| Andreea1095 a întrebat:

Mă aflu în prima săptămână după terminarea menstruației și aseară am avut un contact neprotejat cu prietenul meu.El a finalizat în exterior și s-a șters cu un șervețel umed apoi la 3-4 minute după a avut loc un alt contact și abia după acesta am făcut dus.Din câte știu eu în prima săptămână după menstruatie și în ultima înainte de venirea ei șansele sa se prindă o sarcina sunt mai mici. Într -un procent care ar fi șansa unei sarcini?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a ti se putea oferi un raspuns corect care sa rezulte dintr-o analizare corecta a situatiei prezentate trebuie sa prezinti date precise, exacte, sigure pe zile, deci nu asa cum este prezentata intrebarea. Trebuie sa stii ca CICLUL MENSTRUAL incepe din prima zi a menstruatiei si se termina in ziua de dinaintea zilei de incepere a urmatoarei menstruatii. Din acest motiv este strict necesar sa fie cunoscute; 1. ) data la care a inceput menstruatia, 2.) data la care ar urma sa se produca viitoarea menstruatie, 3. ) data exacta la care a fost intretinut sexul, 4.) care este lungimea ciclului menstrual si careeste tipu/caracteristica aceseia adica REGULAT sau NEREGULAT. Doar stiind aceste date precis/exact se poate oferi un RASPUNS AVIZAT, fiindca in caz contrar se pot pronunta doar pareri si/sau presupuneri subiective fara nici-o valoare reala. Cele 2 perioade NEFERTILE si cea FERTILA a ciclului menstrual depinde in primul rand de lungimea acestuia si de caracteristica de a fi REGULATA. Dupa modul in care ati procedat trebuie sa stii si sa fii absolut convinsa ca in mod absolut sigur in vaginul tau a ajuns suficient de multa sperma pentru a putea da nastere unei sarcini. Intotdeauna fara exceptie dupa ejaculare in uretra ramane sperma care dupa trecerea a 5-10 minute intra intr-un proces de fluidizare, devenind lichida si se scurge din penis pe nesimtite. acea sperma poate fi eliminata/indepartata din uretra doar prin urinare, fiindca urina o "spala" si aciditatea urinei omoara spermatozoizii. Numai in cazul in care ciclul tau menstrual este mai scurt si are mereu in jur de doar 24-25 de zile, doar atunci ar exista posibilitatea ca sexul amintit sa fi avut loc in perioada fertila si in acest caz sa existe si posibilitatea de a se putea forma chiar si o sarcina. Multa sanatate!

12 răspunsuri:
| Noreasontosimle a răspuns:

Sunt șanse mici, nu ai de ce sa îți faci griji. Dar data viitoare fa dus imediat, e mult mai sigur...

| Necunoscut112 a răspuns (pentru Noreasontosimle):

Să facă ea dus imediat? Care e relevanta?

| seth2016 a răspuns (pentru Necunoscut112):

E vorba de mitul dusului dupa sex. Mitul urban spune ca te protejezi asa de sarcina. Arata ignoranta in materie de metode contraceptive.

E de ras. Unele fete alearga la dus imediat dupa orgasm in loc sa se relaxeze un timp langa partener.

| Noreasontosimle a răspuns (pentru Necunoscut112):

M am exprimat greșit. Sa facă amândoi dus

| MishuD a răspuns:

Destul de mari, la 7-14 zile dupa menstruație este perioada fertilă, dar asta depinde de lungimea ciclului tău si alte lucruri de genul ăsta. Mergi la um ginecolog si vei primi toate informațiile pe care le vrei. Bonus; iti poate face și teste de sarcină.

| mihai69 a răspuns:

Mă tem că ești în perioada fertilă, iar el a avut destulă spermă „pe țeavă" cât să lase și vreo trei femei gravide. Fă un test de sarcină peste vreo trei săptămâni.

| ywar a răspuns:

Ne trebuie video cu partida de sex si pe urma spunem procente si tot ce trebuie. Ofer si lectii particulare.

| DeathIncarnate a răspuns (pentru ywar):

laughingde acord cu tine

| seth2016 a răspuns:

Daca folosesti dusul ca metoda contraceptiva afla ca nu e cea mai buna idee. Sperma intra in cervix destul de repede, iar daca nu a intrat inca poti sa o impingi spre cervix.

Metoda calendarului, pe care nu sunt sigur ca o stapanesti, are o rata de esec, in general, intre 1% si 25%. La cei care o practica perfect rata de esec este intre 1% si 9%. Ambele date pentru primul an de folosire a metodei. Datele pot fi diferite in functie de studiu, tara etc.

Rata de esec este mai mare la cei care practica sex inaintea ovulatiei si mai mica la cei care o practica dupa ovulatie.

Nu am gasit date despre combinarea acesti metode cu coitus interruptus. De altfel coitus interruptus este practicata destul de rar in tarile civilizate. Poate mai des la noi din cauza ignorantei.

Coitus interruptus are o rata de esec intre 4% si 19%, dupa unii sau altii.

Ca sa iti dai seama daca poti ramane insarcinata ar trebui sa notezi data de inceput (ziua in care a inceput menstruatia) si data de final (ziua inaintea inceperii urmatoarei menstruatii) pentru mai multe cicluri menstruale, sa zicem 6-8-10 cicluri.

Din durata ciclului menstrual cel mai scurt se scad 18 zile ca sa afli cea mai probabila prima zi a perioadei fertile.

Din durata ciclului menstrual cel mai lung se scad 11 zile ca sa afli ziua cea mai probabila a ultimei zile fertile.

In cazul tau, daca presupunem ca ciclul tau are 28 zile si este regulat ca ceasul atomic, prima zi fertila ar fi ziua 10 si ultima zi fertila ar fi ziua 17.

Ar mai fi de adaugat ca spermatozoizii pot trai pana la 5 zile (fara sa stie precis). Din aceasta cauza sexul neprotejat inainte de ovulatie e mai riscant. Ovulul traieste o zi, doua. Ovulatia are loc de obicei cu 14 zile inainte de inceperea menstruatiei, indiferent de lungimea ciclului menstrual. Uneori se elibereaza si al doilea ovul, de ex. la o zi dupa primul.

Pentru un risc mai mic de sarcina nedorita metoda calendarului se foloseste impreuna cu masurarea temperaturii bazale, testul de ovulatie sau verifcarea mucusului cervical.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din moment ce nu a "finalizat" in interiorul tau nu cred ca ar trebui sa iti faci griji. Totusi daca iti doresti sa fi mai linistita fa un test de sarcina peste o saptamana, ca sa fii sigura. Nu e asa scump, vreo 10 sau 15 lei.

| VsM a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am terminat in interiorul iubitei mele si am avut foarte mare noroc ca nu a ramas insarcinata de atunci nu o sa mai risc si o sa folosesc prezervativele happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru VsM):

Exista si cazuri fericite. Stii cum se spune better safe than sorry.