| Marius41 a întrebat:

Fetelor, băieților, femeilor, bărbaților nu credeți ca e ceva anormal ca sexul sa se întâmple in afara căsătoriei? De ce intreb așa ceva?…Pentru ca mi de pare o mare prostie sa faci sex in afara căsniciei și pe deasupra nu este nici moral și nici creștinește. Eu consider ca principala chestie e ca sa te căsătorești crestineste, in funcție de religia fiecăruia și abia apoi sa faci sex sau dragoste sau cum ii zice fiecare. Voi ce ziceti?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu pricep un lucru. Ce va place atat de mult sa schimbati partenerii, in cazul ca daca cu primul nu a mers, te duci si cauti in alta parte? Adica te-ai culcat cu primul, nu a mers relatia, o iei de la capat cu altul, inclusiv sa te culci si cu asta. Iti bati joc de corpul tau. Nu ti-e putin scarba ca te-ai culcat cu mai mult de unul intr-o viata? Mie mi-ar fi. Eu am 34 de ani si sunt virgina si nu regret nimic. Eu una chiar sunt mandra ca mi-am invins "instinctul ala animalic" pe care tu il asemeni cu nevoia de apa sau hrana. Pentru ca am ceva numit PRINCIPII si VALORI. Se poate trai bine mersi si fara sex.

59 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Mie mi se pare o prostie sa te casatoresti inainte de a simula convietuirea cu persoana respectiva.
Te vezi cu ea rusinat, vorbiti despre voi lucruri care nu se pot verifica, va casatoriti oficial si crestineste, apoi realizati ca intre voi nu exista atractie trupeasca deloc, sau unul vrea sabii si topoare in pat, iar celalalt doar atingeri usoare si poezii de Eminescu.
In realitatea mileniului 3, crestinismul nu mai are nici o baza, iar relatiile au nevoie de compatibilitate pe plan intelectual, moral, cultural si sexual.
Poti avea norocul sa respecti credinta si sa nimeresti partenerul perfect fara sa-i dai cep inainte (aluzie la pepeni), dar uitandu-ma la rata divorturilor inclusiv printre credinciosi, si mai ales la rata persoanelor implicate in adultere, prefer sa dau "cep" cu metode corecte de precautie, decat sa trec prin divorturi sau casnicii care ma destabilizeaza, in loc sa-mi faca viata mai frumoasa.
Doamne ajuta la toata lumea!

| Wr3nch a răspuns (pentru Marius41):

Doar faptul ca a fost folosita sute de ani pentru a controla masele. Cate masacre au crestini in numele Domnului in timpul cruciadelor? Sau crima nu e crima daca o face in numele zeului in care crezi?

| Teddy1517 a răspuns (pentru Wr3nch):

De ce e rea crima, mai exact? Ca vad ca o cam acuzi.

| Teddy1517 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Hmm. In mileniul 1 si 2, relatiile nu aveau nevoie de compatibilitate? Si daca crestinismul nu mai are o baza in mileniul 3, ce anume nu mai are baza?,, O poti face, suntem in mileniul 3 deja". I-ai spune aceasta fraza si unui canibal care isi manifesta dorinta sa manance un bebelus? Sau ce anume ramane si cine decide asta?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Teddy1517):

In mileniul 2, lumea era foarte simpla, mai ales in zonele comuniste si/sau rurale. Nu era nevoie de compatibilitate, mai ales daca se mergea pe schema dobitocismului ortodox, cum ca femeia e animal la casa omului, si trebuie sa aplece capul in fata barbatului, care face orice cu ea, daca sunt casatoriti si nu e zi de post.
Noi, ateii, le mai si respectam.
Prea multe nu cred ca putem discuta noi doi, din moment ce mai sus intrebi "de ce e rea crima", in conditiile in care chiar si "Dumnezeu" are o porunca clara ce interzice crima, iar dupa legile unui crestin, poruncile trebuie respectate, nu cercetate.
Ziua buna!

,,iar dupa legile unui crestin, poruncile trebuie respectate, nu cercetate." Cu alte cuvinte,, crede si nu cerceta". Multi atei vad ca si-au luat drept motto cuvintele lui Celsus. Conform Bibliei, absolut totul trebuie cercetat. Te intreb si pe tine(fara sa am speranta la un raspuns): deci de ce e rea crima? Din cauza ca Dumnezeu a poruncit,, sa nu ucizi"? Pai inseamna ca admiti ca Dumnezeu exista prin asta. Alege alt raspunswinking

Nu pentru ca Dumnezeu... Dar as avea pretentia sa crezi tu, daca esti credincios.
Eu accept si respect drepturile internationale ale omului si constitutiile statelor pe teritoriul carora traiesc. Se potrivesc valorilor mele.
Cu alte cuvinte, sunt un cetatean civilizat.
Iar daca ar fi sa ma compar cu valorile morale impuse de crestinism, sunt cel putin in grafic, in ceea ce priveste comportamentul meu.
Voi, ultra-ortodocsii autoproclamati, sunteti in majoritate mai rautaciosi si cu mai multe greseli "pacate" decat majoritatea ateilor. Daca ati trai fix cum si-ar dori "Dumnezeu" si este exemplificat in Biblie, discutia noastra nu ar avea loc, ati fi niste persoane minunate si nu v-ati uita in blidul celuilalt.
Dar voi sunteti niste incuiati manipulati de credinta URSS-ista, nu niste adepti ai spiritualitatii. Manifestarile voastre nu sunt deloc in ton cu valorile pe care le promova, odata, crestinismul.

,,Eu accept si respect drepturile internationale ale omului si constitutiile statelor pe teritoriul carora traiesc. Se potrivesc valorilor mele." Cu asta ai spus tot. Drepturile omului, valoarea vietii, acestea sunt date de Dumnezeu si nu ar trebui sa existe in worldview-ul ateist(totusi exista, furate de la creationisti). La sfarsit, fiindca probabil ti-ai dat seama de smecherie, ai adaugat ca le respecti doar fiindca se potrivesc valorilor tale. Iar in caz ca fiecare are dreptul la valorile lui, ultimul paragraf in care spui ca noi suntem incuiati, manipulati, etc., sau ca noi nu ne comportam asa cum vrei tu, e de aruncat fix in recycle bin si apoi sters repede de acolowinking Pe ce baza judeci tu valorile NOASTRE, cu valorile tale? Nu are niciun sens ce spui.

Nu le judec, spun ca nu le aveti. Valorile pe care ar trebui sa le aveti, tocmai dupa regulile voastre.

Bun. Multi din cei care isi spun crestini nu traiesc conform valorilor crestine. Si ce-i cu asta, pana la urma? Nu e o dovada ca crestinismul nu e adevarat exact cum faptul ca multi atei nu fura, nu mint, nu ucid, etc. nu e o dovada ca ateismul e falswinking

Am zis undeva ca e fals crestinismul?
Nu.
Am dat de inteles ca nu cred in el, si am mai spus ca nu are o baza in realitatea mileniului 3. Stiinta si istoria recenta ne departeaza tot mai mult de conceptul divinitatii, prin dovezile pe care ni le prezinta.
Dumnezeu asta ar face bine sa mai trimita un Iisus, sau sa se invete cu niste comunicate de presa, daca vrea sa-l mai ia cineva in seama.
Nici macar preotii lui nu mai par constienti de prezenta lui. Pardon, de "atotprezenta" Lui.

E foarte interesant, fiindca pe mine stiinta si istoria ma apropie tot mai mult de Dumnezeu, dat fiind ca tot ce face stiinta e sa dovedeasca necesitatea existentei unui Creator.

| anonimuIl a răspuns:

Nu e bine ca să nu se facă sex înainte de căsătorie.

| Wr3nch a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca sa ramai virgin e principii si valori... mai bine recunosti ca nu te-a vrut nimeni laughing

| anonimuIl a răspuns:

Iuli444 -E foarte bine să ai 34 de ani și să fi virgină.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Wr3nch):

Nu, boola bleaga ce esti, EU n-am vrut pe nimeni.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Sa intelegem ca pana la anii astia nu ai auzit de potrivire, si nu ai facut sex decat cu una, si nu stii ce e aceea?! Ca logic, altfel nu se explica, dincolo nuantele de usor fanatism religios.
Dar daca ai vreo 14 sau 16 ani e de inteles.

| anonimuIl a răspuns:

Iuli444 - Te-am blocat de acum 2 luni.

| anonimuIl a răspuns:

Iuli444 - Sigur o să rămâi virgină toată viața.

| anonimuIl a răspuns:

Iuli444 - Să nu mai vorbești urât cu bărbații.

| mihai69 a răspuns:

Nu.

| Marius41 explică (pentru anonimuIl):

Nu vreau sa tin partea lui nimeni însă dacă nu Cunoști persoana de ce îți place sa jignești?…ti-a făcut ceva?…chiar crezi ca dacă la anii ei ești bolnav/a mintal sau cum zici tu?…de ce consideri așa ceva? ..pentru faptul ca trăim intr-o societate denaturată lipsită de valori și principii? ce rau poate fi dacă ești virgin/a. Nu zic ca sunt consecințe dacă la anii aia ești încă virgin/a, dar sunt consecințe mult mai grave dacă faci sex înainte de căsătorie, și despre asta era vorba nu despre unu/una altul/alta. De ce atunci când nu ne convine o persoana sau răspunsurile unuia/uneia repede sărim sa jignim?…stiai ca frustrările unuia/uneia care a făcut sex cu mai mulți/multe înainte de căsătorie repercutează cu cât înaintezi in vârsta?…dacă nu știi vei afla…

| Marius41 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

O sa trimită dar nu când vrei tu…. aici nu vb de știință și creștinism ci de sex înainte de căsătorie sau dupa…nu intru in polemici și nu jignim

| Wr3nch a răspuns (pentru Teddy1517):

Problema cu unii crestini e ca sunt ca veganii. Vor ca "valorile" lor (pe care le scot atat de mult in evidenta ca e penibil) sa fie ale tuturor.

Daca Marius si Iulia vor sa moara virgini e treaba lor, dar sa nu vina sa ne propage noua idea ca ar trebui sa facem la fel. Ca noi nu am facut posturi despre cat de util e sa stii ca esti compatibil sexual cu cineva inainte de căsătorie, nu sa descoperi dupa ca sunteti ca apa si uleiul.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Marius41):

Singurele dezavantaje ale sexului înaintea căsătoriei sunt "păcatele" considerate de credincioși, de aia se pune problema luării în serios sau nu a legendelor religioase.
Dpdv științific, condițiile sunt ca sexul să fie făcut de comun acord, după atingerea maturității fizice, cu respectarea unor reguli de igienă/protecție.
Statutul civil e un moft băbesc.

| Marius41 explică:

Stii ce nu stau sa citesc toate balivernele..auzi acolo cum sa faci…la 49 de ani.e nasol dacă scrii așa ceva etic și moral sa faci sex in afara căsătoriei, și e și pacat. Ca aiavantajul ca ești experimentat?…și ce?…poți fi impreuna după căsătorie cu persoana cu care te căsătorești, Creșteți impreuna. Nimeni nu s-a născut învățat sa facă sex.și am zis undeva părerea mea și ce mi se pare normal, chiar dacă unii considera ca e anormal sa faci sex doar după căsătorie.

| anonimuIl a răspuns (pentru Marius41):

Fiecare face ce vrea înainte de căsătorie.

| NoNameUniverse a răspuns:

Ce frumoasă ar fi viață dacă am avea toți aceeași inimă, creier, instinct, patimă... aceeași conduită.dar nu suntem la fel, unii se găsesc in situații ciudatele, bipolare... Involuntare, nu premeditate

| NoNameUniverse a răspuns (pentru anonim_4396):

Mda....probabil mediul in care trăiești a influențat la abordarea ta vizavi de sex și relațiile,.