| LupuMia a întrebat:

Buna TPU, am si eu o curiozitate si as dori cat mai multe raspunsuri pentru a-mi lua gandul asta de pe creier.
Am facut sex cu iubitul meu in penultima si ultima zi a menstruatiei, atat protejat cat si de cateva ori neprotejat, in ultimele zile ale menstruatiei pot spune ca la mine sangele lipseste, curge foarte rar si in cantitati nesemnificative, credeti ca exista riscul unei candidoze atat la mine cat si la el?
Ati mai facut sex asa neprotejat? Au aparut efecte ce v-au deranjat?
Va rog ajutati-ma cu un sfat, chiar vreau sa tratez candida din timp...
FUNDA! Va multumesc foarte mult!

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu inteleg ce lagatura are faptul ca erai pe terminarea ciclului cu candidoza?! Candidoza o poti lua in orice moment prin contact neprotejat

| sofisis a răspuns (pentru Adry05):

Si nu numai. Candida poti face inclusiv de la antibiotice.

| Annastassia a răspuns:

Nu candidoza, ci infectii ale aparatului reproducator si transmitere de boli sexuale, de la el, daca le are.

| corbulalbrosu a răspuns:

Afectiunea denumita candidoza, NU se produce/Nu apare din cauza faptului ca actele sexuale a fost intretinute in perioada zilelor de menstruatie sau a terminarii sangerarii. Bineinteles ca Exista posibilitatea ca infectarea vaginului cu ciuperca Candida Albicans sa-ti fi fost transmis de partenerul de sex in urma unui act sexual neprotejat. Candidoza vaginala poate fi considerata ca fiind o forma de vaginita, adica o inflamatie a vaginului.
Candidoza vaginala nu este considerata o boala cu transmitere sexuala fiindca exista multe cazuri in care chiar si femeile care nu sunt active sexual pot dezvolta o candidoza vaginala. Cu toate acestea, de obicei ciuperca este transmisa prin intermediul organelor genitale prin sex efectiv dar si pe cale orala, in urma sexului oral. Multa sanatate!

| LupuMia explică (pentru corbulalbrosu):

Si el poate dezvolta vreo infectie in urma unui act sexual neprotejat in aceste zile? Si daca da, ce este de facut? sa o poata trata din timp...

| Annastassia a răspuns (pentru LupuMia):

Da, poate, daca are o crapatura sau bubita pe penis, care in contact cu sangele tau menstrual, ii infecteza.