anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, am o problema, îmi e frica ca sunt gravida de la heavy petting doar pentru ca mi-am simțit prietenul umed iar după m-am atins, deși sunt virgina mi-a venit menstruatia in fiecare luna de când am început sa suspectez, chiar exista șansa sa fiu?

6 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care procesul sangerarii menstruale periodice a avut loc de fiecare data la momentul reiesit prin calcul sau a observatiilor anterioare, este cu totul IMPOSIBIL sa existe o sarcina implantata in uterul tau, adica sa fii insarcinata.
MENSTRUATIA : reprezinta prima etapa, si anume cea prin care incepe ciclul menstrual
Femeia poate sa ramana insarcinata numai in anumite zile din cadrul fiecarui ciclul menstrual si anume in zilele care apartin PERIOADEI FERTILE in fiecare ciclu/luna. Ciclul menstrual începe in prima zi a sangerarea menstruale.
Ciclul menstrual IDEAL durează aproximativ 28 de zile : insa
unele femei pot sa aiba au un ciclu mai scurt, altele unul mai lung. De regula ciclul menstrual are lungimea cuprinsa intre MINIM 21 zile (cel mai scurt ciclu ovulatoriu) si 35-42 de zile.
Unele femei au un ciclu menstrual de tipul neregulat si in acest caz de fiecare data, lungimea ciclul lor este diferit ca numar de zile intre 2 menstruatii. Durata ciclului menstrual al aceleasi femei se poate modifica/schimba in deciursul vietii sale. De asemenea in perioada pubertatii, ciclul menstrual poate fi deseori, sau de obicei mai mult sau mai putin neregulat.
OVULATIA
Cu aproximativ 14 zile inainte de ziua de incepere a urmatorului ciclu menstrual (a menstruatiei urmatoare), are loc procesul de ovulatie prin care un ovul viabil (maturizat) este eliberat din ovar.
Dupa ovulatie, ovulul se deplaseaza prin trompa uterina pana in uter in decurs de 4-5 zile dupa ovulatie, ovulul ajunge în uter. Daca ovulul este fecundat de catre un spermatozoid in prima zi de dupa eliberarea din ovar, uterul se va pregati pentru pruducerea procesului de nidatie, implantarea ovulului fecundat in tesutul mucoasei uterine denumita ENDOMETRU.
FECUNDAREA OVULULUI
Femeile pot sa ramana insarcinate (gravide) daca un spermatozoid fecundeaza ovulul viabil, proces posibil sa se realizeze in primele maxim 24 ore de dupa eliberarea ovulului maturizat din ovar. De cele mai multe ori, acest lucru are loc in urma unui contact sexual neprotejat intretinut cu un barbat. Daca partenerul de sex ejaculeaza sperma in vagin in una sau in toate cele 4-5 zile ale perioadei fertile a ciclului menstrual, in acel caz spermatozoizii trec din vagin in uter si avanseaza prin trompele uterine pana in preajma celor 2 ovare. Veti ramane insarcinata daca :
-- Un spermatozoid patrunde in ovul si ll fecundeaza prin unirea celor 2 nuclee
-- si ovulul astfel fecundat se implanteaza cu succes in masa tesutului care formeaza mucoasa care acopera peretele uterului. Ovulul implantat va incepe sa creasca si sa se dezvolte in perioada urmatoarelor aproximativ 9 luni.
Nu se va mai produce sangerarea menstruala in timpul evolutiei sarcinii. Cu toate acestea, unele femei pot avea sangerari extrem de slabe in primele 2 - 3 luni de sarcina, insa aceste sangerari sunt total/complet diferite de adevarata sangerarea menstruala normala.
Posibilitatea de a rămane însarcinata se poate produce numai in cele 5-6 zile ale perioadei fertile a fiecarui ciclu menstrual. Ovulul ''traieste''/este VIABIL numai o singura zi (maxim 24 ore), in timp ce spermatozoizii pot trai uneori pana la maxim 5 zile. Din acest motiiv femeia este fertila timp de aproximativ 4 zile inainte de ovulatie + ziua ovulatiei si partial in ziua urmatoare. Daca ovulul NU a fost fecundat, atunci in zilele urmatoare moare si dispare din uter dupa circa 4-5 zile si astfel pana in momentul in care va incepe urmatoarea menstruatie, femeile nu mai sunt fertile si astfel devine imposibil sa se mai poata forma sarcina.
PRODUCEREA URMATOAREI MENSTRUATII indica lipsa sarcinii.
Daca ovulul nu este fecundat, atunci din uter dupa trecerea a circa 14 zile cat tine perioada LUTEALA, va fi expulzata mucoasa uterina : ENDOMETRUL. Sangele menstrual reprezinta un amestec format din sange, resturi te tesut, fragmente de vase de sange rupte, celule epiteliale moarte/descuamate de pe uter, enzime, prostaglandina, substanta anticoagulanta, etc. amestecul de sange menstrual este eliminat din corpul femeii prin vagin. Menstruatia se manifesta pe durata a minim 2-3 zile si maxim 7-8 zile. Din acest moment incepe de fapt un nou ciclu menstrual si intregul proces descris se repeta ciclu dupa ciclu.
https://www.zanzu.de/......sarcinata/
Multa sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă ai avut menstruație și s-a desfășurat ca și în celelalte luni, nu ai cum sa fi rămas însărcinată.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Poți sa îmi scrii și în privat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă nu a avut loc penetrare și ejaculare în vagin, cum sa îți faci griji ca ramai?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă au trecut câteva luni... probabil îți dădeau seama până acum dacă era vorba de o sarcină.

| PaulCos a răspuns:

Am sa incep sa numar genul asta de intrebare. Sunt curios de cate ori apare. Cred ca noua propaganda despre contaminare si virus a "contaminat" mintile goale si vidate, nascand o analogie intre spermatozoid-ovul si contaminare de la o distanta "nesociala" sau "nedistanta sociala" mai mica de 1, 2 sau 3 metri.