| elenaionescu a întrebat:

Hey am nevoie de ajutor!
deci azi prietenul meu a bagat o odată în mine (înainte de asta nu am făcut sex) cum credeți as putea rămâne însărcinată?
e stupid dar oricum imi cam fac griji!

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Si a meritat tot riscul, pentru acea secunda cat a bagat-o?

| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru informarea ta corecta trebuie sa stii/sa afli ca sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM sau din ORICE si cu atat mai putin chiar si... din NIMIC, asa cum crede inca foarte multa lume. Fiecare fata/femeie dar si baiat/barbat indiferent de varsta lor, care au ajuns/sunt in momentul sa-si inceapa viata sexuala, in mod normal ar trebui sa fie deja precis informati, pentru a sti/a cunoaste foarte exact intregul proces si ''mecanism'' prin care se produce procreerea : formarea/producerea sarcinii. Fiindca iti lipsesc informatiile corecte si necesare, trebuie sa stii ca pentru a se forma sarcina, in mod OBLIGATORIU trebuie sa fie intrunite si indeplinite minim 2 CONDITII necesare, cu precizarea ca acele 2 conditii trebuie sa se produca in acelasi timp, concomitent si anume :
1-) In primul rand trebuie sa stii ca femeia poate sa ramana insarcinata numai in cazul in care actul sexual (masturbarea) are loc in una sau in toate cele 4-5 zile ale PERIOADEI FERTILE, cea situata inaintea zilei de ovulatie, sau fix in ziua ovulatiei atunci cand apare OVULUL VIABIL in uter. Doar in acel caz si numai in acel moment se poate produce fecundarea ovulului de catre un spermatozoid care poate sa provina NUMAI din sperma, deci NU poate sa provina din lichidul preejeculator.
2-) Sarcina poate lua nastere NUMAI in cazul in care in mod cert sigur (si obligatoriu) sperma ajunge IN VAGIN, indiferent care ar fi cantitatea de sperma care a ajuns in vagin, sau de locul din interiorul vaginului unde a ajuns sperma.

Fiindca NU ai precizat in ce moment al ciclului menstrual a avut loc penetrarea de care ai amintit, nu se poate formula un raspuns precis si mai ales obiectiv.
De aceea te sfatuiesc sa citesti cu atentie si urmatorul raspuns :
Este binecunoscut faptul ca ciclul menstrual este format din 2 perioade INFERTILE si o PERIOADA FERTILA, dar acestea pot fi stabilite numai daca este cunoscut cat mai precis STRUCTURA ciclului menstrual. Stabilirea structurii ciclului, a perioadelor infertile si a celei fertile se poate face doar in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT. Structura se prezinta dupa cum urmeaza :
-- CICLUL MENSTRUAL reprezinta o perioada de timp. Un ciclu menstrual complet reprezinta numarul total al zilelor cuprinse, situate intre 2 prima zi de pornire a 2 menstruatii consecutive.
-- Lungimea MENSTRUATIEI ca numar de zile, indiferent ca se produce pe durata a numai 2-3 zile sau sangerarea tine 7-8 zile, NU prezinta si nici NU are vreo importanta sau vreo relevanta din simplul motiv ca reprezinta doar o etapa nesemnificativa a ciclului menstrual.
In cazul in care ciclu menstrual care are lungimea mai mare de 23-24 de zile, atunci ciclul este format din 4 perioade distincte dupa cum urmeaza :
1.) -- CICLUL MENSTRUAL incepe cu prima perioada a sangerari MENSTRUALE care poate avea lungimea intre 2-3 sau 7-8 zile,
2.) -- este urmata de a 2-a perioada care poate sa aiba un numar variabil de zile (depinde de lungimea ca numar de zile a ciclului menstrual) cea care reprezinta si corespunde perioadei de INFERTILITATE RELATIVA. Aceasta perioada poate sa aiba orice numar de zile cuprins intre 0 si pana in 5-10 zile in majoritatea cazurilor, dar poate sa aiba si mai multe atunci cand ciclurile au lungimea mai mare de 35 de zile,
3.) -- urmatoarea parte a ciclului menstrual este reprezentata de PERIOADA FERTILA, cea care are o durata de 5-6-7 zile in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT si abaterea lungimii fata de un anumit numar de zile nu este mai mare de +/- 1 sau 2 zile. Este singura perioada a ciclului in care se poate forma sacina.
4.) -- ciclul menstrual se termina cu a 4-a perioada care este ultima si reprezinta PERIOADA de INFERTILITATE ABSOLUTA a ciclului, care are intotdeauna lungimea fixa de 14 zile. Acestea sunt zilele total infertile, cele in care este cu totul IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina, chiar si daca sperma ajunge in vagin in fiecare zi din aceasta perioada.
Rezulta ca singura perioada in care se poate forma SARCINA este cea de 5-7 zile adica cea a PERIOADEI FERTILE cea pe care o poate stabili/calcula orice femeie care are ciclul REGULAT.
In toate zilele care apartin de prima din cele 2 perioade adica cea situata imediat dupa menstruatie, perioadei INFERTILITATII RELATIVE, d.p.d.v. teoretic formarea sarcinii in aceasta perioada este IMPOSIBILA in proportie de peste 95-97%, chiar si in cazurile in care sperma este ejaculata in vagin.
Iar in ultima perioada a ciclului, cea a INFERTILITATII ABSOLUTE formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA.
Trebuie mentionat faptul ca in toate perioadele mentionate si precizate atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea forma sarcina exista numai/doar atunci cand SPERMA (reala, autentica, adevarata) este ejaculata in vagin in mod intentionat sau ajunge din greseala in vagin prin masturbarea cu degetele manjite cu sperma.
Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Nu poti sa ramai gravida.