Însărcinată nu e. Numai faceți fara si verificați din când in când prezervativul
Păi asta am făcut…când am simțit ca s-a spart am scos o instant nu am mai stat…îmi este puțin frică…deși știu ca la sfârșitul menstruatiei nu prea poate rămâne mai ales ca nu am ejaculat eu.
O să-ți explic cum e ciclul. Ovulația se întâmplă la aproximativ 5 zile după menstruație; spermatozoiziitrăiesc cam 5 zile deci is sanse de sarcină, dar daca a luat pastila de a doua zi eu zic ca e ok(pentru asta trebuie sa aiba un ciclu regulat desigur:sa aiba ovulatiala cam 5 zile dupa menstruație)Daca are ciclul neregulat, se poate întâmpla sa fie pe ovulatie oricând (si in timpul menstruației). E important să știți daca are ciclul regulat, ca daca nu... oricând poate sa fie pe ovulatie. Inca ceva...pastila de a doua zi se ia maxim de 2 ori pe an. Face foarte mult rau corpului. Ori mereu faceticu prezervativ, ori ea cere o metoda de contracepție de la ginecolog (pastile, implant in brat, injecții, sterilet sau tu faci vasectomie)
Dacă ai ceva întrebare poți sa ma întrebi sau dacă nu ai înțeles ceva
Păi pastila a luat o prima dată…. acum 2 sapt după care la 3 zile a avut simptomele menstruatiei, adică sânge și dureri de burtă…dar nu știu dacă sunt simptomele adverse de la pastila sau menstruatia propriu zisă…
Și la 3 zile după ce au dispărut simptomele am făcut sex și s-a spart prezervativul…din ce știu în primele zile după ciclu nu este nimic…și mai ales ca pastila luată cu 2 sapt înainte i-a dat organismul peste cap…nu știu ce să zic aici.
Da. I a dat organismul peste cap deci chiar nu știți când a fost pe ovulație. Dacă a sângerat după pastila, doar ea știe dacă trebuia sa fie la menstruație sau nu. Normal, ar fi bine să aibă o notita sau o aplicație. Eu îți las aici un link cu o aplicați pe care o folosesc eu. O s-o ajute sigur. (Sa nu faceți prostia aia ca hopa vedem pe calendar ca nu e pe ovulatie, facem neprotejat; nu poți sa știi clar). Plus daca vede ca n-are ciclu regulat ar trebui sa meargă la un ginecolog ca nu e normal ca o fată sa aibă un ciclu neregulat (deși unii zic asta, dar nu e adevărat deloc!)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.popularapp.periodcalendar
Ideea era posibilă sarcina de acum…de fel pastila întârzie ovulația…nu știu ce să fac
Userul care ti-a raspuns se informeaza de pe chatgpt si raspunde aici ca si cum are habar de ce vorbeste.
Sa o luam pas cu pas.
Nu exista ovulatie in timpul menstruatiei cum a zis aici, asta este imposibil.
Pastila de a doua zi "nu da organismul peste cap". In plus, este perfect sigura, poate sa fie folosita si de mai multe ori in timpul unui singur ciclu menstrual.Ideea cu de 2 ori pe an este un mit tampit.
Acum. faptul ca a sangerat nu este un efect advers al pastilei ci chiar efectul pentru care este conceputa.Actioneaza atat prin intarzierea ovulatiei cat si prin modificarea consistentei mucoasei uterine pentru impiedicarea implantarii unui eventual ovul fecundat. Pentru ca ea a luat pastila in faza luteala a ciclului menstrual este absolut normala sangerarea respectiva. Tehnic vorbind, nu este menstruatie pentru ca sangerarea are o cauza diferita dar poate sa fie asimilata menstruatiei.
Din ceea ce relatezi aici, sunt sigur ca nu aveti de ce sa va faceti griji.
Ce trebuie sa stii.
Ciclul menstrual este format din 2 faze.
In prima faza, creste foliculul pe ovar iar dupa o perioada care poate varia ca durata este eliberat un ovul. faza asta, numita faza foliculara poate avea o durata intre 7 si 28 de zile ( in general media este insa la 14 zile, dar este perfect normal si daca e mai mult sau mai putin)
Faza luteala tine 14 zile la absolut toate femeile
Ciclul menstrual neregulat inseamna in general o diferenta mai mare de 10 zile de la o luna la alta, atunci putem considera ca ceva este anormal. Daca sunt doar cateva zile este totul normal.
Nu ai de ce sa te temi acum, poti sta linistit