|

Buna.In luna martie mi-a venit ciclul pe data de 26, avand ciclul regulat.La inceputul lui aprilie am facut sex cu prietenul meu si i s-a spart prezervativul si nu era sigur daca s-a terminat in mine sau nu asa ca am luat o pastila de a doua zi, astfel mi-a venit ciclul pe data de 16, mai repede decat trebuia sa imi vina.In luna mai, am facut sex din nou pe data de 9 si din nou i s-a spart prezervativul, dar a zis ca e sigur ca nu s-a terminat in mine si chiar si cearceaful era ud de la el.Acuma suntem in data de 22 si inca nu mi-a venit ciclul. Nu stiu ce sa mai fac, sunt stresata, ma gandesc mereu la asta. Oare am ramas insarcinata? Sa mai astept sa treaca timpul?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In toate cazurile in care este folosita pastila contraceptiva, de a 2-a zi, ciclul menstrual de regula se deregleaza intr-o masura mai mare sau mai mica pe o perioada de cateva luni. Deci este foarte posibil ca din acest motiv pornirea menstruatiei sa intarzie in acest caz. Fiindca de la data intretinerii sexului in 9 Mai si pana in prezent 22 Mai au trecut doar 12-13 zile, in acest moment se poate face testul de sarcina beta-hCG intr-un laborator de analize medicale pe o proba de sange, analiza putand oferi un rezultat posibil corect in proportie de peste 80-90% in acest moment.
Inca NU este indicat sa se efectueze testul de sarcina care se face acasa pe baza urinei, fiindca rezulratul care este obtinut in acest moment va fi incorect in proportie de peste 80-90% astfel ca va trebui sa mai astepti sa treaca minim 7-8 zile fiindca rezultatul valid, viabil si corect apare dupa trecerea a minim 21 de zile de la data la care a fost intretinut acel contact sexual problematic. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai rămas. Fai un test de sarcina.

| a răspuns:

Ca sa fii sigura fa-ti un test de sarcina!