| AndreeaDeeaDs a întrebat:

Bună! Sunt șanse ca o femeie sa rămână însărcinată in momentul terminării ciclului menstrual? Adică după ce au curs ultimele picături mai maronii? Un ciclu regulat, la 28 de zile, venit între 17-18 august.

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Nu sunt sanse!
La un ciclu regulat de 28 de zile, ovulatia se produce in ziua a 14-a, adica in mijlocul perioadei dintre 2 cicluri menstruale.
Imediat dupa menstruatie, femeia nu este fertila si nici nu ovuleaza, deci nu sunt sanse de sarcina.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

CICLUL MENSTRUAL are 4 etape:
-sangerare menstruala 3-7 zile;
-perioada infertila (durata depinde de lungimea ciclului);
-perioada fertila de 6 zile : 4 zile inaintea ovulatiei+ziua ovulatiei+o zi dupa ovulatie;
-perioada luteala/de infertilitate absoluta de 12 zile.

Deci ultima zi a CICLULUI menstrual ar fi ziua de dinaintea sangerarii menstruale, dar cred ca tu vrei sa te referi la ultima zi de SANGERARE MENSTRUALA.
Ultima zi de sangerare poate fi ziua 3 a ciclului, sau ziua 7, iar asta schimba mult datele problemei in cazul unor cicluri mai scurte.

Insa, in cazul unui ciclu perfect regulat de 28 de zile, perioada fertila este cuprinsa intre zilele 10 si 15 ale ciclului, ambele zile inclusiv (ovulatia in ziua 14), prima zi a ciclului fiind mereu si prima zi de sangerare menstruala.

De aici, poti calcula si singura zilele perioadei fertile.
In exemplul tau, un ciclu de fix 28 de zile inceput pe 17 august, a avut perioada fertila intre 26-31 aug., ambele zile inclusiv.
Iar daca a inceput pe 18 august, acelasi ciclu de 28 de zile a avut perioada fertila cuprinsa intre 27aug-1sep., ambele zile inclusiv.

Răspuns utilizator avertizat