| georgian04 a întrebat:

Salut, trec direct la subiect, am vorbit cu o fata si am ajuns sa ne trimitem reciproc nuduri, fara sa se vada fata si din nimic a facut un cont pe Instagram unde a postat tot, au văzut multi din liceu, usor usor trebuie sa trec peste, sa ma obisnuiesc cu ideaa, dar cred ca ma vor evita fetele din cauza altora care mananca aiurea, ce parere aveți ce sfaturi imi dați pentru a trece mai usor, poate filtrul gandirii va medita la ceea ce veti spune si asa ca un detaliu, aveam ce sa arat, dar zic de fapt in sine.

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca esti dotat poate te mandresti cu pozele alea happy

| epurasu a răspuns:

Sterge, anuleaza tot e cel mai bine! si abtine-te de la asa ceva, stiu credeai ca e in privat si... apoi au aparut public.

| Violleta2022 a răspuns:

Depozitarea si propagarea de poze nud sau ale organelor genitale, ale altor persoane, este ILEGALA si pedepsita cu dosar penal si puscarie!

Deci, daca ai trimis cuiva aceste poze, apai esti pasibil de puscarie, chiar daca esti minor, fiindca pozele se stie de unde e provin ale cui sunt si evidnet de unde sunt trimise, fiindca prin telefon sau email contin datele IP-ului samd.

Sfatul meue ste sa te rogi de toti colegii la care ai trimsi pozele sa le stergaa imediat si sa speri ca ei nu le-au trimsi mai departe.

Este aici un caz similar ca al tau, unde parintii copilului fotografiat cu puta in gura, au dat in judecata pe ala care a facut poza si acela a juns dupa gratii. Desi avea aproape 16 ani cand s-a intamplat incidentul, decizia judecatoreasca a sosit taman cand el a impinit 18 ani si a fost trimsi la puscarie.

Am sa caut acest topic sa vezi cu cat regret si plansete a postat acel baiat despre marea lui tragedie. Ce a vruts a fie o gluma, a ajuns sa fie puscarie si dosar penal pe viata.
Imi pare rau sa-ti spun, dar acest lucru ti se poate intampla si tie, fiindca ai trimis poze nud si asta este ilegal.

| Violleta2022 a răspuns:

Am gasit si povestea baiatului care i-a facut fotografie cu puta in gura colegului si apoi a trimis-o altora.
Iata cum a ajuns a faca puscarie!

https://www.tpu.ro/......in-liceul/

Iar aici ai alt topic al lui, cu condamnarea la 1 an si 6 luni la puscarie:

https://www.tpu.ro/......a-la-anul/

| mihai69 a răspuns:

Să fie învățătură de minte.

| dullcat a răspuns:

Buna.Asta trebuie sa iti fie invatatura de minte sa nu mai trimiti nuduri nimanui.Iar pe Instagram poti da report la conturile care publica material obscen.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu mai trimite nuduri nimănui. Dacă măcar arăți bine, mândrește-te.Nu le arăta celorlalți că te deranjează, ci din contră.
Știu o fată care a pățit asta și mulți au râs, dar a ales să le dea peste nas și într-adevăr arăta de milioane.Nu au mai avut ceilalți ce să facă.
Sau poți să mergi la poliție cum ți s-a spus.

| Hyperion7 a răspuns:

Ia uite ce zice art 226 CP despre asta:
"(1)Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Așa că eu as incerca macar sa o pun la punct big grin
Data viitoare sa nu mai dai nuduribig grin

| Xox0 a răspuns:

O poti raporta si poate face inchisoare daca nu ma insel.
Daca aduni si dovezi aka mesaje, apeluri inregistrate cu atat mai bine.