| Antosp a întrebat:

Buna!
Am liceul finalizat in Grecia dar nu am dat renumitul examen pentru facultate respectiv πaνελλήνιες iar o fata acum ani de zile mi-a spus că a intrat la facultate în Romania doar cu examenele de final de liceu fara πaνελλήνιες. Vreau foarte mult sa fac și eu asta dar îmi e teamă că examenele respective nu sunt îndeajuns pentru a intra la facultate în Romania și voi ajunge sa alerg după acte ca la final să mi se spună că a fost în zadar. Daca cineva din Grecia știe despre situația asta și știe să îmi explice ce examen este echivalent cu bacalaureatul din Romania, ar fi o binecuvântare pentru mine. Cei de la CRNED îmi pot confirma doar după ce îmi văd tot dosarul. Îmi voi lua inima în dinți și voi incepe echivalarea studiilor oricum dar îmi este groază de tot procesul asta.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Hai sa ne intelegem!
Dupa terminarea celor 12 ani de liceu se sustine un examen de bacalaureat care este in toate tarile din lume, inclusiv in Grecia, dar poarta nume diferite.
Tu ai luat acel examen FINAL, DUPA terminarea liceului?
Ce medie ai avut acolo, pe acea diploma?

Examenul de admitere la facultate este cu totul altceva si acela se sustine DUPA ce ai luat examenul de BAC (bacalaureat), inscriindu-te la admiterea de la facultate CU acea diploma de BAC de la terminarea liceului.

Pentru ca tu esti in Grecia, tu ar trebuiis a stii cle mai bine din lume daca ai terminat licuel si ce examene finale de sfarsit de liceu ai sustinut si daca ai luat note mari, ca sa ai acea dimploma in mana.
Taman acea dimploma este obligatorie si eliminatorie la inscrierea la o facultate, pentru a putea participa la examenuld e admitere care se da in vara, in Romania.

| UserRo10 a răspuns:

Intrucat ai un examen dat la final de liceu CRNED 100% iti va echivala si poti intra la facultate.
O alta solutie este sa suni la secretariatul facultatii unde ai dori sa aplici si acolo ti se va spune exact ce trebuie sa faci. In facultate am avut studenti din Ucraina si R. Moldova si mai mult ca sigur asta au facut si ei

| Dandiiiiiiii a răspuns:

Ca sa faci o scoala usor, fara examene, esti dispus sa alergi dupa acte si echivalari.
Nu ar fi mai bine sa dai acolo examen de admitere la facultate?