anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna! Sunt foarte timida, aproape antisociala. Nu pot sa vorbesc in public sau cu persoanele (uneori nici cu parintii). Nu pot sa ma uit in ochii oamenilor si as muri daca nu ar exista de ex telefonul ca sa ma ajute sa ignor sau daca as ramane inchisa cu o persoana intr-o camera fara sa pot pleca. Nu sunt in depresie sau ceva, Doamne fereste, dar si mereu cand vb cu cineva o dau in bara. Puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Ppaulmmle a răspuns:

Ar trebui sa ai o discutie cu tine insati. Sa faceti impreuna niste planuri si niste pronosticuri, unde te vei afla peste 20 ani continuand cu inhibitiile si unde vei fi, sau unde iti doresti sa fii depasind situatia asta. Nu te poate ajuta nimeni, dar nici nu ai nevoie, pentru ca ai inauntrul tau resurse mai mult decat suficiente pentru a te schimba. Zambeste mai mult, chiar si in timpul conversatiei cu tine, saluta mai des, asculta daca nu poti vorbi si vorbeste cu incredere si optimism cand ai decis sa faci asta. Nu te uita in jos sau in telefon cand ai o discutie. Exerseaza! Vei reusi! Nu iti compromite viitorul doar spunand ca nu te poti schimba! Sigur poti! Incredere in tine si succes iti dores!

22 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun, dar asta nu-i timiditate, este ceva mai adanc de atat si te-as sfatuii sa mergi la un psiholog si sa-ti expui problema, pentru ca de nu o rezolvi acum, viitorul tau va arata foarte sumbru si trist.

| Glacyer a răspuns:

Fi mai relaxata și comunica încet cu alte persoane sa treci peste timiditatea asta.

anonim_4396
| Anonim explică:

Si eu sunt timid. Internetul imi mai da curaj sa discut pe diverse teme. In viata reala greu deschid o discutie daca nu simt persoana ca avem ce vorbi. Cred ca sfiosenia este un plus la fete. Nu imi plac cele cu tupeu sau care se baga in seama. O fata trebuie sa fie mai la locul ei, nu sa incerce sa atraga atentia cu orice pret.
Putin mai mult curaj dar nu incerca sa pari ceea ce nu esti.

| CerealaCuOchi a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru raspuns, dar nu cred ca o sa ma ajute daca ma balbai in fata unui baiat care ma intreaba "cum te cheama?"?

Răspuns utilizator avertizat
| AureliusTPU a răspuns:

1.Gandestete ca toti suntem prieteni si nu facem rau
2.Du-te si fa karate ca sa stii sa te aperi
3.Te gandesti ca ii poti bate pe toti ce se iau de tine si prinzi curaj

(asta am facut eu si acum nu mai sunt timid ca eu ma uitam in jos ca un las si acum cand vine cineva si vrea sa ma bata prind tupeu si il bat) (sper sa te ajute)

| CerealaCuOchi a răspuns (pentru AureliusTPU):

Sunt o persoana pacifista dar mersi o sa iau in considerare

| Limbiancurpacific a răspuns:

Trăsăturile menționate mai sus arată faptul că ești o persoană introvertită. Nu e nimic rău în asta, nu toți putem fi, în mare parte, extrovertiți. Dovezile științifice au arătat că persoanele extrovertite și cele introvertite diferă atât în ceea ce privește comportamentul, cât și structura lor biologică. Modul în care suntem din acest punct de vedere este scris în ADN-ul nostru, arată noile cercetări, deci e puțin probabil să-l putem schimba. Dar văd că totuși ai acea dorință de a socializa mai mult, iar teama de eșec este bariera ta în a-ți îndeplini acest țel. Refuză să îți mai fie teamă că vei spune ceva stupid și nu renunța dacă nu îți iese din prima! Succes!

| ijap a răspuns:

Same here, daca doresti sa vorbim imi poti lasa Facebook-ul tau in privat printr-o felicitare.