|

Am cautat pe Google, dar in zadar; nu am gasit nimic despre natura combustibililor, despre modul lor de pastrare si utilizare. Daca gasiti ceva sub forma de text dati-mi site-ul. Va voi da funda!

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:2.12.1. COMBUSTIBILI NAVALIPrin combustibil se întelege substanta carburantã care prin ardere degaja o mare cantitate de cãldura.


Combustibilii pot fi naturali atunci când se folosesc în starea în care se gãsesc în natura sau artificiali atunci când se folosesc produsele prelucrãrii combustibililor naturali.Dupã starea lor fizica, combustibilii pot fi: solizi, lichizi sau gazosi.

Combustibilii se caracterizeaza printr-o serie de indici fizico–chimici, cunoasterea cãrora este necesara pentru folosirea lor rationalã.

Una din caracteristicile de bazã ale combustibililor o constituie componenta elementarã a acestuia, determinata prin analizã de laborator petru fiecare combustibil.

Astfel s-a constatat cãci combustibilul se compune din: carbon (C), hidrogen (H), oxigen (O), azot (N), sulf (S), cenusã (A) si umiditate (W), adicã: C+H+O+N+S+A+W=100%.


Carbonul, hidrogenul si sulful constituie elementele carburante ale combustibilului. Combustibilii contin 80…85 % carbon, 12…14 % hidrogen si circa 0,1 % sulf. Oxigenul nu este element carburant, dar contribuie la întretinerea arderii combustibililor. Azotul, fiind gaz inert, nu participã în procesul arderii, iar continutul lui în combustibil nu depãseste 2 %. Azotul si oxigenul alcãtuiesc asa numitul balast interior chimic al combustibilului. Cenusa constituie elementul necarburant al combustibilului si este compusã din oxizi de fier, de Al, Si, precum si din sulfati de Mg. Umiditatea împreunã cu cenusa constituie balastul exterior (mecanic) al combustibilului si înrãutãtesc calitatea acestuia.Conditiile de exploatare ale instalatiilor de fortã la navã au impus anumite cerinte combustibililor ce urmeazã a fi folositi în instalatiile de cãldãri navale.


Combustibililor navali pentru cãldãri li se cer urmãtoarele:- aprindere usoarã;

- ardere prin folosirea...2004 - 22513 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns: