| Alexandra776 a întrebat:

Salut.
Am aproape 16 ani si de vreo 3 saptamani mi-am început viata sexuala. Am o relatie de 10 luni si m-am simțit pregătită pentru a face acest pas. Contactul sexual este mereu protejat, dar as vrea sa iau pastile anticonceptionale pentru a fi mai sigura. Prezervativul se mai poate rupe.
Eu am controale endocrinologice la 3 luni deoarece menstruactia mea este neregulată. Doctorita mi-a spus ca am mici chisturi ovariene si mi-a prescris duphaston. Viitorul control este peste o luna jumăte si ma gândeam să-i spun doctorului sa-mi prescrie pastile anticonceptionale care sa-mi poată regula menstruactia si care sa prevină o sarcina nedorită.
Ce parere aveti?
Poate sa-mi prescrie pastilele chiar daca nu merg cu vreun părinte la control? Pana acum am fost mereu singura la control si nimeni nu mi-a obiectat nimic.
Fara răspunsuri la mișto va rog.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In legatura cu ANTICONCEPTIONALE trebuie precizat neaparat, cu scopul de a fi cunoscut faptul ca NU exista anticonceptionale MAI BUNE sau MAI SLABE, pastilele anticonceptionalele trebuie sa fie POTRIVITE pentru a se ''integra/mula'' cat mai perfect pe activitatea hormonala proprie a organismului fiecarei femei in parte. Pastila AC este considerata ca fiind printre cele mai sigure si eficiente metode contraceptive care poate fi folosita practic de orice femeie fiindca pastila AC folosita corect ii garanteaza/ofera o eficienta este de peste 99% impotriva formarii sarcinii si este eliminat si riscul de a se produce ''accidentele'' care apar des in cazul folosirii prezervativului. Conform statisticilor efectuate pe plan mondial, prezervativul garanteaz o eficienta statistica de circa 84-85% si din acest motiv se apreciaza/considera ca din acesta privinta este o metoda contraceptiva cu risc destul de mare comparativ cu alte metode contraceptive existente/folosite la ora actuala. INSA ATENTIE, trebuie cunoscut faptul ca aceasta metoda contraceptiva, obtinuta prin folosirea pastilelor AC este indicata/permisa sa fie folosita numai dupa ce a fost efectuata o consultatie ginecologica prealabila chiar si sumara, care consta in palparea profesionala a sanilor, in efectuarea testului privind viteza de coagulare a sangelui, 2-3 analize hormonale necesare efectuate de catre medicul ginecolog. Pe baza rezultatelor care se obtin medicul schiteaza PROFILUL HORMONAL propriu/unic cu ajutorul caruia reuseste in deplina cunoastere si siguranta sa aleaga tipul de AC potrivit de a fi folosit, cel care se pliaza cel mai bine pe activitatea hormonala proprie, din cele peste 40-50 de sortimente existente in farmacii. Medicul ginecolog explica si indica momentul propice de a se incepe folosirea lor, precum si modul corect de administrare a pastilelor AC, deoarece doar asa prin respectare intrutotul, a instructiunilor producatorului si cele ale medicului, produsul selectat va oferi protectia contraceptiva MAXIMA de peste 99, 4%. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Prescrierea pastilelor AC in cazul tau reprezinta o NECESITATE, prin care de fapt se incearca sa fie reglat ciclul menstrual. In niciun caz NU este necesara prezenta parintilor intr-o asemenea situatie fiindca pastilele AC reprezinta tratamentul hormonal adecvat si absolut necesar, pentru a elimina chisturile ovariene. Multa sanatate!

| Andreeush a răspuns:

Ar trebui să întrebi medicul ginecolog dacă poți să iei anticoncepționale și să ți le prescrie el.