|

Fumatul in timpul sarcinii chiar afecteaza fatul, sau este doar un zvon?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu, nu e un zvon, e o cruda realitate. Copii nascuti din mame fumatoare sunt in general mai slabi si mai mici la nastere si mai prostuti de-a lungul vietii (creierul li se dezvolta prost in timpul sarcinii). In plus, multi au malformatii mai ales cardiace si unii au mari probleme respiratorii la nastere, probleme care pot duce la sechele extrem de grave.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ia spune tu daca ai fi inchisa intr-o camera care e aproape cat tine de inalt si de lata si ai avea fum de jur imprejur ti-ar fi bine? Nu cred. Ceva de genu simte fatul. A good advice:Stop smoking.Smoking kills you and other peoples who you love

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Eu cred ca e un zvon.Mama mea fuma pachete intregi de Carpati fara filtru straight face cu mine in burta ei(era tanara, nu stia ce-i bine si ce nu...). M-am nascut la timp, nu am avut nicio problema grava de sanatate.big grinPana in prezent sunt multumit de mine, nu am avut nicio problemahee hee

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da il afecteaza daca fumezi mult. daca doar asa 1-2 pe zi nu se intampla nimic, stiu pentru ca o cunostinta de-a mea a fumat in timpul sarcinii destul de mult, dar copilul este sanatos si frumos, dar totusi sa nu exagerezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Afecteaza.
Copiii mamelor fumatoare au la nastere o greutate mai mica si, prin urmare, au mai putine sanse sa scape de infectii si alte afectiuni. De asemenea, fumatul creste riscul nasterilor premature. S-a constatat o ingrosare a placentei la fumatoare, cu un risc crescut de placenta praevia.
Apare de asemenea riscul de avort spontan la femeile fumatoare.

[ Stiu si un caz real laughing ]

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

M-ati cam speriat, cred ca o sa ma las de fumat! Gata. Dar eu nu fumez de placere, fumez cand sunt stresata sau suparata. Dar mai bine sa imi fie copilul sanatos decat sa il chinui, pentru un viciu!
Va multumesc pentru sfaturi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează