| Danieldanydan a întrebat:

Salut TPU, va rog ajutati-mă. Am slăbit tare iar la față, mănânc, dar iar am slăbit. Ce să fac? Am 18 ani si mna de cand am inceput iar sa ma masturbez mai des acum 1 zi m-am masturbat a iesit mult acum iar azi m-am masturbat si de atunci parca am slabit. Ce sa fac? Ajutati-ma va rog

19 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Ha, ha, ha, daca s-ar slabi de la masturbare n-ar mai exista grasi pana la 60 ani.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru doctorandus):

Masturbarea deasa este ca si sexul: slabeste. Dar numai o perioada.

| mihai69 a răspuns:

Mergi la psiholog. Sau mai bine la un psihiatru...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru mihai69):

Ce sa faca la psiholog sau la psihatru? Sa-i spuna ca este normal ca se masturbeaza?

| mihai69 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Nu, ci să-l liniștească și lămurească odată pentru totdeauna că nu e nicio legătură între labă și slăbit/ îngrășat. Omul e clar nesigur pe el, iar chestia asta de obicei poate fi rezolvată mult mai bine și rapid de un specialist.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru mihai69):

Dar il si costa vreo 150 de lei, ca atat este o consultatie de specialitate. Iar daca il baga si la oarece terapie - ca doar trebuie sa castige - il mai urca cateva sute de lei.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Nu te impacienta. Corpul cere si accepta si masturbare atat cat sa nu fie depasite limitele. Desigur ca dupa o masturbare simti corpul sau mai binezis puterea putin slabita, deoarece se consuma energie.
Stai linistit si masturbeaza-te cand simti nevoia. Doar sa nu o faci prea des. Specialistii in sexologie spun ca este foarte benefica pentru fizicul si psihicul uman o masturbare de 2-3 ori pe saptamana. Cine o practica (sau face sex) merge de 2-3 ori mai rar la medic.

| doctorandus a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Dap... se consuma energia din 10 grame de slanina sau 24 grame de paine. Asta se consuma in plus in jumatate de ora de masturbare.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru doctorandus):

Crezi ca doar atat? Stiu ca un act sexual consuma intre 300 si 400 de calorii. Nu stiu masturbarea, dar nu cred ca este atat de mic consumul.

| doctorandus a răspuns (pentru CodrutElian1990):

"The number of calories you burn during sex varies widely from one session to another, as well as from person to person. Researchers at the University of Montreal asked 21 heterosexual couples between the age of 18 and 35 to have sex once per week for a period of 4 weeks, while wearing an activity tracker to monitor calories. The study published in PLOS ONE found that on average, women burned about 69 calories for a 25-minute session, while men burned around 100 calories."

https://www.womansday.com/......es-110923/

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0079342

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru doctorandus):

Cand inca eram tanar-tanar am facut sex de 4 ori intr-o noapte, dar nu am simtit ca am slabit. E advarat ca era femeie cu experienta si ma ajuta, venind si ea catre mine, plus ca eu terminam mai repede dacat acum. Cand am inceput sa masturbez o faceam si de 3-4 ori pe zi si este adevarat ca ma simteam slabit.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru doctorandus):

Eu zic sa nu intram adanc in diferite teorii, ca nu exista adevar absolut. Iar o afirmatie empirica pe baza experientei personale nu are relevanta.
Eu am afirmat ca nu stiu cata energie se pierde printr-o masturbare, deoarece nu am studiat ca nu m-a interesat. Iar la studiu sunt mai selectiv, ca si in sex. Cand eram tanar citeam tot si f.eam tot. Acum aleg. laughing

| doctorandus a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Inca o data: o afirmatie stiintifica se judeca stiintific. Daca ai alte informatii, prezinta-le. In stiinta nu credem pe nimeni pe cuvant de onoare. Credem pe baza de publicatii cu peer-review, evaluate si criticate la randul lor de alti specialisti.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru doctorandus):

La ce informatii te referi? La energia consumata? Ceea ce am afirmat eu referitor la 300-400 de calorii consumate de un barbat in actul sexual, pe cand o femeie doar sub 100, le-am citit intr-o carte de educatie sexuala pe cand eram adolescent. Asa ca nu mai am dovada. Pe atunci nu exista internet.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru doctorandus):

Sexualitatea nu este domeniul meu de activitate, am studiat-o ca ceva adiacent.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Slabitul este din alt motiv, nu din masturbare.