| Crinutzaaa a întrebat:

eu si logodnicul meu incercam de cateva luni sa avem un bebe. Ultima menstruatie a fost 7 aprilie (menstruatie regulata 28 de zile) iar in 18 si 20 aprilie( eram in perioada fertila) am avut contact sexual si a ejaculat in mine, astazi 5 mai mi-a venit menstruatia. Deci nu sunt insarcinata sad. In mod normal trebuia sa fiu. Poate sa imi spuna cineva vreun motiv.?sad va rog fara bataie de joc happy. Multumesc.

4 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cauze/motive pot fi destule...
Din păcate, cele care-şi doresc o sarcină se cam "chinuie" până o obţin, iar cele care NU-şi doresc sarcina rămân însărcinate mult mai repede/uşor :(Ca "metodă casnică" ( pentru a rămâne însărcinată mai uşor/repede ) se poate calcula perioada ovulaţiei şi perioada cu fertilitate ridicată, folosind "metoda calendarului".

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare.

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile ).

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după ).

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste ( când este cazul ).

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

În perioada cu fertilitate RIDICATĂ, şi ( în special ) în perioada ovulaţiei, este indicat să faci sex de mai multe ori pe zi, cu ejaculare intravaginală.

Apoi, în special seara ( înainte de culcare ) să faci mai multe "numere" şi să NU te speli după actul sexual - să "păstrezi" sperma cât mai mult timp în vagin ( după actul sexual NU mai faci "plimbări" prin casă şi NU urinezi; doar te culci ).
Eventual, ca să nu pătezi lenjeria, se poate folosi un absorbant lipit pe slip.

Ştiu că NU este o metodă igienică, dar ar trebui să dea rezultate DACĂ o aplici consecvent timp de 3-6 luni consecutive!

Dacă, totuşi, după 3-6 luni în care ai folosit această metodă "casnică" NU rămâi însărcinată, atunci e posibil să fie ceva "probleme" medicale şi sunt NECESARE investigaţii amănunţite ( atât pentru tine, cât şi pentru partener - http://www.synevo.ro/profil-infertilitate-femei/ )!


Vezi alte detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......itate_1024

http://www.feminitate.org/2010/10/analizele-pentru-fertilitate/

http://www.desprecopii.com/......femeii.htm

Eventual, pentru a determina mai EXACT ziua ovulaţiei, se pot folosi "Teste de ovulaţie"/fertilitate ( pe bază de urină, asemănătoare celor de sarcină; se găsesc la farmacie ) pe care să le faci din 2 în 2 zile, începând cu a 5 zi de menstruaţie.

Vezi Prospectul testelor de ovulaţie la linkul : http://www.pcfarm.ro/produs/236/


Toate cele bune şi succes.

| Emilian65 a răspuns:

Este prima incercare? Daca da, continuati pana vei ramane gravida.

| SkyPilot a răspuns:

Nu este "punct ochit, punct lovit". Un cuplu perfect sanatos poate avea nevoie de pana la doi ani pentru un bebe. Folositi toate zilele din perioada fertila si perseverati happy Daca dupa inca 2-3 luni nu ramai, mergeti amandoi la medic sa vedeti daca exista vreo problema.

| Pinocchio a răspuns:

Deseori nu din prima ramai insarcinata.
Dar poate sa fi si alta cauza.
Du-te la ginecolog si iti va spune ce trebuie sa faci.
De regula un cuplu casatorit(sau nu), dupa incercare de minim 6 luni poate sa-si puna intrebarea daca problema este la barbat sau la femeia.
Prima data se recomanda o spermograma, daca totul e ok, atunci se incep invisetigatiile la femei.