| timidu89 a întrebat:

E adevarat ca o fata care nu a avut ciclu inca nu poate ramane insarcinata? Asa sustine o fata. Daca raman la 11, 12 si 13 ani gravide, greu de crezut ca au avut sigur ciclu. Unele sustin ca au 14 chiar 15 ani si nu au avut inca.

10 răspunsuri:
| AnjaAHUI a răspuns:

Bună!

Anatomia femeii nu este ceva ce poate fi explicat succint, într-un răspuns pe TPU, dar pentru a-ți răspunde totuși la întrebare, o să mă limitez la informațiile de bază.

În primul rând, o femeie nu poate rămâne însărcinată dacă nu a avut prima menstruație. Nu există excepții. Înainte de primul ciclu, corpul femeii nu este pregătit pentru a concepe și a găzdui un copil.

În al doilea rând, primul ciclu vine între vârsta de 12 și 14 ani. Cel puțin acest interval este cel mai cunoscut. Cu toate acestea, din cauza mediului în care o fată trăiește, din cauza anumitor boli sau pur și simplu din cauza genelor, ciclul poate să vină atât la 10 sau 11 ani (în ultimul timp s-au văzut din ce în ce mai multe cazuri și la 9 ani), cât și la 16 sau 17 ani. După cum probabil ai observat, fetele se maturizează din ce în ce mai repede, atât fizic, cât și mental. De aceea, odată cu această maturizare rapidă, este normal ca și ciclul menstrual să vină în unele cazuri mai repede.

Acesta este un răspuns foarte scurt, explicația este simplistă, dar dacă te interesează să aprofundezi subiectul (ceea ce îți recomand, indiferent dacă ești fată sau băiat) poți să cauți pe internet sau într-un manual de biologie (sper să nu se fi scos acea lecție, nu mai sunt la curent cu structura manualelor).

Multă sănătate și sper că a fost de folos!

| Cocossparangeta a răspuns:

Nu poti ramane insarcinata daca nu ai ciclu pentru nu se produce ovulatia, adica persoana respectiva nu are o perioada fertila in care ar putea ramane insarcinata.
uite aici un site poate te ajuta sa intelegi mai bine ori mai poti cauta pe net: http://www.contraboli.ro/ciclul-menstrual-si-ovulatia-pe-intelesul-tuturor/
bafta :)

| DemonLord a răspuns:

Vârsta de 10-12 ani e generala, sunt și cazuri de pubertate prematura sau întârziată.

| Spo0ky a răspuns:

O fata nu poate ramane gravida daca nu a avut ciclu. Varsta si frecventa la care apar ciclurile difera extrem de mult de la caz la caz. In special la inceput cand ciclurile sunt neregulate putand avea perioade de mai multe luni intre cicluri. Unele au primul ciclu la 15 ani altele chiar si la sub 10 ani.
Fetele in general sunt un mister nedescifrat
Aici este pagina de wikipedia cu cele mai tinere mamici, primele pot fi eronate ca is din alte epoca, sau tari subdezvoltate de unde informatiile au o credibilitate mai mica, in josul paginii gasesti cazuri din secolul 21 Usa.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_youngest_birth_mothers

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Greu de crezut ca au avut sigur ciclu.
Chiar dacă e greu de crezut, au avut.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Interesant sa vad toate aceste raspunsuri...

DA, o fata poate ramane insarcinata inainte de prima menstruatie deoarece poate exista ovulatie inainte ca fata sa experimenteze menarha si cu toate ca exista sanse foarte mici ca asta sa se intample si acest lucru este o raritate din cauza calitatii ovulului, s-au intalnit cazuri de acest gen.

In plus, celor mai multe fete, menstruatia le vine pentru prima oara intre varstele de 12 si 14 ani, insa in general, menarha poate sa apara oriunde intre 9 si 17 ani.

| corbulalbrosu a răspuns:

Este stabilit stiintific si medical ca in proportie de peste 96-98% PRIMUL OVUL care este eliberat pentru prima data in viata unei fetite, cu cca. 14 zile inainte de a avea loc PRIMA MENSTRUATIE (menarha), este un OVUL NEVIABIL, fiindca este un ovul IMATUR lipsit de NUCLEU.
Din acest motiv si in cazul in care ajunge sperma in vaginul fetei respective in zilele din proximitatea procesului ovulator, NU se poate forma sarcina fiindca un astfel de ovul imatur deci neviabil fiindca lipseste NUCLEUL, este IMPOSIBIL sa poate fi fecundat de catre spermatozoid. Fecundatia reprezinta unirea celor 2 nuclee.
In concluzie raspunsul CORECT in privinta posibilitatii de a se putea forma sarcina in situatia invocata este NU/IMPOSIBIL in proportie de peste 98%.
Multa sanatate!

| timidu89 explică (pentru corbulalbrosu):

Si atunci cum au ramas gravide fetite de 8-9 ani? Bine sunt si de 5-6 ani dar in Africa la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20. Cel mai probabil necredibile informatiile fiind asa de vechi.

| Emilian65 a răspuns:

Da, daca nu a avut sau nu are ciclu menstrual, nu poate sa ramana gravida.

| Jassmina a răspuns:

La unele fete pubertatea debuteaza la 11 ani, iar daca nu au cunsotinte generale sa poata intelege ca joaca cu un penis in erectie le poate aduce sarcini nedorite, atunci se intampla si ghinionul sa ramana gravide.
Intr-adevar, nu se poate ramane gravida daca nu exista menstruatie si ovulatie.
Menstruatia este mostenita ereditar si poate debuta la orice varsta intre 13 si 17 ani, dar sunt si situatii de exceptie, cand fetita este foarte dezvoltata hormonal si ciclul ei putand sa debiteze mai devreme, cu 1-2 ani.