| Caprademunte a întrebat:

Salut.
Sunt băiat și am 13 ani.
Cam ce lungime ar trebui sa aiba penisul meu?
Mulțumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Multi dintre baieti incep sa observe aparitia schimbarii aspectului lor fizic de obicei in perioada de varsta cuprinsa intre 10-14 ani, insa debutul pubertatii depinde de la caz la caz, a fiecarui baiat in parte, fiindca nu exista o regula batuta in cuie in acest caz. Prin urmare, intrarea in pubertate poate fi la o varsta mai mica, la cea ''normala'' sau sa se produc tardiv. Astfel a fost constatat faptul ca dezvoltarea penisului se definitiveaza in functie de varsta la care s-a instalat pubertatea. Fiindca majoritatea baietilor devin puberi la varste din ce in ce mai mici (10-13 ani) si dezvoltarea penisului lor se incheie la varsta de 15-16 ani. Insa in cazul baietilor care intra tardiv in faza pubertala a vietii lor, dezvoltarea penisului continua sa se produca pana catre varsta de 18 ani, iar uneori si dupa 18 ani. Multa sanatate!
http://www.y4y.ro/2009/02/05/dezvoltarea-la-baieti/

9 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca procesul de dezvoltare a intregului tau organism in acest moment este in plina desfasurare si va continua sa se produca in mod sigur si probabil chiar mult mai accelerat in urmatorii 3-4 ani fata de dezoltarea produsa pana in prezent, se poate afirma ca in mod cert si penisul tau impreuna cu intregul organism se va dezvolta si va creste suficient de mult incat sa devina apt... competitiv. Pe baza observatiilor existente, dar si stiintific si medical, s-a constatat ca in majoritatea cazurilor, dezvoltarea penisului se termina in jurul varstei de 16-17 ani, astfel ca in acest moment este cu totul imposibil sa se poata anticipa in ce mod se va dezvolta organismul tau si care va fi lungimea finala a penisul tau. Lungimea penisului la varsta de 13 ani, NU are nicio importanta sau vreo relevanta fiindca marimea finala a penisului este determinata strict genetic, conform informatiei genetice transmise si inscrise in ADN-ul tau. Multa sanatate!

| AlexCristi97 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Salut, ai raspunsuri bune doar ca nu e prima data cand vad ca zici ca se definitiveaza in jurul vastei de 16-17 ani. Din experienta proprie poate sa creasca pana la 20 de ani, chiar si pe wikipedia zice 18-19 deoarece doar dupa 18-19 ani se merge spre sfarsitul pubertatii, fiind sanse ca si dupa aceasta varsta sa mai apara schimbari fizice.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru AlexCristi97):

Te sfatuiesc ca alta data/pe viitor in privinta pubertatii la baieti, sa te informezi din articole care au aceasta tema si au ca autori cadre medicale, medici sau profesori universitari.
https://www.romedic.ro/pubertate-la-baieti-0P17077
https://www.planificaneprevazutul.ro/......estionam/; Autor : Mirela Popa
Dr. primar obstetrică-ginecologie

| Emilian65 a răspuns:

13-15 cm.

| AlexCristi97 a răspuns:

Oriunde intre 10 si 19 cm, pe acolo se situeaza majoritatea, media fiind de vreo 13 cm. Esti la inceputul pubertatii, acum incepe dezvoltarea lui si a intregului sistem reproducator.

| Anonima12344 a răspuns:

10-12 cm.

| Anonima00000 a răspuns:

La 13 ani nu se poate numi penis dar la 16 il poti numi asa, sincer nu iti pot da un raspuns deoarece nu sunt experta laughing