| a întrebat:

Sunt într-o relație de 2 ani și locuiesc împreună cu prietena mea. Mă întreb dacă este normal ca prietena mea sa vrea sa facem sex doar de 1, maxim 2 ori pe luna? Iar de mai multe ori cu grea dificultate. Avem amândoi sub 25 de ani vârsta. Faza este că mi s-a urât să tot incerc sa o stârnesc eu sa facem dragoste, mai ales când ești refuzat aproape noapte de noapte. Am ajuns sa mă dau bătut și să numai incerc deloc sa o conving și să caut plăcere singur când ea se culcă. Este rău ceea ce fac?

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Depinde, personal nu consider asta nici ca fiind ceva chiar anormal, dat fiind ca nu totul se rezuma doar la sex. Iar el nu ar trebui sa constitue baza unei relatii, asta din punctul meu de vedere. Dar, este putin ciudat, faptul ca ea nu a incercat sa rezolve problema asta, macar de dragul tau. Avand in vedere ca tu tot ai incercat sa te apropii de ea, este cam imposibil ca ea sa nu isi fi dat seama ca tu nu te poti multumi doar cu un unul sau doua acte sexuale pe luna.
Cred ca ar trebui sa incerci sa comunici mai mult cu prietena ta. Adica, sa discutati, serios, pe tema asta si sa ii spui ce te deranjeaza si de asemenea, sa incerci sa descoperi motivul pentru care ea este asa. Intr-o relatie trebuie sa incerci sa iti cunosti cat mai bine partenerul. Trebuie sa existe comunicarea si chiar intelegerea. Astea sunt niste chestii ce apropie mai mult doi oamenii. Altfel vor aparea mereu probleme. Tot felul de confuzii si neintelegeri.
Exista persoane ce au un libidou mai scazut sau sunt asexuale. Sunt si persoane ce au anumite probleme, suparari. Adica, au niste blocaje psihice ce ii impiedica sa aiba vreo dorinta sexuala sau pur si simplu nu pot simti placerea in timpul unui act sexual. Exista posibilitatea si ca tu sa nu prea sti cum sa ii provoci ei placerea si sa o fi deranjat ceva din ce ai facut. Sunt multe cauzele posibile. Cel mai bine ar fi sa afli chiar de la ea care este problema.
Legat de cedarea ta si autosatisfacerea pe ascuns. Asta tu ar trebui sa stii mai bine, daca este corect sau nu ceea ce faci si daca va este asta, cu adevarat, in vreun folos.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Înseamnă că a apărut monotonia, nu mai reușești să-i stârnești acea dorință.

| a răspuns:

Nu-i normal, dar probabil ca ceva din ce-i faci nu-i place si de aceea evita.
Incearca sa vorbesti cu ea si sa aflii care este adevaratul motiv.
Cate minute dureaza preludiul pe care i-l faci?
ca de preludiul ala depinde toate partidele sexuale.
Apoi, daca tu nu ii produci nici un orgasm, faa nu simte nimic si se culca frustrata ca nu este eliberata si satisfacuta.
Nici o femeie nu refuza sexul, daca barbatul cu care este stie sa o satisfaca. Daca-i incapabil, femeia cauta motive sa evite sexul.

| a răspuns:

Din nefericire ai parte de mult ghinion din moment ce partenera ta de viata este afectata genetic de sindromul de frigiditate care in cazul ei se manifesta ca o urmare fireasca a nivelul libidoului extrem de mic. In astfel de situatii este absolut logic si normal sa-ti rezolvi dorinta de sex prin autosatisfacere ori de cate ori simti nevoia sa te descarci hormonal. Sanatate!

| a răspuns:

Da este o problema cu ea. Poate are pe cineva cu care are contacte sexuale si cu tine nu mai are chef de sex. Ce faci tu de unul singur nu prea este bine pentru sanatatea ta si pentru viitorul familiei voastre.

| a răspuns:

Cum ai reuși să reziști 2 ani?
Ar trebui să vorbești cu ea despre această situație fiindcă nu e normal.

| a răspuns:

Nu prea este normal.Cred ca trebuie sa ii spui ca te deranjează, ca vrei lucrul asta mai des si ca ar trebui să iti spuna motivul pentru care face asta si daca poate sa remedieze cumva.Comunicarea poate face minuni.

| a răspuns:

La varsta ta si eu tot o data sau de doua ori faceam, dar pe zi.

| a răspuns:

Nu sunteti compatibili ....in pat

| a răspuns:

Salut!
Pentru a afla de ce s-a creat situatia asta trebuie sa stai de vorba cu ea. Propune-i intr-o seara sa stati de vorba.
Intreab-o daca ai facut ceva ce pe ea deranjat-o in timpul actului sexual cu ea, si ce ea evita pentru ca nu ii place.
Sau propune-i sa mergeti la un psiholog ce are competente de terapie de cuplu si sex. Si asta te poate ajuta.
Nu trebuie sa iti fie rusine de psiholog. Un psiholog te poate ajuta.
Mult succes!