|

Bună! Am intrat la un liceu economic și nu știu ce pot să fac după terminarea acestuia. Poate că cele mai multe răspunsuri vor fi să dau la ASE, dar vreau mai detaliat. Și la practică în clasa a 9a ce fac mai exact? Vă întreb aceste lucruri pentru că aș vrea să mă mut la alt liceu pe filologie sau științe sociale, dar nu sunt hotărât. Voi ce credeți? Mulțumesc!

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu am cazut la economic, desi voiam la filologie si sunt fericita acum, sunt clasa a 12-a. Nu voi da la ASE, dar voi da cu siguranta undeva pe management sau pe marketing. Să stii că vei iesi cu o calificare si daca în cele din urma iti va placea la acest profil si vei merge la o facultate care are ca baza acest profil, vei invata lucruri pe care le stii deja si iti va fi foarte usor. Modulele la economic sunt simple daca iti plac, daca nu, asta e. Macar iesi cu o calificare. Daca mergi pe filo sau științe sociale, crezi că la facultate o să te ajute cu ceva? Ba chiar la economic faci si un pic de matematica fara de care nu poti trai oricum (nu zic asa doar că să te conving, că mie una nu-mi place matematica), dar decat să dai la istorie foarte greu bac-ul sau la romana, mai bine dai M2 si la mate si la romana, Adica minimul de cunostinte. Iti trebuie o mica baza, în rest, te descurci daca te duce capul. Eu nu-ti recomand să te muti, indiferent de ce facultate vei alege pentru că iesi cu o diploma de calificare care da bine la un CV, nu strică. Si cu materiile la bac, cum ziceam... decat mult si fara rost(nu vreau să jignesc pe nimeni care e pe filo sau științe soc), mai bine putin si bine. O să te ajute în multe domenii economicul, indiferent de facultate! Succes mai departe!

| explică (pentru nuconteazacinesunt17):

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Unde vrei să dai mai exact după terminarea liceului?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca termini un liceu oarecare, nu vei avea nici o calificare, iar mai departe va trebui sa "tragi tare" sa ajungi la un loc de munca decent.
Daca termini liceul economic, vei avea deja o calificare cautata: orice firma are evidente de contabilitate, de gestiune etc., unde iti poti gasi loc de munca, chiar daca nu faci si o facultate.
Iar daca vei urma o facultate de profil inrudit (economie, finante, management, marketing etc.) atunci deja vei avea bazele invatate din liceu, pe care doar le vei repeta si dezvolta la n nivel mai superior.

Practicaveti face la diferite firme partenere ai scolii, la nivelul pregatirii voastre pana atunci.

Sfatul meu: ramai si termina acest liceu, care-ri va pune baza viitorului tau!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti sa faci ce vrei. Nu conteaza liceul cand te duci la facultate. Poti sa dai la ase, medicina, info, litere, nu conteaza. Medie de admitere sa ai

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ramai la economic ai o calificare, la filologie, stiinte sociale nu inveti nimic concret.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am uitat să-ti zic. Eu la practică în clasa a 9-a si a 10-a am mers la magazine si ne punea să lucram prin ele. Pe raioane, unii la casă, unii la rafturi. Iar din clasa a 11-a am inceput să lucram contabilitate primara, asta pentru că în clasa a 11-a profilul economic se desparte în alte 2 rămurele si vei putea alege. Nu-ti dau acum prea multe detalii că te voi bulversa. Acum depinde si pe ce profil esti, că la un liceu economic sunt mai multe profiluri: alimentatie, turism, comerț, economic. Apoi toate astea se vor imparti în alte 2 profiluri. Practică însă, depinde de fiecare liceu si profil. de exemplu, cei de la alimentatie la inceput tot la magazin faceau practică, apoi au inceput să gătească în liceu în laboratoarele specifice. Daca nu te pasionează contabilitatea, te poti muta de la un profil la celalalt... Adica nu e de sine stătător daca nu-ti place profilul, te poti muta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează