cu fertilitate RIDICATĂ, şi ( în special ) în perioada ovulaţiei, este indicat să faci sex de mai multe ori pe zi, cu ejaculare intravaginală.

Apoi, în special seara ( înainte de culcare ) să faci mai multe "numere" şi să NU te speli după actul sexual - să "păstrezi" sperma cât mai mult timp în vagin ( după actul sexual NU mai faci "plimbări" prin casă şi NU urinezi; doar te culci ).
Eventual, ca să nu pătezi lenjeria, se poate folosi un absorbant lipit pe slip.

Ştiu că NU este o metodă igienică, dar ar trebui să dea rezultate DACĂ o aplici consecvent timp de 3-6 luni consecutive!

Dacă, totuşi, după 3-6 luni în care ai folosit această metodă "casnică" NU rămâi însărcinată, atunci e posibil să fie ceva "probleme" medicale şi sunt NECESARE investigaţii amănunţite ( atât pentru tine, cât şi pentru partener - http://www.synevo.ro/profil-infertilitate-femei/ )!


Vezi alte detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......itate_1024

http://www.feminitate.org/2010/10/analizele-pentru-fertilitate/

http://www.desprecopii.com/......femeii.htm

Eventual, pentru a determina mai EXACT ziua ovulaţiei, se pot folosi "Teste de ovulaţie"/fertilitate ( pe bază de urină, asemănătoare celor de sarcină; se găsesc la farmacie ) pe care să le faci din 2 în 2 zile, începând cu a 5 zi de menstruaţie.

Vezi Prospectul testelor de ovulaţie la linkul : http://www.pcfarm.ro/produs/236/


Toate cele bune şi succes.

| Alcyon a răspuns:

Sunt sanse mici sa fii insarcinata, din moment ce ti-a venit ciclul. Starile pe care le ai, s-ar putea sa fie provocate de autosugestie. Nu e asa usor sa ramai insarcinata. Multe ovule fecundate, sunt eliminate la menstruatie, fiindca organismul uman are un sistem de selectie (iar ovulele cu defecte genetice sunt eliminate in mod natural). Ai rabdare; uneori dureaza luni de zile sau chiar un an.

| Hαppiηеss a răspuns:

Din moment ce ai avut menstruatie nu esti insarcinata.
Ca sa te convingi poti face un test de sarcina, cred ca ar fi mult mai simplu.