| lplostonyou a întrebat:

Credeti ca exista chimie intre doi indragostiti?

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Se zice ca dragostea e alcatuita de efecte chimice in corpul nostru se dezvolta diverse reactii.

| NickiMinaj a răspuns:

Pai altceva mai exista?

| DeeaBlondiii a răspuns:

Cred ca exista matematicalaughing)

| Stryder_1593 a răspuns:

Uite aici un raspuns care sper ca e bun.

Dragostea a reprezentat intotdeauna un subiect controversat. Fiecare isi doreste o relatie armonioasa, cu cat mai putine certuri si in care sa existe fidelitate. Multiple studii au aratat ca la baza sentimentelor dintre doi parteneri stau o serie de hormoni, a caror secretie scazuta duce atat la probleme relationale, dar si de sanatate.

Dorinte arzatoare

In creier se gaseste o substanta numita luliberina, ale carei actiuni constau in cresterea secretiei de hormoni sexuali. Astfel, intre parteneri se nasc dorinte arzatoare si dragostea dintre ei devine aproape de nestapanit. Este insa adevarat ca in cazul unei concentratii prea mari de luliberina pasiunea dintre cei doi devine mai mult de natura fizica, scazand romantismul relatiei. Aceste efecte au fost testate pe animalele de laborator, caroroa li s-a injectat acest hormon in creier.

Dragostea este chimie: explicatia stiintificaImpreuna pentru totdeauna!

Vasopresina are un efect asupra barbatilor mult dorit de femei, si anume fidelitatea. Adio nopti traite singure sau crize de gelozie! Acelasi efect il are asupra femeilor oxitocina. Acest hormon neurohipofizar are multiple efecte si este responsabil atat de dezvoltarea sentimentelor de dragoste cat si a celor materne, de ingrijire si protejare a copiilor. Tot acest hormon este implicat in aparitia orgasmului si a placerii, ceea ce creste dorinta ulterioara fata de partener si face ca legatura dintre indragostiti sa devina mai puternica. Expertii cred ca eliberarea de oxitocina poate fi o explicatie biologica pentru persoanele care se indragostesc, mai ales dupa ce fac dragoste. Acesti doi hormoni pot lega pe viata cei doi parteneri! Fidelitatea lor devine atat de puternica, incat ea continua chiar si in cazul in care unul din parteneri decedeaza. Acest efect a fost si el testat pe cobai. In cazul oamenilor este valabil, singura care schimba lucrurile fiind ratiunea. Cand aceasta intervine, relatia celor doi poate urma orice drum. Dar stim ca sentimentele inving orice ratiune!

Supranumitii "hormonii fericirii" se secreta in prima jumatate de an a unei relatii. Ma refer aici la endorfine. Atnci cand partenerii se atrag reciproc, eliberarea de endorfine creste. Ele mentin dorinta si pasiunea in cuplu. Din pacate, dupa un timp, secretia acestora scade, scazand si pasiunea intre cei doi, cu instalarea rutinei. Activitatea sexuala are un rol esential in aceste momente. In timpul orgasmului creierul elibereaza endorfine, care se imprastie in tot corpul si nasc acel sentiment de beatitudine. De aici si placerea de a face dragoste.

I hope i helped (^_^)

| Gabriela_3094 a răspuns:

Da, pentru ca nu te indragostesti la prima vedere de un baiat mai putin frumos. happy

| ssssss_9980 a răspuns:

Logikwinking cel mai des opusii de atragwinking daca nu ar fi kimia...nu ar mai exista niciun sentiment tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se numeste atractie fizica care depinde de tipul de relatie in care este utilizata. De exemplu intr'o relatie de tip dragoste-prietenie atractia nu sta la baza relatiei dar intr'o relatie tip dragoste-pasiune daca atractia moare si relatia va muri.