| XxAndreixXx a întrebat:

Salut, Vreau sa va zic ca eu obișnuiesc sa ma masturbez zilnic și fac 5 numere pe zi, cel mai mult am avut 15 numere și vreau sa ma străduiesc sa ma las de asta pentru ca acum la 25 de ani pe care îi am simt ca masturbare ma seacă de tot și o făceam de la 11 ani pana în ziua de azi și chiar m-am saturat sa mai continui pentru ca eu nici nu am putut sa fac sex cu o fată din cauza ca nu mi se scula și nu eram deloc excitat. As vrea sa știu dacă fac o pauză de o lună cu toate ca de la 11 ani pana la 25 de ani obisnuiam sa o fac zilnic și odată am reușit sa rezist o săptămână dar asta a fost acum 2 ani când am pățit sa nu o pot cordi pe acea fata și eram asa de supărat încât am reușit sa stau fără o săptămână, dar după aia iar am început-o pana în ziua de azi sa o tot fac și as vrea sa știu ca dacă ma voi strădui sa ma las o lună de zile pot avea probleme grave cu psihic?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dacă ai probleme psihice să știi că nu sunt de la masturbare.

Iar abstinența completă timp de o săptămână sau mai multe nu te ajută la făcut sex.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| mihai69 a răspuns:

Te cred. Și eu sunt însurat cu un inorog roz!

| Clauden a răspuns:

Problema ta nu are o legatura cu masturbarea. Problema ta e de natura psihica. Este dovedit stiintific ca masturbarea aduce numai beneficii fara vreun lucru negativ.

| Unu23456 a răspuns:

Nu ai nici o problema