| Miscri a întrebat:

Cât de eficientă e pastila de a doua zi, escapelle? Am luat-o cam dupa 9 ore ce am făcut-o rupându-se prezervativul,după pastilă am început să mă simt obosită, trec de la o stare la alta... Poate cineva sa-mi explice ce se întâmplă?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Doar daca pastila contraceptiva Escapelle sau Postinor2 este/a fost folosita cu 1-3 zile inainte de ziua/data in care urma sa se produca OVULATIA, numai atunci eficienta ei poate fi maxima. Deci daca pastila contraceptiva este administrata corect si mai ales in primele 24 de ore de dupa ejacularea spermei in vagin intentionata sau "accidentala", (ruperea prezervativului, sex neglijent) eficienta pastilei Escapelle sau Postinor2 este de circa 95%. Eficacitatea pastilei contraceptive este maxima sau foarte mare in functie de timpul rapid de administrare, in cazul in care contactul sexual se termina in mod "nefericit", nedorit si femeia este in perioada fertila a ciclului menstrual. Cu cat este mai scurt intervalul dintre momentul contactului si momentul de administrare a pastilei, cu atât sansele de a evita aparitia unei sarcini nedorite sunt mai mari. Eficienta pastilei contraceptive depinde de timpul in orele trecute de la actul sexual neprotejat :
- In termenul de 0 - 24 de ore - are o eficacitate de 95%
- Intre 25 - 48 ore - are o eficacitate de 85%
- Intre 49 - 72 ore - are o eficacitate de 58%. Posibilitatea de a nu elimina/de a ramane sarcina, poate sa se produca doar in cazul in care sarcina exista/era deja formata in momentul administrarii pastilei contraceptive. In cazul in care din motive obiective folosirea pastilei Escapelle sau Postinor2 nu s-a putut face in primele 2 zile, se recomanda folosirea pastilei avortive EllaOne (de a 5-a zi) insa doar pe baza recomandarii, indicatiei medicului ginecolog. Starile si senzatiile resimtite, pot fi efecte adverse datorate de faptul ca ai folosit pastila contraceptiva Multa sanatate!

5 răspunsuri:
| CopilThembel a răspuns:

Si-a dat drumul in timp ce facea cu prezervativ? Daca nu. nu trebuia luata pastila

| Miscri explică (pentru CopilThembel):

S-a rupt și ia alunecat jos și si-a dat drumul în mine

| FruttiFresh300 a răspuns:

Pastila aia e o bomba pentru organism. E normal sa fii asa. O sa-ti revii curand.

| Miscri explică (pentru FruttiFresh300):

Și sunt șanse să fiu însărcinată?

| FruttiFresh300 a răspuns (pentru Miscri):

99% nu.